rutkow90ww 40b 10/20t
No to tak z pamięci trochę. Na 10g fatu.
1. Ciasto - całe jajko, 100g maki ryżowej/kukurydzianej, z 80g mleka, 5g masła klarowanego/oleju kokosowego, wody do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Tu masz ok. 75g ww, resztę możesz dobić z wafli ryżowych np. Mozna by zrobić ze 120g maki, ale sam nie robiłem i nie wiem czy jedno jajko wtedy wystarczy. Trzeba by sprawdzić.
2. Nadzienie - 200g twarogu chudego, z 50ml wody z rozpuszczonymi 15 tabs słodzika (wg uznania)
3. Polewa - 2-3 łyżki gorącego mleka, 3 tabs słodzika, kakao naturalne do odpowiedniej konsystencji. Ok. 2 łyżeczek dość czubatych.
Ja w ogóle makro z polewy nie wliczam.
A jak masz 20g fatu, to bez tłuszczu do ciasta i 30g masła na 1-2 naleśniki zamiast polewy

Kolarsko-gastronomiczny blog z elementami kulturystyki powered by SFD - http://www.sfd.pl/post-p18363444.html