oliwa z oliwek "zwykla" o ile wiem nadaje sie do smazenia (oprocz potraw typu stir-fry i technik polegajacych na krotkim smazeniu na duzym zarze). oliwa "extra virgin" (prawdziwa) zaczyna sie palic... to z moich doswiadczen. wrzuc zdjecia jeszcze raz bo nie potrafie tego sobie jakos wyobrazic Zmieniony przez - erufiku w dniu [...]
aha i jeszcze się podepnę, że za symboliczną opłatę sprzedam PAM do smażenia taki jak tutaj: http://www.sfd.pl/sklep/Z_pozostalych_firm..._Bezkaloryczny_olej_do_sma%C5%BCenia-opis914.html lub wymienię na próbki / pas treningowy up! Zmieniony przez - eNd_ w dniu 2010-02-17 19:44:52
Chodziło mi o to czy można na nim smażyć i jakie zawiera kwasy. Ale już znalazłem odpowiedzi: Rafinowany olej nie ma prawie w ogóle zapachu i nadaje się on do smażenia. Zawiera on kwasy jednonienasycone. Zmieniony przez - EnerGGy w dniu 2010-05-09 23:24:23
[...] z ilością tłuszczów. Sugeruję przygotowywać sobie posiłki samemu. Samodzielność w życiu bez wątpienia przyda się każdemu. Ewentualnie jeżeli już mama Tobie robi, to kupując produkty mrozisz sobie mięso po 200g, ryż/kaszę mówisz, żeby gotować w woreczkach po 100g, a do smażenia używać cooking spray. W ten sposób zniwelujesz możliwe błędy.
[...] czy serków light - na mięso, chleb pszenny/płatki kukurydziane - na np. ryż, pieczywo razowe, czy ziemniaki. Dodatek oliwy spożywanej na zimno, zamiast np. oleju do smażenia. Taki zabieg w pewnym stopniu zdecydowanie lepiej jest tolerowany, jak nagłe, sztywne ustalenie pewnych ram - a jak wiadomo, kobiety bywaja wybredne%-) Już sama [...]
1. Może i dobry do smażenia ale tłuszcz zwierzęcy dużo gorszy od oliwy z oliwek ;) 2. Zjadliwe jak najbardziej ;) 3. Ojj "przejęzyczenie" chyba każdy wie że miałem na myśli białka :p
no ja właśnie też mam informacje, że oliwa z oliwek zaczyna dymić przy 130 stopniach. Dlatego nie używałbym jej do smażenia, rzepakowy już bardziej sie nadaje.
I paluszki przetworzone bardzo , lepiej dac tunaka badz jakas inna rybe... jak juz chce smazyc to niech smazy ale na oliwie najlepiej do smazenia z drugiego tloczenia.
Margarynę dałem aby podbić kalorykę śniadania.Jakie masło polecacie do smażenia?Ten ryż mam na sucho zjeść po wypiciu odżywki czy jak? Zmieniony przez - WTS w dniu 2015-12-21 15:58:58
[...] razowca, tuńczyk 23,00 - 30g (serwatki+ovo) z wodą 2,00-3,00 – 2,5 g kreatyny nie wiem gdzie dodać tłuszcze (raczej tylko oliwę), jedynie gdzie jej używam to do smażenia piersi z kreatyn myślałem spróbować crea pure Activita 3 porcje dziennie 1 porcja: - kreatyna 2,6g - glutamina 1,2g - tauryna 0,8g [...]