[...] które jednak mało komu smakują, olej z pestek winogron ma szansę zachwycić swoimi właściwościami nie tylko dietetyka, ale i kucharza. Nadaje się wyśmienicie do sałatek, do smażenia, pieczenia i gotowania. Jego podstawową zaletą jest nieporównywalna z żadnym innym olejem właściwość zachowywania naturalnego smaku składników potraw - potrawy [...]
rzepakowy wcale nie ejst taki swietny do smazenia do smazenia smalec, maslo klarowane albo olej kokosowy (zwlaszcza jesli to smazenie trwa chwile) na masle zwyklym mozna smazyc krotko, tzn jajecznice mozna zrobic na zwyjlym masle na zimno so salatek/warzyw - oliwa, lniny ok, ale niech to nie bedzie gowne zrodlo tluszczy w diecie. Nie opieraj sie [...]
[...] EDIT: Zapomniałem wspomnieć o zmianach w diecie %-) Także z Marianem ustaliliśmy, że obcinamy 200kcal z bilansu dziennego. 5g tłuszczy z oleju kokosowego do smażenia uciąłem na rzecz PAM'u, a także obcięliśmy liczbę węgli o 40g w ciągu dnia w 2 posiłkach, ale posiłek po treningowy i ostatni przed snem pozostaje bez zmian ;-) [...]
[...] Często pakowana jest w ciemne szkło. oliwa vergine (virgin olive oil) - nieco gorszej jakości, lecz o bardziej uniwersalnym znaczeniu: nadaje się do sałatek, gotowania i smażenia. zwykła oliwa vergine (ordinary virgin olive oil) - polecana do gotowania, smażenia oraz spożywania na surowo. oliwa wytłokowa (olive - pomace oil) - nadaje się do [...]
waga sie nie zajmuj , wazne jest wrazenie sylwetki kazdy z nas przy tej samej wadze inaczej wyglada zamien w koncu tenrzepakowy na oliwe z oliwek, , lub jak to do smazenia to smaz na klarowanym masle Panierka, nie przejmuj sie tez moze byc czasami wazne by nie byla moczona w transgenicznym oleju, nie da sie uciekac od wszytskiego, ... no moze da [...]
[...] w ogromnych ilościach we wszystkich restauracjach typu fast-food mogą mieć natychmiastowe, fatalne w skutkach działanie na tętnice. Takie dane niosą badania przeprowadzone w Nowej Zelandii. 10 mężczyzn zjadło posiłek bogaty w tłuszcz, który jest powszechnie stosowany do smażenia frytek w fast-foodach. Niemożliwe, 10 mężczyzn zjadło frytki
yyyyyy b12 jest tu nei potzrebna dostarczam 800 % dzinnego zapotzrabowanai z supli a po 2 regeneracje mam za***ista w kosmos! Teraz troche spostrzezen! Dostałem od pewnego kulturysty bardzo znanego wygrywajacego prestizowe zawody rozpisek diety i insy jak brac przeczytalem ja i podeszlem do niej troche sceptycznie a to za sprawa naczytania sie [...]
Moja wina, o hashimoto nie doczytałem. W taki razie żadnych płatków, bo zdrowych nie znajdziesz bez glutenu. Co do pamu, nie sądzę aby stosowanie go raz dziennie do smażenia miało jakikolwiek wpływ na zdrowie, temat rzeka jak ze słodzikami... Osobiście nie zalecam na redukcji, gdzie pułap kaloryczny jest dość mały smażenia mięsa, nawet na zdrowych [...]
Rozkminek i dochodzenia miskowo-powiekszajacego ciag dalszy i znalazlam nastepnego winowajce :-D Tzn. winowajca jestem ja oczywiscie - sierota naczelna, ktorej sie wydawalo, ze umie liczyc. Tzn. moze liczy ci umie, tylko zapomni wpisac w dziennik. Tak wiec od jakiegos czasu jedzone ryby czy kalamarnice na jalapeno i kaparach z suszonymi [...]
Do smażenia najlepszy jest olej kokosowy, może też być to masło klarowane, albo smalec. To są najlepsze tłuszcze do obróbki termicznej. Olej rzepakowy czy słonecznikowy się nie nadaje. Wytwarzają się tam jakieś niezdrowe substancje podczas smażenia. Jeśli już jesteśmy przy tłuszczach mógłbyś włączyć do diety jakieś źródła tłuszczy omega3, jak [...]
[...] gdzie traktowali mnie raczej z góry ale powiedziałam że grosza nie dam. I nie wspominam tego miło. Z tego co słyszę tutaj, traktują po ludzku. Wfh a Tobie powodzenia życzę. Dobrze że męża możesz do Swojej diety przekonać bo u mnie tylko ja, ale powoli powoli wprowadzam , to chlebek, następne będzie masełko i w planach zmiana tłuszczu do smażenia
Co do tłuszczy to używać tylko oliwy z oliwek czy mogę dać olej rzepakowy do smażenia, żeby więcej tłuszczy podskoczyło. Np. w 1. posiłku do smażenia kurczaka, w 2. do smażenia kurczaka i ziemniaków, w 4 do smażenia jaj z ryżem ? I czy tle tłuszczów już będzie wystarczająco ?
Stopień zbrązowienia jest skorelowany z wysokością temperatury i czasem smażenia, a zatem także z możliwą zawartością izomerów trans, jeśli takie w danej fryturze powstają. Wysoka cena dobrej frytury, czy na pewno ? Smalec jest fryturą o dużej odporności i tradycyjnie był stosowany w polskiej kuchni do głębokiego smażenia, np. pączków, nawiązując [...]
[...] a może będzie lepiej) - BCAA - białko - lecytyna, żebym pamiętała kiedy którą kapsułkę łykać }:-( A z ciekawostek to kupiłam sobie Cooking Spray - takie coś w sprayu do smażenia bez tłuszczu. Kolega zachwalał, przetestuję i ja, podobno super sprawa do smażenia. No i najmniejsza rzecz, ale dała mi najwięcej uciechy - zestaw miarek do sypania [...]
[...] nich energia pochodzi po przetworzeniu z tluszczy a nie z bialek lub ww. Dobrze to zrozumialem ? / a jak to sie odnosi do smazenia na oliwie ? źle zrozumiałeś mowa odnoście smażenia na tłuszczach głównie wielonienasyconych czy zbyt dł obróka o miesach w panierkach smaż na teflonie bez tłuszcz a wrt przecyztaj jeszcze raz. 6. Nie wiem co wybrac [...]
[...] czosnek pod warunkiem, że się z domu nie ruszam bo wtedy czuć, że hej %-) Ale cóż, dzisiaj bez oleju lnianego sobie pojem...matka zużyła ostatnie AŻ 50g lnianego do...smażenia placków. Kuźwa, na lnianym smaży, a mi pitoli farmazony z TVN-u, że używanie smalcu i smażenie mięsa mnie zabije, a WPC sprawi, że dostanę raka jąder. Ciemnogród [...]
[...] szkodliwe substancje, ale nie jest tak, że każda ich ilość od razu prowadzi do choroby... Jeśli nie będziesz przypalać, będziesz używać polecanych do wysokich temperatur (do smażenia) tłuszczy, rozmaitych przypraw - zmniejszasz szkodliwość dań z grilla. Marynowanie mięsa w ziołach (czosnku, cebuli), używanie przypraw (zawierających dużo [...]