Porównujesz całkowicie dwa inne produkty, oliwy z sfd nie służą do uzupełniania tłuszczy w diecie, a do smażenia "bez kalorycznego" bo mgiełka jaką dajesz na patelnie jest niezauważalna.
1. Musisz zaczac wszystko od nowa, ale duzo czasu nie straciles bo trzymasz diete dopiero OD TYGODNIA :) 2. Wylicz zapotrzebowanie jak trzeba, od poczatku, znajdz jakikolwiek wzor na wyliczenie zapotzrebowania, gdzies tam jest w postach podwieszonych tu na forum, i pokaz jak wszystko wyliczyles. Te 1900 kcal to jakas pomylka, napewno powinienes [...]
świry walisz misiu? całe życie mnie wychowywali żebym zdrowo się odżywiał na oliwce a ty ze smalcem wyskakujesz a słyszeliście o tych specjalnych olejach do smażenia (w USA to się sprzedaje.. w saszetkach) Jeżeli straciłeś już w wiarę w wszystko - żyj dla siłowni i swoich mięśni ..........::::::::::STREET NIGGAZ GANG::::::::::.......... [...]
pro1111111 z reguły to zależy od dostawy jednak patrz na polędwice wołową , ligawe które nadają się świetnie na grilla i do smażenia ale również na udziec dobry do pieczenia. Inne cześci też mogą zawierać mało ściegien jak pisałem wsyztsko zależy od zabitej ktowy
[...] mi został wiec raczej uchybień nie będzie. dziś nie jem orzechów, bo mam wrażenie, że mam po nich gazy, wiec jak to będzie przyczyną to z nich definitywnie zrezygnuję. do smażenia używam olej z pestek winogron, czyli kw. wielonienasyconych, co powinno razem z rybami zastąpić zapotrzebowanie na o-3 dzisiejszy jadłospis: [...]
Może być. Jeszcze jedno dodałbym jakieś owsiane płatki błonnik zawsze się przyda a do tego są dobrym źródłem węglowodanów a i jak możesz to unikaj tego oleju do smażenia
nofatuk a jakie masz proporcje składników w diecie? A i z ciekawości samlcu używasz tylko do smażenia? Zmieniony przez - Mateo 1983 w dniu 2007-03-23 18:41:45
nie musisz nic szczegolnego jesc przed, ani po treningu. po prostu normalny zbilansowany posilek, na zasadzie posilku obiadowego tj. mieso + zrodlo weglowdanow jak ryz/kasza/makaron/ziemniaki + zrodlo tluszczu, czy to pochodzace z miesa, czy np. z tluszczu do smazenia go. dokladnie to samo jesli chodzi o posilek po treningowy, jednak tutaj jak [...]
Teraz to wyglada mniejwiecej tak nie znam dokladnych proporcji gram ale mysle ze jest to przyblizone do tych co wypisalem oliwa uzywana do smazenia, banan (2sztuki), 3-4kromki chleba ciemnego(zakladam ze kromka ma 30g) /// niewiem jak z ta kawa... cos nie tak jest Zmieniony przez - Goryl_S w dniu 2011-08-01 16:03:30
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy
do smażenia najlepsze tłuszcze to smalec, masło klarowane, oliwa z oliwek (krótkie smażenie i nie za wysoka temperatura), olej kokosowy na łyżce - olej lniany, oliwa z oliwek, rzepakowy Dodam, że smażenie w 1 badaniu nawet przy długotrwałym smażeniu na oliwie, w mało znaczący sposób się utleniała ze względu na chroniące ją polifenole
[...] to będziesz chudł. Niestety nie znasz swojego zapotrzebowania(co jest najważniejszą rzeczą przy odchudzaniu) i będzie to trudne zadanie. Ogólnie dla mnie zasada jest taka by jeść w miarę jak to się określa "zdrowo", czyli jesz produkty białkowe jak mięsa, nabiał, jaja, ryby. Z węglowodanów to kasze, ryże. A tłuszcz jedynie do smażenia.
[...] = większe efekty. (Jeżeli jednak nie chcecie bawić się w obliczenia, to skupcie się na jedzeniu zdrowych posiłków, jak najmniej przetworzonych. Zamiennik zamiast oleju do smażenia to olej kokosowy itd, dużo warzyw i owoców, choć z owocami trzeba uważać i nie przesadzać zbytnio.) ps- Wszystko zależy od waszych celów, jeżeli mierzycie wysoko [...]
jednak jesli chcesz uzywasz czegos do smazenia to wlasnie olej kokosowy jest jednym z najlepszych zrodel kazdy z w/w olejow powinien miec inne zastosowanie :D
[...] brakuje białka (po całej nocy bez jedzenia), w drugim polędwica sopocka do wymiany na coś mniej przetwarzanego (chyba że masz znajomego rzeźnika co ci robi wędliny %-)), potem sto razy jesz ryż przekładany z makaronem, nie tędy droga, masz wiele innych źródeł węglowodanów, brakuje też zdrowych tłuszczy (ten olej ryżowy to chyba do smażenia tak?)
Jeśli wliczasz tłuszcz do smażenia kurczaka, później wyciskanie go na ręczniki papierowe nie ma sensu, przecież to włączyłeś w bilans ? Nie proboj przekombinować, nie na tym dieta polega.