[...] prace wylewkarskie zostały dzisiaj zakończone i od jutra wracam do starych zajęć. -------------------------- Lena: Spoko dyskusja nt. odżywiania nie jest spamem. W sprawie smażenia dodam że używanie do tego takich tłuszczy jak oliwa czy olej ryżowy nie jest korzystne. Nienasycone kwasy tłuszczowe podczas obrubi termicznej lub uwodornienia(w [...]
Przyprawy takie jakie lubisz,długość smażenia też zależy od tego jakie mięso lubisz :-) Po ok 5 min. z każdej strony i powinny być dosmażone, warto dodać że podczas smażenia najpierw rozgrzewasz patelnie do maksa,później zmniejszasz do połowy i przykrywasz pokrywką . Ja smażę bez tłuszczu na grillowej patelni.
[...] Do kurczaka na patelni mozesz dodać cukinie. StakeMan w/w profilu parę opcji na pierś jest. Najlepiej uprzednio zawsze mięsko zamarynować na ok 30 min lub dłużej. U mnie przepis prosty jest, pierś w kostkę na teflon z odrobiną tłuszczu i do tego na bazie jogurtu naturalnego sos (jogurt zioła, sól, pieprz) który dodaje pod koniec smażenia.
Generalnie nie zaleca się smażenia w mące z tego wzgledu, że trzeba to robić na głebokim tłuszczu. Produkt będzie gorzej trawiony. Od czasu do czasu wiadomo - nie zaszkodzi, ale jak wszystko z umiarem :) Dodatkowa kwestia to na czym smażymy, co jest niezwykle istotne! Tłuszcze na których możemy smażyć: najlepiej: olej kokosowy lub masło klarowane [...]
[...] lepie słońce nad wybrzeżem o mniej więcej 14/15 Lipca. Wy na Sopot, a ja na wakacje :-P Tu Cie chyba zaskoczenie xD nie daje do nich żadnej mąki jedynie sporo przypraw czasami suszone pomidory i cebulą x) Zbite może dlatego że na koniec smażenia podlewamy delikatnie woda i pod przykrywkę. I tak się dusza a mięso to zazwyczaj indyk albo kurczak.
Z tego co pamietam, tam tylko takie banany uznaje sie za owoc godny zjedzenia. Wszelkie inne odmiany, czyli te normalne duze banany sa jak warzywo - uzywane jako polprodukt do wszelkich deserow, maczek, smazenia w ciescie, w czekoladzie i inne takie wynalazki. Swoja droga ten maly banan musi miec wiecej cukru niz klasyczny, wiec na wszelki wypadek [...]
[...] aby nabrało temp pokojowej, po 30 minutach jak Wojtek - przyprawiam i wrzucam na rozgrzaną patelnię. Może problem leży w tym, że moja jest zbyt mało nagrzana co do długości smażenia ostatnio smażyłem po ~3 min na stronie możliwe, że trochę za długo ale miałem też dość gruby stek no i na koniec wrzucam na ~5 minut na kratkę do nienagrzanego [...]
[...] Sam sobie przyznałem nagrodę w postaci imieninowego obiadu u mamy - który był robiony pod nasz styl żywienia. Bez sosów, bez smażenia itp. Ziemniaczki + schab z rękawa. Do tego pomidorowa - tutaj może trochę wbrew zasadom ;) Dzisiejsze pomiary też dobre - więc kolejny powód do zadowolenia, więc [...]
[...] na oko. Nie wkrecaj sie juz tak w detale :-)). Musiałbyś miec wage dilerską ;-). Dla przykładu jak pędzelkiem smaruje patelnie do o letow to przyjmuje 2g. A jak jest 5, czy 0,5... Trudno. Podobnie do warzyw mrożonych czy smażenia miecha. Dawaj mało, wyczyść patelnie do zera j bedzie git. Polecam PAM. Przy niskim fecie w ogole juz bezstresowo :-))
[...] każdemu służy to samo ;-) Co do wątroby to spróbuj wieprzowej. Wołowej nie jadłam ale wieprzową mogę polecić z czystym sercem (a niedawno nawet za drobiową nie przepadałam). Z tym, że ja moczę w mleku min. 24h. Podczas smażenia śmierdzi jak stare skarpety ale w smaku jest bardzo dobra. Zmieniony przez - lubiekaszke w dniu 2015-05-05 08:57:18
Podział tłuszczy powinien być zachowany w proporcjach 1:1:1 Ja mam w dzień treningowy: Kw. tł. nasycone: 16,5g + mała ilość ze smażenia Kw. tł. jednonienasycone: 37g Kw. tł. wielonienasycone: 33,5 dzień nie treningowy: Kw. tł. nasycone: 19,5g + mała ilość ze smażenia Kw. tł. jednonienasycone: 46g Kw. tł. wielonienasycone: 45g Czytałem, że [...]
