[...] low carbo i mam problem bo wyliczyłem że mam w diecie ok 2800kcal a pasowało by mi to podbić o jakieś +500kcal i tu właśnie nie wiem jakimi produktami zeby były kaloryczne a nie węglowodanowe proszę o jakieś pomysły i jak można to inne niż picie oliwy z oliwek bo oliwe mam już w diecie np do smażenia a picie oliwy samej raczej nie przejdzie
zamowilem na allegro grila elektrycznego firmy tevion , jednak nie bylo instrukcji obslugi :P chcialem spytac czy do smazenia używa sie jakis preparatow,jak wyglada mycie? czy trzeba jakis specialnych srodkow? i przy wlaczniku mam pare opcji tez ciezko je ogarnac jesli sie nie mialo wczesniej takiego grila, jest kropka jedynka i dwojka trojka [...]
Kilka pytań. 1 . Co.lepiej kupić do smazenia, miesa , jajecznicy ? Oliwe w sprayu czy olej kokosowy ? 2.czym sie rozni nierafinowany od rafinowanego oprocz ceny 3. Czy warto inwestowac w takie typu rzeczy ? Niech sie wypowie ktos kto sie przerzucil z oliwy/masla na spray lub olej kokosowy
Witam. Wiem, że jest już podobny temat, ale nie znalazłem tam satysfakcjonujacej mnie odpowiedzi. Chciałbym usłyszeć konkretne przykłady patelni ceramicznych, których używacie i śmiało możecie polecić. Patelni będę używał głównie do smażenia kuraka itp. Oczywiście ma się to odbywać bez grama oleju, dlatego szukam czegoś sprawdzonego.
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Witam mogli byście rzucić okiem na moją dietę. Moje zapotrzebowanie po dołożeniu 500kcal na mase 4200kcal 50%węgle-525g 30%białka-315g 20%tłuszcze-93g. A i jeszcze pytanko a mleko i olej do smażenia mięsa to też liczyć trzeba do spisu? /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/0addb6e5feea4966a7101b4d132bf259.png
witam chcialbym sie dowiedziec czy mozna smazyc jedzenie na oliwie z oliwek? slyszalem rozne opinie, jedni mowia ze nie mozna bo jak sie smazy i to dlugo to wytwarzaja sie jakies rodniki(?) i jest taka potrawa niezdrowa, drudzy mowia ze mozna smialo.dodam tylko ze do smazenia nie uzywam np pol lyzeczki oliwy tylko zwykle tyle ile mi sie podoba bo [...]
[...] i jem ich sporo. Moje pytanie, ile węgli z mojej diety, powinienem spożywać w owocach żeby nie przesadzić? Moja dieta wynosi 180 b 110 t 400 w. Gdy jem 2 banany,pomarańcze,100g rodzynek,jabłko to jest to ponad 100 węgli, czy tak jest okej? Jeszcze jedno, czy olej rzepakowy do smażenia jest zdrowy, czy lepiej smażyć na czymś innym? Pozdrawiam
cześć chodzi mi o to czy jak smaże jedzenie na oliwie i np. powinienem dodawać do tego posiłku łyże oliwy to to co wlałem do smażenia starcza? czy potem jeszcze zimnej dolać na posiłek.? dokładnie chodzi mi o to czy ta oliwa smażona zostaje w tym posiłku usmażonym czy sie jakoś ulatnia ;] ?
Witam wszystkich. Mam pytanie. Chce kupić sobie białko ale nie do masowania tylko do urozmaicenia menu np. do smażenia serników itp . Wcześniej miałem whey100 ale mi się niestety skończyło. Myślałem o białku sfd, cena przystępna i podobno smak też niczego sobie . Co myślicie o tym ?
http://www.poradnikdozdrowia.pl/wybrane_artykuly/3_2005_tlusto_czy_chudo.pdf Co o tym sądzicie ? Autor to niedawny zmarły biochemik, twórca wielu prac naukowych. W myśl tego artykułu smalec do smażenia się nie nadaje, gdyż ma kiepski stosunek witamina E/PUFA. Co w takim razie z temperaturą dymienia ? Czy w praktyce nic ona nie znaczy ?
Witam, mam takie pytanko, czy mozna codziennie jesc omleta na redukcji? Bardzo lubie ta potrawe na slodko jak i wytrawnie. Baza: maka ryzowa, mleko 3,2%, jajko, pol lyzeczki proszku do pieczenia i do smazenia olej rzepakowy 1 lyzke. Wszystko podliczam ostatecznie w fitatu i jest ok, pytanie brzmi tylko czy mozna tak po prostu codziennie go jesc?
mowicie ze najlepszy do smazenia i salatek jest olej oliwa z oliwek ale czy roslinny tez byl by dobry ..? bo z oliwek jest drogi a pisze o olej znaczy pytam bo fuzo robie ryb i piersi dziex. rasty
szukam dobrej nie za drogiej patelni do smażenia omletów z płatków owsianych,zależy mi aby nie przywierało do patelni,i dobrze by było jakby można było smażyć bez oleju Patelnia TEFAL Classy Chef moze ktos uzywał ?
Panowie w polskich realiach jakie mięso najlepiej nadaje się do smażenia krwistych stejków? Ewentualnie gdzie mozna zakupić (południe Polski) oraz proszę o jakieś dobre przepisy na stejki (jak przyprawiać, ile czasu smażyć w jakiej temp., marynata?? ) Pozdrawiam, Wojtek
Czy jeśli zrobie sobie placki ziemniaczane albo cokolwiek na patelni i dam do zamrażarki to zachowam świeżość i gwarancje, że jedzenie jest niezepsute, nieprzeterminowane, dobre? Nie wiem czy tak można... Tzn. nieupieczone, ale gotowa "wymieszka" do smażenia.
Witam wszystkich ruszam z moją pierwszą dietą i chciałbym sie was poradzić co zmienić w niej. do smażenia daje oliwe z oliwek oczywiście /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/22f0ac1578f349c4968e26530635b717.JPG
Hej, Szykuję posiłek do pracy na jutro. W menu mamy kaszę gryczaną- węgle, schab bez kości- źródło białka i teraz pytanie co do tłuszczy. Czy mogę tłuszcze użyte do smażenia wliczyć w moje zapotrzebowanie kaloryczne? W tym przypadku będzie to smalec
1. Czy pracujac fizycznie mozna z powodzeniem zmieniac sylwetke na lepsze? 2. Jaki zestaw najlepszy do smazenia - gotowane sie przejadlo a nigdy nie smazylem bo sie balem tluszxzow zlych. 3. Znacie jakis przepis na fit pizze ktory najbardziej zblizony do tej prawdziwej z pizzerii?