Olej do smażenia wywal. Bez tłuszczu też można smażyć i jest to zdrowsze. Zaopatrz się w oliwę z oliwek i orzechy, rybkę jakąś dodaj. W tym co podałeś to masz kiepski tłuszcz w połowie dziennej dawki. Białka też nie masz za dużo a by uzupełnić braki musiałbyś sporo siana miesięcznie wydać na białko. Przy 70kg wagi to bez problemu wyciągniesz [...]
[...] jest trening) lub Olimp System Protein 80 (jeżeli po śniadaniu nie ma treningu) 8 100g- płatków owsianych 30g - rodzynek 2 jaja 2 białka 10g oliwy z oliwek do smażenia 2 kapsułki tranu jak po śniadaniu nie ma treningu po treningu 40g carbo 30g SFD WPC Protein ECONO 80 11 100g - ryż 150g - pierś z kurczaka warywa oliwa 14 [...]
Olej ryzowy jest bardzo dobry do smazenia ze wzgledu na wysoki pkt dymienia. Kwasy tłuszczowe sie wtedy nie utleniaja jak nie dymi i nie powstaja zwiazki karcerogenne tak najprosciej mówiąc. Ale nie polecam go stosowac do picia czy podbicia tluszczów. Jezeli chcesz podbijac tluszcze olejami to Lniany lub oliwa z oliwek ale tylko z pierwszego [...]
[...] piersi to wrzucam 1kostkę rosołową do wody, poprawia smak trzeba przyznać, nieraz także stosuję sosy domowej roboty do piersi również smak na +. Trzeba kombinować Co do smażenia jest ono mniej zdrowe od gotowania, a na ten temat możesz poczytać w bardzo dobrym temacie autorstwa Nofatuk'a. Dowiesz się wielu ciekawych rzeczy, gorąco polecam. [...]
Nie, wszystko wazymy przed obróbka, makro się nie zmienia po obróbce, najwyżej waga. I jak masz dodawać tłuszczy, to wywal tem pamy, spraye, daj do smażenia olej kokosowy, masło klarowane, smalec. Do kurczaka dałabym kokosa lub masło, ze względów smakowych. Jak byłes na 1600-1700 to była głodówka, mogłeś spowolnić metabolizm, organizm przestawił [...]
Bez względu do czego go stosujesz zmień na inne źródło tłuszczów. Byle nie z pestek winogron, który również ma bardzo niekorzystne proporcje n-3:n-9. Jeżeli chcesz do smażenia do smalec, masło klarowane, olej kokosowy, lub bezkaloryczny PAM. W spożywania na zimno, oliwa z oliwek, rzepakowy dobrej jakości.
Rothen owszem... my to wiemy, ale osoby które pytają nie orientują się w temacie więc pisze na chłopski rozum ZDROWE TŁUSZCZE i wtedy taka osoba rozumie(chyba ) że nie chodzi tutaj o olej jaki używamy do smażenia tylko np. o oliwe,tłuszcze z ryb itp. Zmieniony przez - mobi89 w dniu 2007-10-12 14:05:39
Dodatkowe 2 pytania: 1. Jeśli używam łącznie do smażenia w ciągu dnia ok. 50 gram tłuszczy (masło klarowane/olej koko) to ile z tego wliczać? 30 gram? 2. Jakie suple warto stosować na tłuszczówce. Na razie nie włączałem do treningu nic, ale planuje kupić multi + wit C, to przy okazji mogę też inne rzeczy kupić. Kreatyny, ani białka nie planuje ;)
[...] uznania (miód/cukier/stewia...) 1 łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżeczki proszku do pieczenia, szczypta soli, 1,5 szklanki jogurtu naturalnego, olej lub inny tłuszcz do smażenia Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w misie robota kuchennego. Ciasto wyjdzie gęste (nie powinno rozlewać się po powierzchni patelni). Wykładać niewielkie porcje [...]
[...] surową. Dajesz radę zjeść 100 g ryżu i tylko 70-80 g mięsa? Przecież to jest kawałek na dwa ugryzienia ;-) jak dla mnie za dużo oleju kokosowego, możesz śmiało dodać oliwę, olej rzepakowy (dobrej jakości), olej lniany (na zimno, na przykład do warzyw). Do smażenia sprawdzi się masło klarowane. Tuńczyk z puchy w ostateczności raz na jakiś czas.
Nie mam zadnych patentów. Przepis jest bardzo szybki :-) Składniki: -2 jajka -20g mąki orkiszowej (30g jesli robię bez odżywki) -10g odżywki bialkowej -70g twarogu - odrobina proszku do pieczenia + olej do smażenia Wszystkie składniki razem blendujemy i wylewamy na rozgrzaną patelnię.
witaj,moja propozycja na sniadanie:100g platkow zalej szklenka wody ze slodzikiem 4-5tabl.dodaj 6 bialek jaj troche rodzynek i np;cynamon dla smaku, wszystko wymieszaj na gesta papoke i usmaz na teflonie(maly ogien) mozesz zastosowa c PAM do smazenia. 7-10 min. na jednej stronie potem przewracasz. nie martw sie jesli Ci nie wyjdzie za pierwszym [...]
[...] tłuszcze to kalorie wzrosną. Da radę wszystko dorzucić, orzechy, białko będę wbijał 30 gram dziennie, z kreatyną to 2 miesiące poczekam, ryby będą, olej kokosowy jest do smażenia, miałem go gdzieś, awokado tez gdzieś mogę upchnąć, owoce, ziemniaki jak najbardziej da się zrobić, warzywa też. A węgle po treningu to z czego? Skoro 1g/kg masy [...]
ja mam patelnie na ktorej do smazenia nie potzreba ani grama tluszczu...to jest chyba patelnia tefala z takim czerwonym znaczkiem na srodku. Nalesnikow co prawda nie smaze , ale piersi z kurczaka owszem
Oliwy z oliwek uzywam do smazenia ryby,kurczaka oraz do salatek. Ale fakt orzechow i makreli, nie jadalem Zmieniony przez - mouze w dniu 2013-01-14 17:34:22 Zmieniony przez - mouze w dniu 2013-01-14 17:35:06