1. Oliwa do placka. 10g? Wyjdzie wtedy 80g tłuszczów dziennie, czyli 1g/1kg mc. W sumie myślałem o tym, ale też i czytałem, że oliwa do smażenia słabo się nadaje. Wprawdzie nie grzeję mocno płyty (2 na skali 3-stopniowej), ale miałem obawy. Może lepiej wziąć tą z wytłoczyn z oliwek? Ona podobno daje radę na patelni. daj z I tłoczenia 2. Olej [...]
[...] ryby, jaja, twaróg, mozzarella W: kasze, ryże, płatki (nie kukurydziane ani inne przetworzone), chleb żytni, ziemniaki, owoce raczej nie jako główne źródło T: oleje (do smażenia kokosowy, ewentualnie rzepakowy i oliwa do krótkiego), masło, smalec, orzechy, ewentualnie np. siemię lniane, także z jajek i tłustych mięs + warzywa I generalnie z [...]
ja do smażenia używam tłuszczy w sprayu, nie wyobrażam sobie gotowania bez puszki obok, masz teraz mnóstwo różnych rodzajów w postaci smaków, jak potrawa się do tego nadaje to na suchej patelni, a jak potrzeb trochę tłuszczu npormalnego do najlepiej do smażenia nadają się smalec, olej kokosowy, masło klarowane
Nie jestem zadnym fachowcem od diety wiec niech mnie ktos poprawi jesli sie myle,natomiast zmiany coz Posiłek pierwszy dał bym jajecznice z 5 białek jajka(zołtek nie jada ale to tylko moja fanaberia),wie kromki razowca ok,warzywa ok. Drugi posiłek zamiast serka dał bym 200g piersi z kurczaka lub 150 gram ryby np łosos z piekarnika do tego 50g [...]
Teraz kotlety sojowe. wiele sie mowi o wyzszosci bialka zwierzecego nad roslinnym i jest to generalnie prawda, juz nie zaglebiajac sie w temat wartosci biologicznej ( BV ), na forum jest o tym mowa. Najlepszym sposobem, poprawiajacym przyswajalnosc bialek roslinnych jest laczenie ich po prostu z bialkiem zwierzecym, albo laczenie roznych rodzajow [...]
Jakoś nie pamiętam udziwnień w misce. Jem raczej to samo tylko różnie zrobione. Może masło klarowane - to wrzuciłem jakiś czas temu zamiast oliwy do smażenia. Zobaczę co mi napiszą koledzy z testu. Marcel, dzięki. Brakuje mi jednak ewidentnie mięśni na ramionach. Nawet barki mi ostatnio się poprawiły. Plecy - ze 5 takich całkiem całkiem, delikatne [...]
[...] i wyrzuciło mi, że menu musiałoby być zbudowane właśnie na McWrapach i sałtce Grillowany Kurczak Premium (kiedyś taka była). Pomijam jakość mięsa oraz tłuszczów używanych do smażenia i koszmarną ilość soli, ale jak bida i zły los zagnają do McTuczarni to zawsze można wybrać mniejsze zło. Chyba ze dwa razy też musiałem się ratować w ten sposób.
http://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Zapraszam do zapoznania się z artykułem. Bezkaloryczny olej do smażenia do zwykły olej/oliwa tylko psikając zużywasz go niewiele na patelni. Rozwiązanie jest ok. Osobiście wolę zwykłe tłuszcze. Smaży się na nich efektywniej.
[...] Miska wydaje mi się okej, chociaż pewnie zaraz znowu dostanę burę za olej rzepakowy.. no cóż jestem tylko człowiekiem, nie pochłaniam tego hektolitrami i używam jej tylko do smażenia w malutkich ilościach, tyle aby się nic nie przypalało. Wyrzuciłam już naprawdę dużo złych produktów ze swojej codziennej diety i staram się do nich nie wracać albo [...]
„ Zasadniczo interesuje mnie kwestia oleju/oliwy z oliwek/masła w posiłkach, a mianowicie czy należy je wpisywać w osobnych rubrykach, jeżeli używamy go do smażenia. Zauważyłem, że w niektórych dietach, w kalkulatorach kalorii pojawiają się osobne pozycje -pierś z kurczaka -oliwa z oliwek.....” ————————————————————————————— Tak,zdecydowanie [...]
Tomb, dzięki };-) jestem jestem , wczoraj miałem lekki zjazd do bazy ale o tym pózniej. Dzień 294. Niedziela 3.01 Dzień nietreningowy, Ogólnie Niedziela jak to Niedziala trzeba trochę nabrać sił. Dieta: 1)Placek owsiany (płatki owsiane+jaglane+2jajka+mleko+proszek do pieczenia+banan/jabłko)+masło orzechowe 2)Ziemniaki smazone na maśle klarowanym [...]
Możesz sobie kupić specjalny, bezkaloryczny olej "PAM" do smażenia. Jest w spray'u i wystarczy spryskać patelnię Kupisz go np. w sklepie SFD, na allegro i w sklepach z odżywkami
Czym ją doprawiasz że taka ciemna wychodzi? Sos sojowy? Dobrze wysmażam. Do tego przyprawy, to sól, pieprz cayene, kmin rzymski mielony. Do smażenia czerwonego mięsa mistrzem jest sos Worcestershire! https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Sos_Worcestershire
[...] mam nowy piekarnik to testuję, i zacząłem robić kurczaka w papilotach a potem włączam funkcję grilowania z termoobiegiem - wychodzi miazga serio. No i fatu nie trzeba do smażenia :-D /SFD/Images/2015/9/30/0e14a3f82c8a417898cb58ab49a3b1cb.png Czas treningu : 40min + rozgrzewka Push I (intensywność) 1a.Wyciskanie sztangi na skosie dodatnim [...]
A smażcie sobie nawet długo tylko w odpowiedniej temperaturze. Z uwagi na stosunkowo niską temperaturę dymiena oliwy z oliwek w ogóle nie powinno się polecać do smażenia. No i zgadzam się z Domerem - jest to mało ekonomiczne rozwiązanie. ---- Oliwa z oliwek jest przede wszystkim wspaniałym dodatkiem do sałaty, dań z makaronem, ryżem, owoców morza. [...]
Olej lniany jest bardzo dobrym produktem do spozywania na zimno, nie nadaje sie do smażenia itd, pamietaj jednak ze ma charakterystyczny smak ja osobiscie go nie toleruje.
[...] princessa Naleśniczki białko jaj 30g – ubijamy lekko 20 g odżywka – u mnie biała czekolada 20g mąka – pszenna/jaglana/ryżowa 1-2 łyżki wody odrobina oleju kokosowego do smażenia składniki mieszamy, dodajemy ubite białko, smażymy na oleju kokosowym małe placuszki Bardzo krótki na patelni, żeby nie wyschły za mocno! Krem kokosowy 150g skyr [...]
no dobra ale teraz jaka oliwe moge popijac? bo ostatnio kupilem Oliwe do smazenia litr za chyba 9 zl... ale spotkalem sie tez z oliwa taka do salatek jakas mala buteleczka za ok 14 zl.. i pytanie czy ta oliwa do smazenia to ta oliwa ktora polecacie do picia?