SOG dla ciebie po takim posiłku czuję, że żyję Ja zrobiłem tak: 120g ryżu 4 jajka 1 cebula (dosyć mała) trochę plasterków wędliny masło do smażenia Przyprawy(curry, papryka słodka i ostra) Wyszło zayebiste
[...] Food Fried in Extra-Virgin Olive Oil Improves Postprandial Insulin Response in Obese, Insulin-Resistant WomenJ Med Food 14 (1) 2011) wskazuje jasno, że najlepszym olejem do smażenia jest oliwa z oliwek extravergine. Oliwa z oliwek extravergine jest poddawana procesowi tłoczenia na zimno, to znaczy świeże i wyselekcjonowane owoce trafiają do [...]
[...] Food Fried in Extra-Virgin Olive Oil Improves Postprandial Insulin Response in Obese, Insulin-Resistant WomenJ Med Food 14 (1) 2011) wskazuje jasno, że najlepszym olejem do smażenia jest oliwa z oliwek extravergine. Oliwa z oliwek extravergine jest poddawana procesowi tłoczenia na zimno, to znaczy świeże i wyselekcjonowane owoce trafiają do [...]
[...] gotowców więc to krok milowy naprzód. Kupiłam też tran - nie wiem czy dobrze ale tak poczytałam, ze dużo osób go wcina więc ja też spróbuję. Mam kupić olej kokosowy do smażenia?? Można by też zrobić coś z kalorycznościa bo zapycham żeby tylko dojsć do pułapu choć zblizonego a wcale nie chce mi isę jeść - wiadomo ze są dni kiedy zjem [...]
a maslo klarowane do smazenia dobre? Dzisiejszy trening oceniam srednio, z motywacja troche na minus juz sie w ogole zastanawialem czy isc dzisiaj czy odpuscic, ale biorac pod uwage ze jutro po nocce mi sie nie bedzie chcialo isc to poszlem dzisiaj. Co do jutrzejszego dnia bede mial egzamin wewnetrzny w szkole a ja nic sie nie uczylem:| kurde mam [...]
Nie dopisłem ze do posilków 2-5 dodaje po 10g oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego(oczywiscie z pierwszego tloczenia nie rafinowanego do smazenia frytek)
Oświadczam, że jestem pełnoletni i nie mam przeciwwskazań lekarskich do treningu siłowego. Nie choruję przewlekle i w przeszłości nie miała miejsce choroba lub wypadek uniemożliwiający trening siłowy. Jestem świadom konsekwencji i ryzyka, jakie niesie ze sobą wykonywanie ćwiczeń siłowych i nie będę wysuwał w stronę moderatorów prowadzących [...]
[...] coś koło tego byłoby lepsze? Mogę zwiększyć tłuszcze dodając do warzyw olej z pestek dyni tłoczony na zimno - mam fajny dostęp - albo oliwę. Olej kokosowy z mlekowity to chyba raczej do smażenia/pieczenia tylko, na zimno nie bardzo, prawda? /SFD/2017/7/27/72e474d4f77f48228be8c0485519b753.jpg /SFD/2017/7/27/bee060f0ac45426cac506874e70c4c19.jpg
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Dokładnie, no chyba, że na oliwie z oliwek ale tam nawet pisze, ze do smażenia jest no ale ok. Kiełbase miałem bo na obiad na szybko nie miałem zrobic :-)
[...] ale nie do końca ścięte - jem takie same z rana wieczorem idą jako sadzone, czasami robię jajecznice pytam bo trochę zaczynają mi się przejadać takie formy wciągania jaj zamówiłem sobie jakąś folię beztłuszczową do smażenia na niej - kładzie się ją na patelni i na nią daję mięcho, warzywa jaja bez tłuszczu, zobaczymy jak z tej folii będą smakować
mam 16 lat, waże 60 kilo przy wzroscie 162 centymetry. w planach mam zrzucenie 10 kilogramow co nie bylo by dla mnie niczym strasznym poniewaz mam budowe ciala przy ktorej powinnam wazyc nieco mniej niz przecietna dziewczyna mojego wzrostu. OK. MAM JEDNAK NADZIEJE ZE INTERESUJE CIE ZDROWE CHUDNIECIE A NIE ZA WSZELKA CENE... Sportu jako tako nie [...]
No co Wy! :) Żadnego sponsora póki co nie mam, a nad kanałem pomyślę. Olej sezamowy możesz używać do smażenia, albo dodać go pod sam koniec do uzyskania pożądanego aromatu ;)
[...] niedziałającej wagi. Wczoraj pokazała mi 138kg. Więc pozbyłem się jej jak dżentelmen. Potem posprzątałem podłogę i zamalowałem ślady na ścianie Nowa waga pokazała tyle. Mam parę pytań. Jaki macie stosunek do smażenia (oliwa z oliwek, pierś, bez panierki) Oraz jak sprawa wygląda z przyprawami ? sól czosnek papryka curry itd ? Pozdrawiam.
poludniowcy do smazenia z reguly uzywaja oliwy z wytlokow (pomace olive oil) na ktorej podobno mozna smazyc a extra virgin na zimno. przynjamniej taka byla stara zasada. ja zaobserwowalam ze w sumie daja jedna i te sama do wszystkiego co nie jest za zdrowe, ale to chyba z lenistwa @@-)
dlaczego oliwa z oliwek jest lepsza od oleju do smażenia? kupiłem tanią oliwę, proporcje tłuszczy (nasyconych/jedno/wielo) ma podobną do mojego oleju. i który tłuszcz jest zdrowszy, jednonasycony czy wielo? Zmieniony przez - rush comes w dniu 2009-06-02 01:15:37 Zmieniony przez - rush comes w dniu 2009-06-02 01:15:57