Na stronie jest 19.2 g białka, 244kcal. Czyli, skoro nie ma WW, 19,2g Białka = 76,8kcal, 244kcal - 76,8kcal = 167kcal / 9kcal (bo tłuszcz) = 18,5 g tłuszczu... Spora rozbieżność Doszukałem się jeszcze jednego źródła :)) 100g - 415kcal 39,3 g tłuszczu 14,1 g białka Jednym słowem - wszystko zależy od sztuki mięsa i jej zawartości tłuszczu. A [...]
czy są jakieś przeciwskazania do spożywania maku kilka razy w tygodniu po 20-30g? chciałem podbić zawartość wapnia w diecie bez dodawania większej ilości nabiału i z tego co wyczytałem mak ma jego sporo. stosunek wapnia do fosforu kiepski, ale zaszkodzić nie zaszkodzi. ;-)
jaki warzywa wliczacie do bilansu? a jakie po prostu olewacie? da rade na redukcji posiłek węgle + tłuszcz? czy nie ma większej różnicy czy jem b+t / w+b / wbt? wliczaj te, które mają wysoką zawartość skrobi/węgli prostych. jak bilans będzie Ci grał to możesz i czasem taki posiłek zapodać.
Groszek zielony tak Fasolki szparagowej do bilansu nie wliczaj (traktuj jak zwykłą jarzynę) i jedz do woli Jeśli chodzi o jogurt, to tak: będą Ci potrzebne kapsułki z bakteriami kwasu mlekowego (do kupienia w aptece). Weź pół litra mleka (ale nie może to być mleko UHT) i wrzuć do niego zawartość jedej kapsułki. Wymieszaj i odstaw. Z tego zrobi [...]
no jak teraz zacząłem posiłek o 13.00 to tak patrząc na zawartość mojej miseczki nie skończe wcześniej jak o 13.45 Zmieniony przez - luki77 w dniu 2010-02-05 13:09:55
Kłąbik ale czy patrzyłeś moze na zawartosc skladnikow rozpuszczonych w tej wodzie 5l baniak? Bo mi chodzi o to zeby miala ich duzo, gdyz na pewno mam nidobory magnezu i taka muszyninanka mi to w miare uzupelnia.
http://www.abramczyk.pl/pl/ryby-mrozone/morszczuk-filet-0-dodanej-wody Jak myślicie jaki to morszczuk jest? Chodzi o zawartość omega 3. Na stronce niby jest napisane że dużo, aczkolwiek przy 2,2g na 100g tłuszczu wiadomo że bardzo dużo raczej nie, ale liczyłem właśnie na te 0,5g na 100g. Argentyna co prawda to południowy atlantyk ale czy na [...]
Mam jeszcze pytania dwa : - czy warzywa faktycznie trzeba ograniczać czy nie? Wiem że to w większości błonnik, ale czy ten błonnik wlicza się do dziennych ww czy nie? To zależy od wielu czynników. Błonnik ma kilka rodzajów, także trzeba uważać. Najlepiej spożywać mniej niż 50g węglowodanów całkowicie. Warzywa mogą też negatywnie wpływać na nasze [...]
[...] do zera do wody i nabrania go do pelna w fazie oddechu. Nie polowa, nie 3/4, ale maks. Musisz odpowiednio dobrac dlugosc kroku w wodzie by miecz czas zarowno wydmuchac cala zawartosc pluc w wode, jak i miec czas na pelen wdech gdy glowa idzie w bok i usta sa nad tafla. PS. ucho przecistawne do strony oddychajacej trzymasz caly czas w wodzie ? [...]
Czytałem książkę i właśnie znalazłem że tyle ma w tabeli . Tak tyle ma 13 200 j.m/100g węgorz 4 800 j.m/100g śledź 1 177 j.m/100g Syf syfem ale zawartość Wit D rekompensuje wszystko :)
Jeśli chodzi o ryby to mistrza ma u mnie makrela. wysoka zawartość omega 3 (2,5g/100), do tego białko (17g/100), inne tłuszcze, a przy tym cena niska - u mnie na targowisku idzie dorwać za 14,90 zł/kg
Ja już będziesz miał tbl to nie pij kawy, nie ma sensu kumulować. Co do płynów - to nie chlej na siłę bo organizm i tak nadmiar wydali. Pij po prostu jak masz pragnienie. Oczywiście woda mineral gdzie ogólna zawartość rozpuszczalnych składników mineralnych to ~2.000mg/L - najlepiej magnezowo-wapniowa.
Tym bardziej pilnuj tego: Co do płynów - to nie chlej na siłę bo organizm i tak nadmiar wydali. Pij po prostu jak masz pragnienie. Oczywiście woda mineral gdzie ogólna zawartość rozpuszczalnych składników mineralnych to ~2.000mg/L - najlepiej magnezowo-wapniowa. Oraz tego: Kontrolnie co kilka tyg wykonaj jonogram + chlorki żeby zobaczyć czy nie ma [...]
jak z łopatki to na 100g 324kcal/18b/28t/0ww Skąd masz takie informacje? 30% tłuszczu, to trochę średnio realna ilość w łopatce. ja w lidlu kupuje Mięso z łopatki wieprz. mielone zawartość tłuszczu do 30% i ma takie btw jakie podałem
Mam pytanie, ktoś posiada informacje dotyczące zawartości makro i makroelementów (witaminy, pierwiastki i zawartość tłuszczy i białka oraz ich skład) w szpiku kostnym (wołowego i wieprzowego)?
Wikipedia: Źródła magnezu w pożywieniu Najbogatsze źródła (zawartość magnezu w 1 kg produktu): nigari – 165g kakao gorzkie 16% – 4,2 g kasza gryczana – 2,2 g fasola biała – 1,7 g czekolada gorzka – 1,7 g orzechy laskowe – 1,4 g płatki owsiane – 1,3 g ciecierzyca – 1,2 g groch – 1,2 g szpinak – 0,5 g makrela, dorsz – 0,3 g banan – 0,27 g