Witaj, Wszystko zależy od stopnia dymienia oleju jaki użytkujesz do smażenia. Dlatego taką oliwę jak masz polewaj na warzywa, smaż na smalcu, oleju kokosowym czy na maśle klarowanym. Pozdrawiam Radzę doczytać trochę w tym temacie.W wyborze oleju do smażenia nigdy nie powinniśmy się kierować temperaturą dymienia, ponieważ nie jest to dobry [...]
Kaziol, oliwa jest dobra do krótkotrwałego smażenia/podsmażania. Ale tak jak już wcześniej wspomniałem, do smażenia długiego najlepiej używać tłuszczy nasyconych, z tym że smażenie nie jest w ogóle polecane. alkofansek, po treningu to i na wieczór możesz go brać, w dni nietreningowe unikaj w ogóle ww przed snem, w tym gainera. zdr. Zmieniony [...]
[...] mięso (tłuste i chude), ryby (tłuste i chude), jajka, biały ser, serki wiejskie, oliwe z oliwek, nasiona słonecznika, pestki dyni, orzechy włoskie/laskowe, troche smalcu do smażenia nie zaszkodzi, warzywa, owoce, w okolicach treningowych np. makaron bądź kasza z mięsem/serem/jajkami ważne byś dostarczał odpowiednie ilości białka z tłuszczami + [...]
[...] pekińska -omlet/naleśnik/tortilla - wywalić tortille, tylko i wyłącznie omlet na oliwe z oliwek -oliwa z oliwek -pieprz czarny -zioła prowansalskie -przyprawa do gyros/curry -olej do smażenia wywalamy, zastąpimy oliwą -majonez - całkowicie do wywalenia, możemy zastąpić jogurtem naturalnym Zmieniony przez - Przemyski w dniu 2011-06-23 22:14:42
Wygląda bardzo apetycznie. Również lubię robić tego typu "omlety/placki" na wytrawnie. To na co ewentualnie można zwrócić uwagę, to tłuszcz użyty w celu usmażenia omleta/placka. Z tego co widzę, to jest to masło. Nie jest to szczególnie zalecany tłuszcz w celu smażenia. Wynika to z tego, że bardzo szybko ulega ono spaleniu z wytworzeniem [...]
EPA i DHA z oleju lnianego nei będzie w ogóle, bardzo sprawny organizm, ledwo z tego 10% potrafi przetworzyc, a prawda jest taka ze większość z nas tak mało ze w ogóle można sobie darować. tran ma właściwości prozdrowotne, olej lniany czysty marketing do smazenia w ogóle nie powinno sie uzywac olejów roslinnych, masło klarowne, smalec sa [...]
Lniany musi być w zacienionym miejscu przechowywany, inaczej szlag go trafia. Oliwa do smażenia się nie nadaje, ja smażę tylko na maśle - smacznie i na pewno zdrowiej. Masło klarowane się nadaje do smażenia, prawda? :-) Bo to akurat lubię najbardziej i ma chyba 99% tł.
[...] inne "warzywne" Cała sztuczka to sposób pozyskania oleju. Kokosowy, brązowy, pachnący kokosem - to po prostu miąższ kokosa. Nie piję go kubkami. Bardzo rzadko stosuję do smażenia lub do kawy. Rzepakowy rafinowany podobno zdrowszy od nierafinowanego. Lniany - świetny. Konopny - czytałem, że świetny. Oliwa też... ale... Oliwki hodowane na skalę [...]
[...] ale tak pisałem, czas musi być odpowiedni. Olej lniany ponoć zdrowy, przyzwyczaiłem się do smaku, a jajecznica z olejem trzyma mnie najedzonym o wiele dłużej niż zwykła, więc jakąś moc daje. Rybka nie "musi pływać", o ile o to Ci chodziło ;-) Tych z oleju to bym nie tykał Chyba nie używasz tego oleju lnianego do smażenia jajecznicy?
