Trzymasz dietę od poniedziałku do piątku. Gdy przychodzi weekend, zaczynają się schody. Piwo, pizza, lody – przecież nie żyjesz dla diety! – próbujesz się usprawiedliwiać. W rzeczywistości jednak twoja silna wola staje się słaba... za słaba, by utrzymać założenia diety. W dzisiejszym artykule znajdziesz trzy wskazówki, które pomogą Ci przestać [...]
[...] się wymyślać fikuśnych posiłków, więc są one bardzo proste. Śniadanie składa się z płatków owsianych, mleka i białka. Czasami dodaje jeszcze badana i cztery kostki gorzkiej czekolady. Drugi posiłek został przygotowany dzień wcześniej i składał się z ryżu, mielonego mięsa, groszku i przyprawy curry. Aby zaspokoić pragnienie, bierze kilka łyków [...]
[...] jak się okazuje, ale również od strony skórnej, dając znać o wysokim jego spożyciu w postaci zmian. Nie należy jednak popadać w paranoję. Zjedzenie co jakiś czas batonika, czekolady czy ciastek nie spowoduje, że na drugi dzień dostaniemy na całej twarzy pryszczy albo włosy nam zaczną wypadać garściami. Wszystko jest dla ludzi, jednak trzeba [...]
Zgaga to nieprzyjemne uczucie pieczenia, palenia w przełyku lub górnej części brzucha, które uprzykrza nam życie. Zazwyczaj pojawia się po obfitym posiłku lub po spożyciu np. kawy. Czy jest to zjawisko, którym należy się martwić? Czy zgaga ma konsekwencje dla naszego zdrowia? Czym jest zgaga i jakie są jej przyczyny? Czy trzeba iść do lekarza? [...]
Boczki tzw. muffiny w głównej mierze występują u osób prowadzący siedzący tryb życia, niestety problem ten dotyka również osób regularnie uprawiających aktywność fizyczną, zwracających uwagę na jakość i kaloryczność posiłków. Skumulowany tłuszcz w okolicach bioder oraz brzucha może popsuć każdy wizerunek na plaży czy w ołówkowej sukience. [...]
Johimbina jest alkaloidem - organicznym związkiem uzyskiwanym z kory drzewa johimby lekarskiej, występującego głównie na obszarach między Kongo a Kamerunem oraz krzewu zwanego "zgrzyn żmijowy", który występuje na obszarach od Indii do Chin. Jakie działanie kryje w sobie ten egzotyczny suplement? Czy stosowanie johimbiny może dać nam efekty takie [...]
Niejednokrotnie spotykam się z osobami, które twierdzą, iż mimo znacznych restrykcji kalorycznych nie tracą na wadze. Zazwyczaj osoby takie doszukują się u siebie problemów zdrowotnych lub zrzucają wszystko na geny. Prawda jest jednak taka, że prawdopodobnie najzwyczajniej w świecie jedzą za dużo. Brak wytrwałości Oczekujesz efektów natychmiast. [...]
Rok 2016, jak i 2017 zdecydowanie można okrzyknąć rokiem kokosa. Wszystko za sprawą szeroko rozpropagowanego oleju kokosowego, który dzięki swoim właściwościom szybko zyskał na popularności. Główny składnik, który decyduje o jego wyjątkowości to średniołańcuchowe kwasy tłuszczowe MCT. Olej kokosowy nadaje się zarówno do tego, aby wykorzystać go w [...]
Wiele osób dość restrykcyjnie podchodzi do tematu diety i odchudzania. To sprawia, że boją się, jak będzie wyglądało ich odżywianie w czasie redukcji oraz co ich czeka później. W artykule opiszę pięć podstawowych zagadnień, które mogą budzić wątpliwości u osób przechodzących na redukcję. Nie staraj się podtrzymywać wyników siłowych za wszelką [...]
[...] Może to powodować ból głowy, szczególnie u osób cierpiących na nawracające migreny. Jednak eksperci nie są pewni czy sama czekolada powoduje ból głowy, czy też pragnienie czekolady jest objawem poprzedzającym ból głowy lub migrenę. Żywność i napoje zawierające kofeinę Kofeina jest zdrowa i sprzyja utrzymaniu prawidłowej wagi ciała, jednak [...]