Jakie spalone Specjalnie odsłoniłem serek widelcem, żeby Wam pokazać jeszcze Był przypalony lekko na brzegach, ale takie są uroki smażenia na teflonie praktycznie bez tłuszczu Ja jestem jak Joey z Przyjaciół - wszystko lubię http://www.youtube.com/watch?v=4SsWZRzobC4&feature=related [...]
[...] miedź, natomiast polifosforany magnez i wapń przez co zapobiegają utlenianiu tłuszczu. Polifosforany mają też zdolność zapobiegania tworzeniu się nitrozoanin w czasie smażenia peklowanego boczku. Skutki technologiczne działania fosforanów na wędzonki parzone można podsumować zwracając uwagę na poprawę jakości sensorycznej produktu [...]
[...] + warzywa 5. 200g twarogu chudego + 20g Whey Classic + 35g wiórek kokosowych Posiłek 1: Część owoców przygotowana do wrzucenia na omleta, znów mi się nudziło w czasie jego smażenia %-) http://s27.postimg.org/6g7vv7sxv/IMG_20150131_094208.jpg Bez kawy, z lotu ptaka :-D : http://s23.postimg.org/iqn72psi3/IMG_20150131_094552.jpg Z kawą i kotkami [...]
dobra, postaram sie wtedy odstwaic oliwe od smazenia. a ze gainer olimpu do najlepszych nie nalezy to wiem, ale to jest taka wersja ekonomiczna tylko z rana gdzie potrzeba energi . a co do treca to myslalem , ze to jest o wiele lepszy wybor (skladowo i smakowo)
jeżeli nic nie da to trudno, ale ja jestem nastawiony mentalnie do tego że jak wezme to działa i wiem że tak będzie bo ja mam sprana psyche heheh ! 1g nic nie da na pewno duzo zalezy od diety - ale jakby nie patrzec teraz nie jest najlpesza (ogolnie ludzi - nie Twoja) I wiesz jakie zadanie ma 0-3? wiesz jaki powinien byc stosunek 0-3 do 0-6? omega [...]
[...] wysiłkiem) Wyjdziesz na tym lepiej niż na stresie, że "nie możesz". Musisz mieć coś źle w diecie. Przy prawidłowo ułożonym jadłospisie chęć na słodkie mija. I jak najmniej smażenia. Gotuj mięso na parze, albo piecz. A ten tłuszcz na brzuchu, to - nie chcę Cię martwić - prawdopodobnie rozciągnięta skóra, która wygląda jak warstwa sadła. Ja tak [...]
[...] chude mięsa zamiast tłustych a także przygotowując mięso bez dodatku tłuszczu lub z bardzo małym jego dodatkiem. Oznacza to wybieranie gotowania, duszenia, pieczenia zamiast smażenia. Porcja 10 dag chudego mięsa ugotowanego dostarcza ok. 100 kcal, a taka sama ilość tego mięsa, gdy zostanie zrobiony z niej smażony, kotlet panierowany ok. 350 kcal. [...]
Roland - to tylko w weekend się tak bawię, ale generalnie nie przesiaduje tam długo, kwestia postawienia wszystkiego do gotowania, smażenia i samo się robi :-D Seba - obieram ziemniaki, wrzucam do wody na jakąś godzinke, osuszam, kroje na frytki, psikam PAMem wyłożoną folią aluminiową tacke i do rozgrzanego piekarnika na 240st. 30-40min i gotowe. [...]
legendarny przyklad d****izmu ! a jak Ty nie byles jeszce u lekarza to d****izm do kwadratu ! idz jak najpredzej do rodzinnego i on Ci na pewno da skierowanie do specjalisty. a na razie to kup hepeatil czy sylimarol, zero alkoholu (na Twoim miejscu to nawet w sylwestra bym nie pil), dieta lekkostrawna, bez ostrych przypraw, bez smazenia, z [...]