Wygląda spoko, jakby się przyczepiac to: 1. Gdzie tłuszcze nasycone? Rób warzywa na maśle klarowanym. Oliwa z oliwek do smażenia to niezbyt udany pomysl 2. Osobiście nie używam wegli w dnt na ostatni posiłek, zamień miod na oliwe w ostatnim, ciekawe połączenie. 3. Wędliny sklepowe olej, lepiej zrób marynatę, walnij z kilo piersi czy indyk czy [...]
Olej kokosowy do smażenia będzie lepszym rozwiązaniem. Można go zamieniać na smalec i masło klarowane. Orzechy laskowe jak najbardziej mogą stanowić źródło tłuszczów w diecie. Nie można jednak bazować na trzech źródłach. Dieta ma być urozmaicona. Wybór masz ogromny i sporo z nich tanich.
W takim razie zadbałbym na Twoim miejscu o te tłuszcze, bo skoro rzepakowy leci do smażenia - to wypadają słabo. Poza tym, zastanowiłbym się na Twoim miejscu, czy częśc mąki nie zastąpić np. ziemniakami, lub owocami, ewentualnie nie zwiekszyć udziału ryżu/kaszy w diecie. Skerx mowisz ze ograniczasz produkty zbozowe...to jak jesz? Jadam stosunkowo [...]
Slonecznikowy nie jest blee. Slonecznikowy poprostu nie nadaje sie do smazenia bo sie wytwarzaja szkodliwe dla zdrowia substancje. Unikaj rzeczy w ktorych masz tluszcze utwardzane Maslo klarowane jest duzo lepsze od margaryny
[...] jeśli chodzi o Anabolic Protein to jest to przecena 30% od ich ceny sugerowanej. A że my mamy w necie niższe ceny niż sugerowane to i promocja jest niższa. Ale w każdym razie jest trochę taniej. Białko jaja jest w kartonie, w płynnej formie, pasteryzowane itp. Gotowe do smażenia na patelni, robiłem z niego omlety więc są sprawdzone w praktyce.
wypowiedź Roberta: Białko jaja jest w kartonie, w płynnej formie, pasteryzowane itp. Gotowe do smażenia na patelni, robiłem z niego omlety więc są sprawdzone w praktyce.
Gotować, piec, parować. Nie smażyć. A już na pewno nie smażyć na oleju lnianym! Do smażenia jedynie olej palmowy, smalec, olej z pestek winogron bądź oliwa z drugiego tłoczenia. To są tłuszcze o wysokiej temperaturze dymienia, nie wsiąkają w potrawy i nie utleniają się. Szczególnie pierwsze dwa. Moje mięso w 90% przypadków przygotowuję w [...]
Intensywne przyprawianie = mocne południowe wiatry :D ciężki temat. Tłuszcze oprócz jaj są jeszcze z oleju(obecnie już kokosowy, wcześniej lniany, a poprzednio kujawski) do smażenia, który używam i z mięsa. Raz jem kurczaka/ryby(czasami), a a raz łopatkę wieprzową(ale nie z marketu). Owoce to słabe źródło węgli moim zdaniem. Zmieniony przez - [...]
Skąd pomysł żeby zjadać tak ogromne ilości białka? Nie ma to zbyt wiele wspólnego z zaleceniami. Wrzuć jeszcze raz kilka przykładowych dni diety, gdzie w posiłkach będzie wszystko co zjadasz, a na e że część omijasz i nie uwzgledniasz. Białko 2 gramy na kilogram masy ciała. https://potreningu.pl/articles/4731/silownia---ile-bialka-potrzebuje Można [...]
[...] głównie na zdrowych węglach to uciął bym węgle i podbił tłuszcze do tej samej kaloryczności. Oliwa z oliwek, awokado, olej lniany, kokosowy nierafinowany - na zimno a do smażenia smalec lub masło klarowane. Mi pomogło, owiele lepiej czuję się podbijając tłuszczami a węgle trzymać na poziomie 2,5-3g na kg masy ciała. Musisz wypróbować na [...]
nom na sniadanie praktycznie wegle tylko w chlebie razowym moze dorzuce jakis owoc czy wazywa ogolnie staram sie wcinac duzo wazyw z tluszczy to troche oliwek do smazenia bo gotowana piers smakuje kiepsko ale tez daje rade jutro wolowine mam z ryzem i wazywami
1. Olej z pestek winogronu raczej do smażenia na nim się nie nadaje, zgadza się? Czy można go zatem wykorzystać do sałatek? 2. Olej sezamowy tak/nie? 3. Oliwa przypuszczam, że jak najbardziej (mam kilka butelek Casa Rinaldi z Włoch) 4. Homar, kalmary, kraby, małże? 5. Nie wiem, czy ktoś słyszał o ryżu VIALONE NANO [...]