Skład ten sam różni sie tylko ilościami więc sam musisz wybrać co będzie odpowiedniejsze dla ciebie : mega mass 2000 Wartość odżywcza w 100 g: Białko 19 g Węglowodany 70 g Tłuszcz 2,2 g Wartość energetyczna w 100 g: 1599 kJ/377 kcal Witaminy i składniki mineralne w 100 g: Witamina A 120 mg Witamina E 15 mg Witamina C 32 mg Tiamina 1 mg [...]
mieszanina białek serwatkowych i białka jajecznego tylko szkoda, że producent nie określił w jakich proporcjach. Jestem przekonany, że tego lepszego i droższego surowca jakim jest białko jajeczne to mniej niż 10 % o czym świadczy mała zawartość sodu w odżywce do tego jeszcze poprawka na zaniżoną ilość białka jak to bywa w amerykańskich białkach i [...]
Jeden dzień na pewno nie miał żadnego wpływu na zawartość Twojej odżywki .Odżywki białkowe praktycznie nie mają wody i tłuszczów. Ich ilości są ograniczone do minimum, więc nie ma możliwości rozwoju w nich bakterii, czy pleśni. Ważny jest również czas jaki leżała ona od daty przydatności. Im jest on dłuższy, tym ryzyko zepsucia produktu wzrasta, [...]
to zależy od czasu ekspozycji na działanie mikrofali, jednak owe straty - przy standardowym podgrzewaniu - są raczej niewielkie bądź żadne, ważniejszym zagadnieniem niz wspomniane straty białka pod czas obróbki kulinarnej - jest wyjściowjego zawartość w produktach takich jak kiełbasa. Kiełbasa może nie być dobrym źrodłem białka. Prędzej jest [...]
Siodema tu chodzi raczej o "procentowosc" koncentratu, czyli ilosc bialka w bialku, a nie jego zawartosc w produkciePrzynajmniej ja to tak zrozumialem. --> 80% KONCENTRAT BIAŁKA SERWATKOWEGO 80% KONCENTRAT BIAŁKA PSZENICY
Produkt ma dużą zawartość skrobii, przez co tłuczy. Wpływ na diecie będzie negatywny, wiec nalezy ja ograniczac, wszystko z umiarem i głowa! Zmieniony przez - alluare w dniu 2016-02-27 08:53:32
[...] mniejszym stopniu powoduje utrate wapnia z moczem. Za takie dzialanie odpowiedzialny jest sklad aminokwasowy bialka, a konkretnie znacznie mniejsza niż w bialku zwierzecym zawartosc aminokwasow siarkowych. Dlugotrwale spozywanie soi obniza cholesterol calkowity we krwi awet o ok. 20%. Ochronnie na serce moga rowniez wplywac izoflawony, ktore [...]
[...] do siebie, praktycznie wszystkie bazuja na podobnych skladnikach aktywnych ktore maja realne przelozenie na poprawe parametrow redukcji. rozniaca wynika tylko np z dodatku l-karnintyny ilosci i jej formy. osobiscie przekomuje mnie najbardziej lipo chocby na zawartosc kofeiny w mniejszej sugerowanej porcji niz w przypadku pozostalych preparatow
Proboszcz idz się przeżegnaj zanim coś zaczniesz zachwalać to dla porównania : SKŁADNIKI AKTYWNE Mass Activator Porcja 70g Ilość porcji w opakowaniu 42 Opakowanie 3000g Zawartość jednej porcji zaw: Wartość energetyczna 273kcal Białko 14g Tłuszcz 1,4g Węglowodany 51,1g Glutamina 2,8g Aminokwasy w 100g białka: L-Glutamina 17,2g Asparagina 8,5g [...]
KŁADNIKI AKTYWNE GAIN BOLIC 6000 Porcja 100g Ilość porcji w opakowaniu 40 Opakowanie 4000g Zawartość jednej porcji zaw: Wartość energetyczna 385kcal Białko 15 g Węglowodany 80 g w tym cukry 33,8 g Tłuszcz 0,6 g Sód 0,1 g Monohydrat kreatyny 1500 mg Tauryna 500 mg Aminokwasy na 100g łącznie: 14500 mg w tym: L-kwas glutaminowy 2470 mg [...]
Witam. Bardzo proszę o poradę, generalnie zamówiłem tabletki z Olimpu. Myślałem że są troszkę mniejsze... a mam straszny problem z połykaniem tak wielkich. Czy można sobie z tym jakoś inaczej poradzić? Pozdrawiam Możesz spokojnie wysypać zawartość kapsułki i połknąć bezpośrednio zapijając woda . Nie trzeba połykać kaps . Następnym razem kupuj bcaa [...]
chodzi o zawartość aminokwasów w jednej tabletce/kapsułce jak kapsułki są małe trzeba brać ich więcej np jak w tabletce jednej jest 1000mg załóżmy ze wychodzi 6g na porcje czyli 6 tab a jak kapsułki lub tabletki są małe i załóżmy ze mają po 500mg co w dzisiejszych czasach raczej się nie zdarza trzeba ich dostarczyć z 12kaps aby wyszło ta [...]
Nalezy również pamiętać że makaron zawiera tłuszcz który trzeba wliczyć do ogólnego zapotrzebowania dobowego. Z makaronów polecam również sojowy ze względu na zawartość lecytyny.
Zawartość wody max 8,0% Białko min 83,5% Tłuszcz max 0,2% Cukier redukujący max 4,0% pH 8,0 - 9,0 Metale ciężkie (Pb) max 10,0 ppm Granulacja 40,0 mesh Rozpuszczalność min 92,0% Smak i zapach właściwy http://www.ovopol.pl/index.php?nav=2&l1=8 Jest to po prostu sproszkowane białko jajek.