licz ze ma tyle samo co przed obrubkom ale napewno mu nie przybędzie a co do smazenia to najlepiej bez tłuszczy na teflonie lub upiec w piekarniku a najłatwiej ugotować
Białko roślinne liczymy. Posiłki z kurczakiem trzeba rozpisac inaczej - waga mięsa przed smażeniem plus tłuszcz uzyty do smażenia, wtedy będzie bardziej wiarygodnie. Ograniczyłabym rodzynki, bo to jednak sporo cukru, a teraz sezon na świeże, bardziej wartościowe owoce.
Białko roślinne liczymy. Posiłki z kurczakiem trzeba rozpisac inaczej - waga mięsa przed smażeniem plus tłuszcz uzyty do smażenia, wtedy będzie bardziej wiarygodnie. Ograniczyłabym rodzynki, bo to jednak sporo cukru, a teraz sezon na świeże, bardziej wartościowe owoce. Mięso oczywiście ważone przed smażeniem i oliwe wliczam również. Z tym białkiem [...]
[...] olej jak i orzechy są źródłami tłuszczów, więc teoretycznie można je zamieniać tak aby ogola podaż kcal i składników odżywczych była prawidłowa. Olej jednak używamy do smażenia. Obawiam się więc, że jeżeli nie masz dobrej patelni, to istnieje ryzyko przypalenia omleta. Poza tym orzechy ziemne nie są produktem, który warto włączyć do diety. [...]
3,4,5 i 6 Daj jak możesz różne źródła na zimno tłoczone nie rafinowane olej rzepakowy (najlepszy do smażenia), słonecznikowy (super w smaku jeśli lubisz słonecznik), lniany, oliwna z oliwek
[...] po fakcie nikt już nie będzie w stanie określić ile jest kalorii i składników odżywczych w przygotowanym daniu. Wystarczy, że użyłeś lub ktoś użył 40 mililitrów oleju do smażenia, zamiast 5 mililitrów, które w zupełności wystarczą i już robi się znaczna różnica. Poza tym, jeden daje jajko do panierki, a inny nie daje. Jedyne co możesz [...]
Nie polecam jeść łososia 3 razy w tygodniu. Jest tam mnóstwo syfu. Do smażenia lepsze np. masło klarowane, olej kokosowy, smalec etc. Możesz dorzucić te produkty: dostarczą różne rodzaje kwasów nasyconych, a smalec ma też sporo jednonienasyconych.
[...] inne ryż, kasza,ziemniaki, zapotrzebowanie też mi się wydaję nieduże, jem max do 2200 kcal, od 2 i pół tygodnia jak narazie spadek wagi 3,5 kg. Masło wydawało mi się dobrą opcją. Olej kokosowy używam do smażenia, makrela co kilka dni. Zmieniony przez - plhhoka w dniu 2016-01-27 23:25:59 Zmieniony przez - plhhoka w dniu 2016-01-27 23:27:45
krótkie smażenie(powiedzmy ~10min) będzie dopuszczalne na oliwie Aczkolwiek do smażenia staraj się wybierać masło klarowane,olej kokosowy,smalec Zmieniony przez - Szprota94 w dniu 2013-01-13 20:43:01