Szacuny
19
Napisanych postów
802
Wiek
28 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
11706
Jakie powinienem zachować proporcję o-6 między o-3, bo o-3 to przyznam się bez bicia 0 z pożywienia, bo u mnie nie jada nikt ryb, więc będę dostarczał z tabsów Olimp Omega-3 GOLD. 5 tabs dziennie z tego co mi doradzali.
Dzięki kocio, teraz na pewno komuś oddam ten olej odechciało mi się go pić.
Za ile ogarnę tani olej lniany, ale też nie nic syfiastego? Siemię też jest dobre? Jeśli tak to jakie kupować mielone czy niemielone?
Co do mojej oliwy kupiłem ją w biedrze, bo sam nie zarabiam jeszcze na siebie - Casa de Azeite - EKSTRA Oliwa z Oliwek z pierwszego tłoczenia Extra Virgin. Może być?
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
lniany kup w aptece, najlepiej budwigowy. on ma byc z lodówki i w lodówce przechowywany ! waznosc 3 miesiące. Siemie kupuj w ziarnach, ale miel przed spozyciem. ta oliwa z biedry jest OK. omega-3/tran włącz w suplementacje i jedz ryby chociaz te 2-3x tygodniowo- tluste morskie.
Szacuny
19
Napisanych postów
802
Wiek
28 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
11706
Jakie na przykład rybki i w jakiej cenie, czy mogę je tylko gotować w wodzie, czy ryb nie można tak przyrządzać? Mam budżet 70zł/miesiąc, więc nie wiem czy mi się opłaca inwestować w ryby i jeść samemu czy kupować tabsy omega3.
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
ryby warto jesc niezaleznie od tego czy masz kapsy czy tran. to znakomite bialko i tluszcze. makrela, sardynki/szprot, sledz, halibut, losos- najlepsze tluste. mozna je piec, smazyc. z wody będą najgorsze. wedzone 1-2x tygodniowo
Szacuny
19
Napisanych postów
802
Wiek
28 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
11706
Na czym smażyć, bo mięso to zawsze gotuje, bo piec nie potrafię to tylko gotowanie/smażenie zostaje. Kapke tego oleju z winogron może być, czy jakiś rzepakowy i oczywiście opanierować te rybki.
Szacuny
19
Napisanych postów
802
Wiek
28 lat
Na forum
10 lat
Przeczytanych tematów
11706
na teflonie bez tłuszczu nie przypali i smażyć aż się zarumieni, bo szczerze mówiąc nie mam pojęcia, bo jak już coś smażyłem to z panierka? Jak sprzedaja takie ryby w sklepach, bo sam nie wiem, całe nieoparwione czy już filety po prostu biorę i w domu porcjuję i gotuje/smaże.
Szacuny
369
Napisanych postów
8676
Wiek
44 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
130653
co ty nie widziales ryby? są tusze, są patroszone, są filety, są cale, są kawałki. jak chcesz obtoczyc w czyms, to daj nieco tł- podalam wyzej jakie, dopraw rybe jak lubisz. mozesz tez upiec- robi sie pare/parenascie minut na ogół. wejdz do kuchnia sfd- tam masz przepisy