SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dziennik treningowy Bziu

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 526447

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4310 Napisanych postów 17993 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 282922
Bezglutenowe
Mocno czekoladowe i pomarańczowe ciasto

SKŁADNIKI
Dwie pomarańcze z cienką skórką
5 jajek
Kakao 50g
Erytrytol 100-150g
40g odżywka o smaku czekoladowym (opcjonalnie, można więcej dosłodzić lub pominąć)
Migdały zmielone na drobno 200g
Pdp łyżeczka
Soda pół łyżeczki

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Pomarańcze (w całości) włożyć do garnuszka i zalać wodą do ich przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2 godziny, pod przykrywką. Wyłączyć, odlać wodę, pomarańcze całkowicie wystudzić (najlepiej zrobić to dzień wcześniej).

Formę tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód.

Ugotowane pomarańcze (w całości, ze skórą) włożyć do malaksera i zmiksować na lekką pulpę z wyraźnymi jednak kawałkami skórek. Do malaksera dodać pozostałe składniki i zmiksować, do połączenia. Nie należy miksować zbyt długo (dobrze, by małe cząstki skórek były widoczne).

Tak przygotowane ciasto przelać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 180ºC przez 45 – 60 minut, w zależności od piekarnika, do tzw. suchego patyczka.

Ciasto wystudzić, podawać przyozdobione skórką pomarańczową.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4310 Napisanych postów 17993 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 282922
Bezglutenowe
Mocno czekoladowe i pomarańczowe ciasto

SKŁADNIKI
Dwie pomarańcze z cienką skórką
5 jajek
Kakao 50g
Erytrytol 100-150g
40g odżywka o smaku czekoladowym (opcjonalnie, można więcej dosłodzić lub pominąć)
Migdały zmielone na drobno 200g
Pdp łyżeczka
Soda pół łyżeczki

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Pomarańcze (w całości) włożyć do garnuszka i zalać wodą do ich przykrycia. Doprowadzić do wrzenia i gotować 2 godziny, pod przykrywką. Wyłączyć, odlać wodę, pomarańcze całkowicie wystudzić (najlepiej zrobić to dzień wcześniej).

Formę tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia, sam spód.

Ugotowane pomarańcze (w całości, ze skórą) włożyć do malaksera i zmiksować na lekką pulpę z wyraźnymi jednak kawałkami skórek. Do malaksera dodać pozostałe składniki i zmiksować, do połączenia. Nie należy miksować zbyt długo (dobrze, by małe cząstki skórek były widoczne).

Tak przygotowane ciasto przelać do przygotowanej formy i piec w temperaturze 180ºC przez 45 – 60 minut, w zależności od piekarnika, do tzw. suchego patyczka.

Ciasto wystudzić, podawać przyozdobione skórką pomarańczową.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6531 Napisanych postów 36042 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679915
super - dzięki za przepis. Rewelacja. Spróbuję na bank.
1

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12241 Napisanych postów 22106 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 628062
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4310 Napisanych postów 17993 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 282922
bardzo dobre to iasto, myślałam, że prez migdały bedzie zbit i cięzkie, a nie jest
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 115 Napisanych postów 357 Wiek 32 lat Na forum 7 lat Przeczytanych tematów 10378
a myślicie, że orzechy włoskie by się nadały?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 5997 Napisanych postów 10069 Wiek 32 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 214399
oryginalny przepis, nie spotkałam się z takim do tej pory

""Doubt is enemy number one of progression"
Dziennik : http://www.sfd.pl/DT_MissInvincible-t1065640.html

Blog kulinarny: http://www.sfd.pl/[BLOG]_MissInvincible_w_kuchni-t1100371.html 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4310 Napisanych postów 17993 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 282922
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4310 Napisanych postów 17993 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 282922
Smarkata1
a myślicie, że orzechy włoskie by się nadały?


Wydaje mi się, że nie będą pasowaly
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4310 Napisanych postów 17993 Wiek 36 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 282922
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dołki w pośladkach, prośba o rady treningowe

Następny temat

Franii Dziennik Treningowy biegowo-silowy

forma lato