...
Napisał(a)
Jogurt Naturalny Zott - kupuję po 0.99zł - 180g, więc nie jest drogo. Nie jest taki zły :)
...
Napisał(a)
Czy miód lub cukier mogą wpłynąć negatywnie na mój trening na masę mięśniową? Mam na myśli kilka łyżeczek miodu do twarogu , i ok. 6 łyżeczek cukru do ryżu z jabłkiem i herbaty dziennie. Czy powinienem to ograniczyć?
...
Napisał(a)
Miód to taki cukier, tylko ładniej "opakowany" .
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
No sugerowałem się tym, że jednak jakieś tam właściwości pozytywne posiada.
...
Napisał(a)
Cukier - to sacharoza, która musi być przez organizm rozłożony na glukozę i fruktozę, następnie wchłonięty do krwi.
Miód - to glukoza i fruktoza wchłaniane do krwi bez procesu trawienia. Poza tym, zawiera wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, mangan, acetylocholinę, witaminy z grupy B. Miód daje więcej słodyczy od cukry, więc można używać go mniej. Miód ma niższy wskaźnik IG.
Nie, wcale nie ma różnicy.
Adam999, po jaką cholerę chcesz słodzić ryż z jabłkami? Jabłka nie są dla Ciebie wystarczająco słodkie? Do twarogu łyżkę miodu możesz sobie dawać. Ale po co pijesz te siki w postaci ciemnej herbaty? Kup sobie lepiej w herbaciarni czy w jakimś sklepie internetowym zieloną herbatę w suszonych liściach z kawałkami suszonych owoców i będziesz miał słodką, zdrową herbatę.
Zmieniony przez - SaV1 w dniu 2012-10-25 02:32:06
Miód - to glukoza i fruktoza wchłaniane do krwi bez procesu trawienia. Poza tym, zawiera wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, mangan, acetylocholinę, witaminy z grupy B. Miód daje więcej słodyczy od cukry, więc można używać go mniej. Miód ma niższy wskaźnik IG.
Nie, wcale nie ma różnicy.
Adam999, po jaką cholerę chcesz słodzić ryż z jabłkami? Jabłka nie są dla Ciebie wystarczająco słodkie? Do twarogu łyżkę miodu możesz sobie dawać. Ale po co pijesz te siki w postaci ciemnej herbaty? Kup sobie lepiej w herbaciarni czy w jakimś sklepie internetowym zieloną herbatę w suszonych liściach z kawałkami suszonych owoców i będziesz miał słodką, zdrową herbatę.
Zmieniony przez - SaV1 w dniu 2012-10-25 02:32:06
...
Napisał(a)
od kiedy miód to glukoza i fruktoza? to jeszcze kilkadziesiąt czy nawet 100 innych cukrów(w tym także sacharoza),zaczynając odcukrów 3 i 4ro węglowych, o których oczywiście nie słyszałeś. A jeżeli chodzi o sylwetkę, to tak jak pisałem, "opakowanie" ładniejsze, efekt ten sam. A pisanie o tym, ze ma coś tam wapnia czy czegoś kiedy mamy 100 innych, lepszych źródeł, no i ig...dobrze poprawia humor z rana.
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2012-10-25 06:19:47
Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2012-10-25 06:19:47
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
W pierwszym zdaniu sam sobie zaprzeczasz, to chyba efekt tego, że jeszcze dobrze się nie rozbudziłeś :)
Glukoza i fruktoza to ponad 70% miodu, więc jest to większość. 100 innych cukrów na pewno w sobie nie ma, więc potwierdza się teza, że jeszcze dobrze nie wstałeś. Kilkanaście co najwyżej.
A ja nie pisałem w żadnej kwestii sylwetki, tylko pokazywałem różnicę między cukrem, a miodem. Jeżeli ktoś chce już czymś osłodzić sobie życie, to niech to lepiej będzie miód niż cukier. A dlaczego miód? To są rzeczy, które pisałem wcześniej, a Ciebie one śmieszą.
Normy sacharozy w miodzie są do 5%. Ja kupując miód zawszę ze sprawdzonego źródła mogę liczyć, że będzie jej mniej. Tak czy siak potem jest rozkładana na glukozę i fruktozę. Zawsze lepsze 5% w miodzie niż ponad 90& w cukrze.
Tak jak wspominałem wcześniej. Cukrów w miodzie jest kilkanaście, a i tak wiele zależy od tego jakiego rodzaju to jest miód i z jakiego źródła pochodzą. Nie wszystkie mają te same.
Glukoza i fruktoza to ponad 70% miodu, więc jest to większość. 100 innych cukrów na pewno w sobie nie ma, więc potwierdza się teza, że jeszcze dobrze nie wstałeś. Kilkanaście co najwyżej.
A ja nie pisałem w żadnej kwestii sylwetki, tylko pokazywałem różnicę między cukrem, a miodem. Jeżeli ktoś chce już czymś osłodzić sobie życie, to niech to lepiej będzie miód niż cukier. A dlaczego miód? To są rzeczy, które pisałem wcześniej, a Ciebie one śmieszą.
Normy sacharozy w miodzie są do 5%. Ja kupując miód zawszę ze sprawdzonego źródła mogę liczyć, że będzie jej mniej. Tak czy siak potem jest rozkładana na glukozę i fruktozę. Zawsze lepsze 5% w miodzie niż ponad 90& w cukrze.
Tak jak wspominałem wcześniej. Cukrów w miodzie jest kilkanaście, a i tak wiele zależy od tego jakiego rodzaju to jest miód i z jakiego źródła pochodzą. Nie wszystkie mają te same.
...
Napisał(a)
Jak przeczy się pytaniem? Proponuję google zamienić na podręczniki, finalnie lepiej się na tym wychodzi. ;]
TRENER PERSONALNY/(PSYCHO)DIETETYK ONLINE. POMOC W UKŁADANIU DIET I TRENINGOW ONLINE.
KONTAKT: [email protected]
...
Napisał(a)
Prawdę mówiąc,to nutriotiondata faktycznie podaje,że z 82g ww w miodzie 35g stanowi glukoza a 40g fruktoza
Nie ma takich zmian,których my nie możemy wnieść!
Poprzedni temat
Potrzebuję pomocy.
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- ...
- 302
Następny temat
Czy w Macdonaldzie sprzedają coś zdrowego?
Polecane artykuły