[...] o wiele dłużej niż zwykła, więc jakąś moc daje. Rybka nie "musi pływać", o ile o to Ci chodziło ;-) Tych z oleju to bym nie tykał Chyba nie używasz tego oleju lnianego do smażenia jajecznicy? hehe nie o to ;-) ostatecznie stanęło na makreli. Olej mam z pewnego źródła. Jem na zimno, Po prostu polewam nim rano jajecznicę albo wieczorem twaróg. [...]
[...] Ponadto kiełbasę wywal używaj produktów zawierające białko : http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html#post1 do smażenia używaj oleju kokosowego, masła klarowanego Czyli rozumiem ze mam sie calkowicie przerzucić na pieczywo białe chleb zborzowy Białe pieczywo? Dlaczego? Chleb jak już [...]
[...] uchwytami to tu jeszcze muszę się zastanowić. W pozostałych ćwiczeniach myślę że progresja obciążenia spokojnie po parę kg. Dieta: 1. placki owsiane, mleko, olej sezamowy do smażenia 2. rodzynki, orzechy 3. makaron pełnoziarnisty, tuńczyk, pomidor 4. kus kus, pierś kurczaka, trochę kukurydzy do smaku TRENING 5. od razu po treningu pro mass, banan [...]
a ja powiem tak...jeżeli to jest delikatne smażenie to czemu miałby nie smazyc na oliwie? Wiadomo, ze do smażenia powinno wybierac sie oleje o niskiej zawartosci podatnych na utlenianie wielonienasyconych kwasów tłuszczowych i wysokiej zawartości witaminy E(naturalnego antyutleniacza) a oliwa własnie, zawiera niewielka ilosc tych kwasów i jest [...]
smażyłem, smażę i będę smażył. Zupełnie nie rozumiem dlaczego ludzie tak się przyczepili do smażenia. Olej który zużyłem do smażenia dzielę na ilość posiłków która mi wyszła i wliczam do bilansu, nic złego się nie dzieje. Tutaj artykuł http://potreningu.pl/kobieta/artykuly/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Zmieniony przez - Majkelos2104 w dniu [...]
[...] trzymać się każdego dnia równej ilości kcal, ważne żebyś zamykał się w bilansie tygodniowym, jak jednego dnia zjesz o 300kcal mniej to kolejnego możesz je dołożyć. Ja do smażenia od dawna, bez względu na ilość tłuszczy w diecie stosuję albo suchą patelnię jak jest to możliwe, albo tłuszcz w sprayu, który jest podstawą u mnie w kuchni. Nie [...]
tak kujawski czy inny rzepak zwykły, np z biedry. Ja natomiast używam do smażenia wszystkiego tłuszczu zwierzęcego (smalec wieprzowy) uważam, że taki tłuszcz był od zawsze w diecie człowieka (mięso) i taki powinno się używać, a już szczególnie do smażenia mięs. Wyciskanie ze zbóż oleju nie jest "naturalne" dla człowieka i to niepotrzebne [...]
Siemano.Czy moge smazyc na oleju lnianym ? wczoraj zakupilem w eclercu 500 ml za 11zl. z groszami .Firma OLEOFARM - linum vital.I odrazu pytanie czy dobry zakup zrobilem? Nie ma gorszego tluszczu do smazenia niz olej lniany. No chyba, ze tran %-) Tak duza ilosc nnkt dyskwalifikuje olej lniany z tych zalecanych do smazenia. Jezeli kupiles budwigowy [...]
wrzuć do michy więcej warzyw i zamien olej słonecznikowy na inny, smazysz na nim omelata rano? jeśli tak to na pewno starczy mniej niż 10g oleju i lepiej do smażenia dać albo olej kokosowy, albo masło klarowane, albo oliwę ewentualnie słonecznikowy na dobry rzepakowy wymień i też będzie ok poza tym micha lepiej dużo już wygląda :-))
lniany ciężko było dostać w angli to nie piłem.rzepakowy nadaje sie tylko do smażenia.ryzowy jest fajny do smażenia ale przejaddł mi sie w ch** i odrzucają mnie teraz potrawy na ryżowym oleju.nie zbrzydną bo rózne oleje trzeba nap*****lać%-)jak rozkręce piec to przejde na turbodizel%-)p****** węgle.pomyśl dlaczego%-)