Hello Kanarku, lepiej pozno niz wcale. Czekałam na twoja odpowiedz cierpliwie Co do kalorii.... uwazasz ze 1500 to za duzo? Hm, moze dlatego kiepsko chudne (jestem na diecie od niecalego miesiaca a schudlam moze dwa kilo, to chyba malo!). Zawsze mi sie jednak wydawalo ze poniewaz sporo cwicze to wszystko spalam, wyglada na to ze jednak sie [...]
[...] http://www.sfd.pl/JEM_%2F_NIE_JEM_dieta_by_Biniu__oficjalny_watek_Q%26A__Patrz_str_1_%21_cz3-t835452-s85.htm kocio - Tłuszcze jedno-nasycone nadające sie tez do podgrzania Oleje z pestek winogron, orzechów ziemnych, ryżowy, oliwa z oliwek - na oliwie można smażyć kilka godzin, a olej z orzechów ziemnych w ogóle nie nadaje się do smażenia.
Smalec do smażenia jest najlepszy, jeśli musisz smażyć. Nie ulega szybkiej beta-oksydacji, nie utlenia się w wysokich temperaturach (temperatura dymienia to 220 C) i nie powstają wolne rodniki. Wszystko zależy od tego jaki masz bilans tłuszczy w diecie. Produktu light zostaw dla tych którzy nie mają pojęcia o odżywianiu. Miód to fruktoza, ale ma [...]
Eh jak ja sily nie mam na wieksze, nogi jeszcze jako tako, ale w rekach to posucha totalna. Teraz sprobuje robic na nogi 15-20, bo robilam 10-15 kg. A rece to nie wiem, niczego sobie nie narzucam, bo zalezy od rodzaju cwiczenia jest zle albo gorzej. W ogole uswiadomilam sobie, ze musze doliczac to na czym smaze. No i. Przeczytalam jakis artykul, [...]
[...] mięso, jak karkówka, łopatka, udka z kurczaka, czasem indyk, ser biały twarogowy, serek wiejski. Węgle to płatki owsiane/jaglane, ryże, kasze, ziemniaki, owoce, warzywa. Ten tłuszcz wybrałem, bo nadaje się do smażenia, a pierś/jajka takie lubię. Mogę zmniejszyć ilość, bo to jedynie dla smaku i żeby się nie przypalało. Myślę, że do 10g na posiłek.
[...] Jak Ci sie czasem pare gram przekroczy w rozkładzie, to nic nie szkodzi. No i staraj się w miarę czasu jeść więcej, szczupła jesteś, redukcja to Ci raczej niepotrzebna, powinnaś mięsnie budowac. Powodzenia:-) Masło jemy prawdziwe z tłuszczu mlecznego 82%, ale na zimno, do smażenia klarowane. Zmieniony przez - lorane w dniu 2013-02-26 22:50:31
[...] brak nabiału, więc pewnie też wapnia, mało błonnika(warzywa/owoce)... odpowiednia ilość/proporcja/jakość kwasów tłuszczowych jest decydująca, a Ty masz tylko trochę do smażenia i reszta w rafinowanym oleju z tuńczyka, tylko ten z jajek jest ok. no i kapsy o-3... jaka jest kaloryczność, rozkład makroskładników? Może jutro jeszcze coś dodam [...]
[...] smażona w przyprawach pierś gotowana wszytkie mięsa po ok 160 g porcja do tego warzywa pomidory / kapista pekinska /mieszanki do gotowania na patelnię oliwa z oliwek do smażenia ok 1 łyżki stołowej ryby smażysz bez tłuszczu warzywa oliwa ok p.przedtreningowy czyli po powrocie do domu -------------------- Kasza mięso warzywa p.potreningowy [...]
Co sądzicie o tych stekach burgerowych z biedry były 2x200 g ale nigdzie ich teraz nie widzę,były gotowe do smażenia.Z tego co pamiętam były dwa rodzaje drugi był chyba format 4x50
Co sądzicie o tych stekach burgerowych z biedry były 2x200 g ale nigdzie ich teraz nie widzę,były gotowe do smażenia.Z tego co pamiętam były dwa rodzaje drugi był chyba format 4x50 Te większe byly bdb
Ok. 1. Ulozylem to, co najlepiej jesc, jak gotowac i ogolne rady. Mozecie cos z listy dodac / usunac? Jajka, płatki owsiane z mlekiem, ryz bialy, kurczak, wolowina, wieprzowina, indyk, tunczyk, ryby, chleb zytni, warzywa, owoce, mleko z niska zawartoscia tluszczu, beztluszczowy lub z mala iloscia tluszczy jogurt, wszystko bez panierki, orzechy [...]
8:30 Śniadanie 2 kromki chleba razowego z twarożkiem (150g), papryką, szczypiorkiem 19.3b, 39.6w, 13.1t, 359.5 kcal Banan 2b, 47w, 0.6t, 190 kcal Razem: 21.3b, 86.6w, 13.7t, 549.5 DODAJ ORZECHY WŁOSKIE 10:30 II Śniadanie (to jest do szkoły więc się nie czepiać, że tu szynke mam) 2x bułka grahamka 8.2b, 56.9w, 1.7t, 258 kcal do tego chuda szynka [...]
kumpel z mojej siłowni liczył kalorię omlet z warzywami a dawał średnio 50ml oleju do smażenia, oleju nie wliczał a omlet jak go gąbka wpijał 100% z tego. olej miał więcej kalorii niż cała reszta towaru w omlecie
Można smażyć na oliwie. Zawsze jednak krótkotrwałe smażenie będzie lepsze od długotrwałego. Mnie osobiście oliwa nie do wszystkiego pasuje - np jajecznica na oliwie jest dla mnie niejadalna. Ale juz jakies krewetki czy wołowinę do bolognese - spokojnie na oliwie podsmażam. Do smażenia można używac także masła klarowanego, oleju kokosowego, smalcu.