Haha, u mojej Marty w rodzinie np. dodawali do jajecznicy mleko podczas smażenia.. Ja tego nie kumam %-) U mnie z kolei musi być dużo cebuli ;-) Mój kumpel też tak robił. Nie rozumiem za bardzo tego, ale każdy region rządzi się swoimi prawami :-)
oliwa z oliwek nie tylko może a wręcz powinna zagościć w menu, ale na zimno, do sałatek. Można smażyć potrawy, ale do dłuższego smażenia używaj oleju kokosowego/ smalcu/ masła klarowanego. Inne rzeczy w wysokich temperaturach są bardzo reaktywne, wytwarzają się substancje rakotwórcze. Widzę właśnie, że po tym dukanie masz straszny mętlik w [...]
[...] smażyło, a więc nie powinno nikogo przerazić ani spowodować zburzenia misternie opracowanej diety jako by ona nie była :-)) Nadmiar marynaty zlewamy podczas grillowania / smażenia - duszenia. Kurczak w marynacie /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/43923ece04e3430182857159cbc4f32d.jpg /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/9e8f5741fec842e4a9f4e51c56009d3b.jpg Indyk w [...]
[...] - nie trzeba obierać, jedz normalnie Ale one często są jeszcze trochę od tego torfu haha i jakbym je myła to kwestia, że ociekałyby wodą a i tak jest jej dużo podczas smażenia :\ Co do boxów - nie jest tak, że jakoś mega mi wstyd tak jeść ale i tak nie lubię tych spojrzeń i lekkiej sensacji jaką to wzbudza. Nie jest ze mną na tyle źle, że [...]
[...] ale mniejszej ilości. Jednonienasycone to oliwa z oliwek albo np. migdały, bo orzechy włoskie to znowu kwas alfa linolenowy. Pamiętaj, że są jeszcze inne alternatywy dla smażenia. Oprócz gotowania, także pieczenie. Żeby nie wyszło jak papier, trzeba po prostu mocniej doprawić. A w ogóle to mi najbardziej pasuje kurczak ugotowany ...w [...]
[...] maksymalnie jak się da. Dziennie nie przekraczam 50g. Przeważnie okolice 40g. Tłuszcze - no, tutaj jest mały problem, ponieważ nigdy nie liczyłem spożywanego oleju podczas smażenia piersi. Tego chyba nie da się określić, bo to co wlewam na patelnie i tak ponad połowa z tego zostaje na niej, a do piersi wchłania się znacznie mniej. Nie wiem, [...]
[...] Postanowiłam jednak być twarda i nie tknąć nic z tych pyszności, trzymajcie kciuki, aby się udało. Tymczasem uciekam na aeroby i wklejam zdjęcia dzisiejszego porannego omletu (jajka + płatki owsiane): tutaj podczas smażenia a tu druga strona, już na talerzu, gotowy do zjedzenia Pozdrawiam! Zmieniony przez - meraviglia w dniu 2008-02-10 13:03:10
[...] Napary i dodatkowa suplementacja. Rano: kawa mielona, paseczek gorzkiej czekolady >70% W trakcie dnie: pokrzywa, mięta Na noc: melica, wit C, GABA Przed treningiem godzinka smażenia na plaży, trening na dosyć dużej mocy. Fakt w trakcie człowiek czuje sie jak wrak, ale patrzac na wypiski progress jest zachowany. 02.06.2015- Wtorek Trening 45' [...]
[...] oczyszczony ryż ma dwa razy więcej witaminy B5 niż ryż biały). Tracimy witaminę B5 podczas rozmrażania produktów, ich gotowania oraz pod wpływem wysokiej temperatury podczas smażenia produktów. Należy pamiętać także o tym, że niszczą ją również potrawy zawierające kwasy, takie jak ocet czy ostra musztarda. Silnie alkaliczne produkty, a więc np. [...]
