SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Erwinoos - mind is everything - przygotowania do sezonu 2022/2023

temat działu:

Przygotowanie do zawodów

słowa kluczowe: , , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 501882

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2647 Napisanych postów 13588 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 469233
na pewno w ostatnich tygodniach poszło wszystko znacznie do przodu, ale jednak jeszcze to nie jest to.. działam dalej i zobaczymy jaki będzie efekt finalny

a co do zdjęć to może za tydzień wrzucę jednak
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2647 Napisanych postów 13588 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 469233
pytanko do Was, może ktoś coś podpowie

zauważyłem, że można tu w UK wyrwać ryż w workach po 5-10kg w bdb cenie, a przyznam, że zawsze gotowałem w woreczkach
macie jakiś patent, żeby taki sypki nie przywierał do garnka, gotujecie pod przykryciem? wiem, że pytanie glupie, ale może jest jakaś prosta metoda, która ułatwia ta procedurę
zastanawiałem się jeszcze nad rice cookerem, korzysta ktoś z tego?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3202 Napisanych postów 5126 Wiek 37 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 119909
erwinoos
pytanko do Was, może ktoś coś podpowie

zauważyłem, że można tu w UK wyrwać ryż w workach po 5-10kg w bdb cenie, a przyznam, że zawsze gotowałem w woreczkach
macie jakiś patent, żeby taki sypki nie przywierał do garnka, gotujecie pod przykryciem? wiem, że pytanie glupie, ale może jest jakaś prosta metoda, która ułatwia ta procedurę
zastanawiałem się jeszcze nad rice cookerem, korzysta ktoś z tego?

Mnie właśnie te przywieranie wkurzalo bo też parę razy takie kilogramowe brałem i potem garnek myć to udreka. Dlatego jak planujesz często na ryżu lecieć to właśnie ricecooker chyba by się sprawdził, nie są to jakieś bajonskie sumy chyba
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 241 Napisanych postów 425 Na forum 5 lat Przeczytanych tematów 320645
Gotuj po prostu w dużej ilości wody i przecedzaj przez drobne sitko.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3186 Napisanych postów 15855 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 887268
Jeśli Ci to pomoże to ja robię tak

wsypuje ryż zalewam go wodą tak żeby było 2-3 centrymetry wody ponad ryż. Gotuję do momentu aż ryż z wodą się zagotuje (ryż wsypuje do zimnej wody) jak się zagotuje zmniejszam ogień na dużo mniejszy przykrywam garnek z ryżem i tak z 10 minut gotuje. Po 10 minutach wyłączam gaz zostawiam ryż pod przykryciem i czekam aż się troche odparuje

Od taka filozofia :d
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2647 Napisanych postów 13588 Wiek 28 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 469233
spróbuje tak jak Łukasz mówisz

a typowego ryżowaru ktoś z Was używa?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3186 Napisanych postów 15855 Wiek 34 lat Na forum 11 lat Przeczytanych tematów 887268
Kupiłem kiedyś w lidlu skończyło się tak, ze robiłem w nim kurczaka xD bo jak gotuje ryż to zawsze każda porcję osobno
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 2479 Napisanych postów 5800 Wiek 38 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 106184
Można też tak wypijesz w woreczek dziurawisz go widelcem i gotujemy ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1812 Napisanych postów 6182 Wiek 40 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 64155
Uzywam tylko sypkiego ryzu basmati od lat. Na 100gr ryzu daje 250ml wody. Gotuje 9min i odstawiam na chwile przykryty i nic nie przywiera. Wazny jest dobry garnek i odpowiednio nastawiona temperatura. Zadna filozofia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 4932 Napisanych postów 15291 Wiek 48 lat Na forum 12 lat Przeczytanych tematów 1180542
erwinoos
spróbuje tak jak Łukasz mówisz

a typowego ryżowaru ktoś z Was używa?


ja gotuje na parze w mikrofali w specjalnym do tego ganku, nadaje się do ryżu, kaszy itp
wsypujesz, zalewasz, nastawiasz mikrofalę i wyjmujesz ugotowany

albo na gazie jak mam mało do ugotowania, kluczem jest chyba żeby nie mieszać podczas gotowania i nie wygotować wody,
ja wrzucam ryż do gotującej się wody, 2x więcej wody, zmniejszam na minimum, a po jakimś czasie ryż zaczyna strzelać jak brakuje mu wody wtedy wyłączam
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Wybór kategorii

Następny temat

Filip - Dziennik Treningowy

WHEY premium