Jest liderem w tym dzialeSzacuny
6269
Napisanych postów
76019
Wiek
39 lat
Na forum
20 lat
Przeczytanych tematów
754788
kubalaa199
Witam , wczoraj wybilem sobie bark 2 razy . Po przeswietleniu dostalem temblak na 3 tyg . Oczywiscie cwiczenia na silowni odpadają , jaka diete trzymac przez ten czas?Do tej pory mialem typową masówke , mysle aby teraz przyciac ww i tluszczy aby wszystko wychodzilo mi na zero . Do cwiczen pewnie szybko nie wroce a nie chcialbym sie upaść przez ten czas :P
Trzymaj bilans na ok 0, ale raczej obetnij troche z bialka. Nie bedac aktywnych nie musisz spozywac az 2g/kg m.c. tego skladnika odzywczego, wiec po co obciazac uklad trawienny.
Szacuny
11148
Napisanych postów
51567
Wiek
31 lat
Na forum
24 lat
Przeczytanych tematów
57816
Ile gotować pierś z indyka po wrzuceniu do gotującej się wody?
pierś z kuraka gotuję aż będzie po prostu w miarę miękkie i sprawdzam czy w środku również jest ugotowane, czy nie surowe. Myślę, że to czas 5-10 minut po wrzuceniu do gotującej się wody, a z indorem?
Zmieniony przez - MCtoshkin w dniu 2012-11-30 17:19:50
Szacuny
20
Napisanych postów
2619
Wiek
31 lat
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
36108
Witam,
gdzieś przeczytałem, że w posiłkach okołotreningowych nie powinno się dodawać tłuszczy bo spowalniają one przyswajanie, bodajże białek.
Więc jak to jest z jajkami, które same w sobie zawierają już zarówno spore ilości tłuszczy i białek? Czy warto sobie zjeść po treningu na przykład jajecznicę?
Zmieniony przez - Fryto w dniu 2012-11-30 22:30:15
Szacuny
5
Napisanych postów
125
Wiek
30 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
761
Białko z jajek samo w sobie podobno się wolno wchłania dlatego najlepsze są jajka na śniadanie. a tu na sfd czytałem że z tymi tłuszczami to wcale prawda nie jest że w pokarmach około treningowych nie powinno być tłuszczu.. Lecz ogólnie najlepiej czerpać białko z mięsa...
pierś z kuraka gotuję aż będzie po prostu w miarę miękkie i sprawdzam czy w środku również jest ugotowane, czy nie surowe. Myślę, że to czas 5-10 minut po wrzuceniu do gotującej się wody, a z indorem?
Zmieniony przez - MCtoshkin w dniu 2012-11-30 17:19:50
Na pewno troche dluzej. Zalezy od wielkosci. Nie wrzucaj piersi do wrzatku tylko do zimnej wody.
Szacuny
0
Napisanych postów
43
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
3575
Dlaczego piersi nie na gotującą sie wode? W jednym z filmików Michała Karmowskiego na YT słyszałem, że mówił, iż zalewa piersi wrzątkiem bo wartości itd. nie uciekają wówczas do wywaru. Jak to w końcu z tym jest?
Szacuny
11
Napisanych postów
1359
Wiek
27 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
21882
Jak to jest z tą oliwą z oliwek extra virgin (z pierwszego tłoczenia)? Kiedyś polecali mi ją do smażenia..dzisiaj widzę, że ludzie polecają teraz inne oliwy do smażenia. Wyczytałem gdzieś, że taka oliwa najlepiej nadaje się do rożnych sałatek więc czy mogę na niej smażyć? Czy podczas smażenia po prostu przypomina ona zwykły olej i jest bezużyteczna?