Jeszcze spróbuj sobie olej z ostropestu. Bardzo subtelny w smaku i dobrze wątrobie robi Żaden olej roślinny (poza koko i palmowym) się nie nadaje do smażenia Zmieniony przez - Martucca w dniu 2011-08-29 23:58:38
oczywiscie, i hurtem olej rzepakowy wlewamy zamiast diesla , bo tez ulegamy propagandzie BIO tak na marginesie, kazdy tluszcz nadaje sie do smazenia, tylko nie w kazej temperaturze swego czasu byla propaganda ze rzepakowy jest o wiele zdrowszy od slonecznikowego... Zmieniony przez - shineonyou w dniu 2011-08-30 00:13:51
Hello tak na marginesie, kazdy tluszcz nadaje sie do smazenia, tylko nie w kazej temperaturze Tak jak każdy grzyb jest jadalny. Czasem tylko raz w życiu Zmieniony przez - Martucca w dniu 2011-08-30 10:59:03
nie tam, styka, żebedziesz patelnie , czy inne naczynie konserwować co jakiś czas oliwą, do smażenia nie trza dodawać tłuszczy no nie wiem Puszek...jakos mnie to nie przekonywa co pisza producenci patelni :D
dobra musze lodowke odwiedzic :-D ale wyzerka bedzie :-D i poltora kilasa kury do smazenia...;/ chyba kupie w ktorys dzien 20kg i poprostu pokroje i zamroze bo wk***ia mnie to krojenie codziennie
dostalas wytyczne co do rozkladu jaki masz stosowac, wszytskie potrzebe infomracja masz w artykulach w regulaminie, poczytaj. Skoro smazysz mieso, to przeciez liczyc mieso surowe i wykozystany do smazenia tlusszcz, plu enewntualna panierke, jesli taka robisz. Jedym slowe zliczasz wszytski wykozystane skadniki. Co za roznica czy warzywa sa surowe [...]
[...] o dietach.Poważnie.Sięgnij po prostsze metody i obserwuj organizm.Badania naukowe potrafią robić papkę z mózgu.Na dodatek się zmieniają trendy co jakiś czas(wystarczy poczytać trochę artykułów na potreningu.Jednego dnia aeroby są be,drugiego ok,bo pojawiły się badania.Jednego dnia oliwa nie nadaje się do smażenia,drugiego już tak...itp.itd).
[...] po prostsze metody i obserwuj organizm.Badania naukowe potrafią robić papkę z mózgu.Na dodatek się zmieniają trendy co jakiś czas(wystarczy poczytać trochę artykułów na potreningu.Jednego dnia aeroby są be,drugiego ok,bo pojawiły się badania.Jednego dnia oliwa nie nadaje się do smażenia,drugiego już tak...itp.itd). to tez popieram %)
moja dieta polega na tym ze nie jem chleba, ryzu, makaronu, kaszy, masla, cukru, slodkich napoi, slodyczy, tluszczu (do smazenia uzywam cooking spray-dietetyczny olej w sprayu), jogurtow,produktow macznych (z nabialu mleko i serek wiejski0%, twarog) a jak juz jem cos co ma wiecej wegli to tylko do 15 jak zalecil trenero ;]
no normalny smalec. Trzeba się wyczulić na sarkazm %-) Smalec gęsi bardzo fajny, ale świnkowy też przejdzie :-) Trudno się łapie sarkazm w necie, zwłaszcza jak się ludzi nie zna %-) Dzięki, lecę kupić sobie do smażenia 8-)
Pytanko odnośnie oleju rzepakowego... Ostatnio już parę razy słyszałem (wczoraj np w radio pr3) że jest nawet lepszy niż oliwa z oliwek... Lepszy jak lepszy ale czy dobry? Czy warto stosować? Czy nadaje się do smażenia?
warto stosować olej kokosowy w diecie ? ile maksymalnie możemy spożywać zdrowych tłuszczów w diecie ? Wszystkie tluszcze sa zdrowe z wyjatkiem trans. Nie ma limitu. Wszystko zalezy od rodzaju diety. Olej do smazenia ok.
Czy taki olej w aerozolu ze sklepu sfd zamiast PAMu też się nadaje? http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._Oli-Oli_olej_rzepakowy_do_sma%C5%BCenia-opis1649.html Zmieniony przez - bigpiotrus w dniu 2013-01-23 17:28:13 Nadaje sie do smazenia ale krotkotrwalego np piersi z kurczka, ryb, jaj, itp. Ciezko bedzie na nim usmazyc duzy kawalek [...]
Na suchym teflonie możesz.. różne spraye beztłuszczowe ewentualnie coś innego. Poszukaj tematu co do smażenia na tłuszczach.. oliwa z oliwek przy krótkim smażeniu na małym ogniu nie wypada tak źle np: smażenie piersi z kurczaka. Ja smażę na suchym teflonie ale jest mnóstwo innych tłuszczy.