[...] z ekstraktami tych roślin w naturalny sposób mogą polepszyć twoje samopoczucie, zmniejszyć uczucie napięcia i ułatwić relaksację. Zadbaj w kuchni o afrodyzjaki Kostka czekolady na deser, lampka czerwonego wina, odrobina chili lub szafranu do kolacji, czy owoce morza w głównym daniu. Wiele dań może wpłynąć na poprawę samopoczucia oraz [...]
[...] doskonale zdaje sobie sprawę, że możesz uznać, iż każde zapisane zdanie przesączone jest marketingiem. Jednak gwarantuje Ci, a nawet obiecuje, że jeśli jesteś fanem białej czekolady i kokosa, to już po pierwszej łyżeczce powtórzysz każde moje słowo. Marka ALLNUTRITION zapowiada jednak, że seria NUTLOVE będzie kontynuowana. Osobiście trudno mi [...]
[...] 100 g czystego kakao to prawie 500 mg jonów magnezu. Jednak jak w przypadku pestek dyni, bardziej jest to opcja dodatkowa aniżeli baza diety. Odrobina gorzkiej, wytrawnej czekolady do popołudniowej kawy, to nie tylko okazja do tego, aby nacieszyć podniebienie. Otręby – Ilość magnezu w otrębach jest godna podziwu, gdyż sięga około 600 mg. [...]
[...] słony karmel Na karmel: 100 g daktyli 25 g masła orzechowego 15 g izolatu biała serwatkowego o smaku słony karmel szczypta soli 30 g orzeszków ziemnych Polewa: 70 g czekolady min 74% kakao 10 g oleju 30 g kremu nutwhey - bez niego też się uda, ale jak dodacie to smak jest petarda. Jak zrobić? Olej kokosowy razem z masłem orzechowym [...]
[...] white chocolate to kompozycja smaków, w której każdy znajdzie coś dla siebie. ALLNUTRITION Nutlove Whole Nuts to seria wyjątkowych łakoci łączących w sobie zdrowe orzechy oraz różnorodne czekolady, to nie tylko wyjątkowy niezapomniany smak i chwila relaksu w ciągu dnia, to również zdrowe orzechy, które mogą gościć w naszej codziennej diecie.
Czego potrzebujemy: Na ciasto: 170 g czerwonej fasoli z puszki - dobrze wypłukanej z zalewy 70 g banana 1 jajko 15 g kakao 30 g białka - izolat białka serwatkowego o smaku czekolady 3 g proszku do pieczenia Na masę serową: 70 g białego sera 100 g jogurtu naturalnego 170 g serka wiejskiego - tylko granulki 30 g białka - WPC smak biała czekolada - [...]
Wszelkie desery, napoje deserowe, czekolady, ciastka i ciasta czy lody, poza tym, że kojarzą się z chwilą przyjemności, to niekiedy wywołują również wyrzuty sumienia. Coraz więcej bowiem wiadomo na temat konsekwencji konsumowania nadmiaru cukru czy tłuszczy trans. Na szczęście w ostatnich latach silnie wyewoluowała gałąź słodyczy o składzie [...]
[...] to też zazwyczaj przeważającym składnikiem odżywczym w produkcie są węglowodany. Dodatkowo zawartość cukru w Muesli podnoszą suszone owoce zawierające dodatek cukru, kawałki czekolady z cukrem, miód, czy po prostu cukier stołowy oraz syropy glukozowe, fruktozowe i glukozowo-fruktozowe. Dobrym rozwiązaniem na przechylenie szali proporcji bardziej [...]
[...] kiedy jadł dużo tzw. śmieciowego jedzenia, w szczególności pączków. Zamiast zjeść tylko jednego, Kiran od razu kupował sześć. Nie stronił również od ciastek, chipsów i czekolady, które jadł o najróżniejszych porach dnia. Kiedy Kiran wrócił do domu po studiach, mama zaczęła gotować mu zdrowe obiady, aby pomóc zejść z wagi. Niestety, cały [...]
[...] się jednakowo jako samodzielne łakocie w chwilach słabości, dodatek do codziennych potraw, czy szybka przekąska w pracy lub na wycieczce. Te wyjątkowe połączenie owoców i czekolady idealnie wkomponuje się jako element słodkiego omleta, owsianki czy dekoracja zdrowego deseru. Różnorodność połączeń smaków czekolad sprawia, że nawet najbardziej [...]