Tłuszcze możesz podbić tłustszymi mięsami np karkówka, ryby świeże, mrożone, wędzone, awokado, orzechy z wyjątkiem ziemnych. A do smażenia wybieraj masło klarowane, olej kokosowy czy nawet smalec. Możesz pomyśleć także nad olejem MCT.
Poniewaz to zly tluszcz do smazenia (utlenia sie). Oliwa z oliwek jest najlepsza na zimno. To dzieki Kanarkowi: Although mainstream media portrays olive oil as the healthiest oil, this title does not extend to cooking. Olive oil is primarily a monounsaturated fat. This means that it has one double bond in its fatty acid structure. Although a [...]
prawdopodobnie dojdzie tez oliwa do smazenia co da plus kaloryczny okolo +500 mam nadzieje ze za duzo mnie nie podleje, ale bede kontrolowac miara(brzuch) i waga i moge uciac wegli
[...] nie buduje, poza tłuszczową. Na tej diecie się zalejesz tłuszczem. Poza tym jak wyliczyłeś takie zapotrzebowanie? Nadal nie ma ankiety, wiec sobie gdybamy ;-) O maśle orzechowym pisałam. Następnym razem jak będziesz robił zrzut, to rozbijaj dania na produkty - nie omlet z dwóch jaj, tylko jaja kurze (sztuki lub g) plus tłuszcz użyty do smażenia.
[...] obniżą się bilans energetyczny poprzez zmniejszenie udziału węglowodanów, nie powinno się wykluczać tłuszczów, zwłaszcza nienasyconych. Tak więc nie widzę problemu, aby do smażenia użyć np. oliwy z oliwek. Moja propozycja na śniadanie to omlet z 2-3 jaj (całych) z dodatkiem musli ok. 50g, zmażony na oliwie z oliwek. Trzeba pamiętać, że [...]
hehe, no najwidoczniej woli miec go w dupie/udach ;D Fakt, to jest w sumie zastanawiajace, przeciez moglby sobie sam wbic. Moze nie ma w planach deki hehe ;) Swoja droga, ciekawe ile razy nam zdarzylo sie bic jakis olej do smazenia, nawet o tym nie wiedzac(undery sic!)
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
współczuje ITE :) ja mam zjadać 260g tłuszczy dziennie to gdybym tylko miał smalec to bym nieco jadł. Śmiało używaj, nie tylko do smażenia Dlaczego aż tyle?