[...] Dieta 1) mleko kokosowe/truskawki mrożone/banan/jajo/odżywka/siemię lniane mielone 2) nektarynka po treningu 3) placki owsiane - płatki owiane/jabłko/jaja/smalec do smażenia 4) wołowina/kasza gryczana/cebula/papryka/pieczarki/smalec do smażenia 5) zupa dyniowa na rosole z królika + natka pietruszki i trochę sera koziego (25-50g) do smaku [...]
[...] 01.12.2012 Dieta 1) mleko kokosowe/jajo/truskawki/banan/siemię lniane mielone 2) placki owsiane (płatki owsiane, trochę kefiru domowego, jaja) z masłem orzechowym/smalec do smażenia 3) soczewica zielona/tuńczyk lub cycki z indyka/majonez 4) wątróbka z indyka/cebula/jabłko/smalec do smażenia DNT Bieg "Moja" trasa ok 7.5 km. Dziś w 47 minut [...]
12.10.2012 Dieta 1) mleko kokosowe/truskawki mrożone/banan/jajo/siemię lniane mielone 2) placki owsiane - płatki owsiane/jaja/jabłko/siemię lniane mielone/smalec do smażenia 3) i 4) tuńczyk/zielona soczewica/cebula/papryka czerwona/ogórki kiszone na ostro z czosnkiem (pyszne... przepis teściówki, wykonanie mojej mamy...nie ma to jak się ustawić [...]
[...] Dieta 1) mleko kokosowe/truskawki mrożone/banan/jajo/odżywka/siemię lniane mielone 2) nektarynka po treningu 3) placki owsiane - płatki owiane/marchewka/jaja/smalec do smażenia kombinację z marchewką uznaję za średnio udaną, wersja z jabłkiem jest the best 4) pierś z indyka marynowana/ryż brązowy/cebula/papryka/dynia/smalec do smażenia 5) [...]
A i przy okazji moje pytanie. W arcie tym jest takie zdanie. Dobrym źródłem NNKT są oleje roślinne. Olej słonecznikowy zawiera około 70% NNKT, sojowy około 50%, oliwa z oliwek tylko 7% i dlatego można ją używać do smażenia. Jakto oliwa do smażenia? Przecież cały czas sie powtarza tutaj żeby nie smarzyć na oliwie Błąd w artykule czy jak?
Myśmy się niezrozumieli ,nie chodzi mi o możliwość użytwania PAMu do smażenia bo to jest jego przeznaczenie.Chodzi mi o procesy zachodzące podczas tego smażenia .Według mni ta obróbka termiczna jest OK Pozdro
"...Zabronione jest natomiast używanie do smażenia masła czy margaryn . Jedynym wyjątkiem może być jajecznica na maśle, bowiem białko jaja ścina się szybciej niż nastepuje rozkład termiczny masła." Jedna teoria mowi o zakazie smazenia jejecznicy na masle z uwagi na wplyw LDL - skoro jajo sie scina to z cholesterol ... ... czytalem o tym [...]
[...] snem FitWhey Beta Alanine - 5 kaps. przed treningiem FitWhey Whey Protein 100 Concetrate - wg braków w diecie FitWhey Peanut Butter. Przyszły do mnie dzisiaj nowe spray’e do smażenia z SFD. Na test poszła na razie oliwka i powiem szczerze, że pierwszy raz udało mi się usmażyć cebulę i pieczarki na spray’u bez przypalenia. Całkiem fajnie się [...]
[...] na pewno są, zwłąszcza w przypadku warzyw i owoców i innych produktów o niskiej gęstosci energetycznej. Uwagę przywiązuję do ilosci dolewanego tłuszczu lub używanego do smażenia - tutaj łatwo się machnąć mierząc "na oko". Ciekawostka - większosć kuchennych wag ma taką ch**ową autokalibrację że dosypując coś po trochu podczas ważenia możemy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Śniadanie 9:00 - 9:30 : Omlet : 50 g płatków owsianych 1 x jajko całe + 2 x białko 1 miarka białka Whey protein Banan Oliwa z oliwek do smażenia ( czy dac Olej może ? ) podobno do smażenia oliwy z oliwek nie powinno sie używać tylko oliwa rzepakowa ? około 672,7 kcal z 640 kcal zapotrzebowania może być czy [...]
[...] a także do użytku zewnętrznego. Ze względu na swoją stałą postać olej nadaje się do smarowania pieczywa, można także z powodzeniem zastąpić nim masło w pieczeniu. Idealny do smażenia w wysokich temperaturach, nie pali się, nie jełczeje, a dzięki swoim właściwościom smakowym oraz aromacie nadaje potrawom orientalny charakter. Praktycznie nie [...]
Smażenie na oliwie z oliwek extra vergine nie jest wskazane. Do smażenia jest zwykła oliwa z oliwek, jeśli już o to chodzi. Najlepiej jest jednak smażyć na tłuszczu ze słoniny (stopić tyle, ile potrzeba), smalcu, łoju, etc. Można też smażyć bez niczego, ale to jednak gorzej smakuje. Lisuu- Stosunek nasyconych do jednonienasyconych powinien być [...]
oliwy z oliwek nie używa sie do smażenia bo tylko się ja marnuje, oliwa z oliwek dobra jest do surowych pokarmów - jest zbyt mało odporna na wysoką temperaturę żeby używać jej na patelni ... na patelnie lepszy olej ryżowy a nawet smalec dobrej jakosci ... na surowo oliwa od smalcu lepsza ale po podgrzaniu (wlasciwie to po przegrzeniu) - zamienia [...]
[...] dał 1-2 g tego tłuszczu to będzie ok. Jednak wziąłem ten rzepak w sprayu, bo pewnie jestem w stanie dzięki niemu jeszcze mocniej zredukować ilość tłuszczu używanego do smażenia :P jak mnie będzie wk***iać ,to go wywalę :-D Znowu na szybko ,więc do rzeczy. Klatka + Plecy wjechały na ruszt i był to kolejny, zaj**isty trening w tym tygodniu [...]