Kris też umiera z głodu także pochowaliśmy wszystkie noże z domu. Dramat się dzieje, dramat. %-) Rozumiem że mięso do pieczenia czy smażenia rwiecie gołymi rękami %-) - faktycznie strach się bać. Co do foty - to bardzo szczupło to wygląda.
Witam :) Bylam na Kopenhaskiej na przelomie kwietnia i maja. Mialam do zrzucenia ok. 15 kg, wiecta dieta miala byc tylko dobrym poczatkiem. Obiecalam, ze sie odezwe po jakims czasie, zeby napisac czy dopadl mnie efekt jo-jo. Jak do tej pory nie przytylam, powiem wiecej- schudlam kolejne 5 kilogramow stosujac diete 1200kcal. Ale taki mialam plan i [...]
[...] niego już przyprawionego kurczaka, a następnie przykrywasz. Wychodzi na prawdę dobre i nie trzeba myć patelni bo papier nic nie puszcza. Nie żebym był jakimś przeciwnikiem smażenia na oliwie, ale tym sposobem też możemy się pozbyć tych kilku dodatkowych kalorii z olejów. Bo niestety w temperaturach smażenia nawet dobre oleje tracą większość [...]
[...] PIERŚ Z KURCZAKA i to najlepiej gdyby była gotowana lub grilowana, gdyż musisz zadbać o jak najszybszy transport tych składników odżywczych do mięśni.Staraj się unikać smażenia w tym posiłku oraz sosów,które również zawierają dużo tłuszczy. Wołowina jak dla mnie odpada,bo choć jest świetnym budulcem mięśni to jest ciężko strawna i najlepiej [...]
Jedyny tluszcz roslinny do ew smazenia to kokosowy. Reszta utlenia sie bardzo szybko i generalnie zamienia sie w trucizne. 1200 kcal to glodowka na dluzsza mete, wiec organizm sie owszem zaadaptuje i przejdzie na tryb ratowania zycia. Bedzie oszczedzal kazda kalorie i uzyje wszystkich tkanek zeby tylko zachowac dobra prace najwazniejszego organu, [...]
[...] serca i to moi dziadkowie mieszkający na wsi - najlepsze jaja, mięso także predyspozycje są) choć teraz tyle dobrego się o nim mówi ... Wcześniej używałem go do chwilowego smażenia naleśników ale to może max 2 razy w miesiącu i nie po 10 g w formie "zdrowego" cheat meala. Na co dzień korzystam non stop z awokado, oleju lnianego budwigowego, [...]
Sniadanie: -bułka sojowa ze słonecznikiem+ serek do smarowania na to:)/ok.130kcal //// serek wyrzuć i bułki też....daj razowy albo owsianke -serek typu Danone+ otreby/160 kcal+ 40kcal(dwie łyzki otrębów pszennych)=200kcal -chapuchinoo/60 kcal -kakao Danona takie ze słomką:P/133kcal-czasami! /// wyrzuć razem: 523 kcal.z kakaem bez -390kcal [...]
s.m.p.a, mam takie pytanko, chciałem sobie kupic jakąs tania i wmiare doba patelnie do bezłuszczowego smażenia, w oko rzuciąła mi sie firma Tefal, czy te patelnie z małe pieniądze będą ok?? nie bede smażył nie wiadomo ile na niej :-)
[...] wbić jajka, lekko posolić. Drewnianą szpatułką delikatnie przemieszać jajka, tak aby pozostały w większych kawałkach, ale były ścięte zarówno białka jak i żółtka. Pod koniec smażenia dodać awokado ze szczypiorkiem, delikatnie zamieszać. Jajecznicę wyłożyć na talerz i podawać z pomidorkami, pieczywem oraz sokiem pomarańczowym. [...]
A i jesycye a propos tego siemienia lnianego + to jako natknęłam się ostatnio w książce Wierzbickiej na to, że nie powinno się go używać do pieczenia/smażenia ze względu na słaba termostabilność. Raz na jakiś czas taka panierka ok- ale jeśli smażysz tak często to zastanowiłabym się nad innym rozwiązaniem :)