haha nie morduj, rób i jedz
pyszka
Fit tiramisu
Składniki
70g biszkopty
2-3 espresso
100g
twaróg chudy
150g skyr naturalny
20g budyń waniliowy (proszek bez cukru)
30mln mleko umnie 1.5% bez laktozy
100-130 mln woda
Erytrytol 3 łyżki (najlepiej puder z erytrytolu)
Aromat waniliowy 2-3kropelki
Kakao gorzkie 10g
Czekolada gorzka z orzechami laskowymi 12g
Przygotuj espresso, zostaw do przestudzenia.
Budyń rozmieszaj z mlekiem.
Zagotuj wodę. Budyn wlej do wody i energicznie mieszaj,zeby nie zorbily sie grudki.
Odstaw do przestudzenia.
Połacz twaróg,skyr, erytrytol, aromat.
Dodaj budyn, zblenduj.
Biszkopty namaczaj w kawie i ukladaj na dnie naczynia.
Posmaruj kremem.
Wyłóż druga warstwe namoczonych wkawie biszkoptów.
Posyp odrobina kakao.
Wyłóż pozostala częśc kremu.
Odstaw na noc do lodówki.
Przed podaniem posyp kakao i pokruszoną czekoladą.
Całość to 613kcal 47gb 11gt 83gw
Spokojnie posłuży za 2 porcje