generalnie to nie ma sensu kupywac drogich oliw bo to jest to samo co ta tańsza i mija sie z celem kupywac te drozsze w tych kanisterkach xD nic to nie da poza tym zalezy do czego potrzebujesz oliwe z oliwek czy do smazenia czy do uzupełnienia diety jezli do diety to olej lniany jest bardzo dobrym tłuszczem konkurencyjnym z olejem z ryb, kosztuje [...]
Moze CKD?? Proporcje to 2gramy bialka na jeden kilo masy ciala, 1.8grama tluszczu na jeden kolo masy ciala i weglowodanow jak najmniej, max 30 gram. Uloz diete ze zdrowych tluszczy takich jak: oliwa z oliwek, maslo roslinne (glownie do smazenia), jajka, ryby wszelkiego rodzaju, orzechy laskowe i wloskie, piers kurczaka bez skory, sery. To ci [...]
Wprowadź jeszcze raz produkty przed obróbką a nie po niej. Wędliny i orzechy ziemne do zmiany na inne źródła białka i tłuszczów. Dodam, że w posiłku nr 2 - 10g oliwy do smażenia, 20g oliwy na zimno po posiłku /SFD/2017/1/10/92a3ef4697184d6e9a75a82f61fbcefd.jpg
[...] widzenia niż własny ale to jego problem. Zwróć uwagę do czego lepsza - zdrowsza jest konkretna wersja oleju - oliwy. Oliwa z oliwek jest najlepsza (ale i najdroższa) do smażenia potraw. Wtedy znika ten piekący smak. Do sałatek najlepsze są : olej rzepakowy, kukurydziany i słonecznikowy. Zmieniony przez - Radar77 w dniu 2012-07-24 13:34:13 [...]
TESCO(13-24.12) Masło klarowane 500 gram 12,99zł - polecam do smażenia jeśli komuś nie chce się zrobić masła klarowanego :) szynka wieprzowa 12,99zł/kg Łosoś 27,99zł/kg Wołowina na pieczeń 19,99zł/kg Filet z kurczaka 13,99zł/kg Migdały 28,99zł/kg
Wybacz, oczywiscie używam oliwy z oliwek, do smazenia czy skropienia warzyw. Mleko, maslanka czy kefir odrzucam ze wzhledu na zabojcze dla mnie wlasciwosci, uczulenie. Przerabiałem to juz kilka razy, raczej wiecej niz kilka. Jestem prawie pewny, że bierze sie to wszystko z odzywiania. Wszystko tzn. moje samopoczucie, treningi, wyniki na siłowni i [...]
[...] widnieje dieta jaką stosowałem do tej pory, posiadała on taki rozkład białka: 253, tłuszczu: 102, węgli: 334 czyli źle rozłożone czynniki b/t/w Czy obecna dieta jest lepsza od poprzedniej i czy macie jakieś do niej zastrzeżenia. *oliwa- głównie do smażenia *kefir-zalecenie lekarza /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/d3d3808b2a124e3f8d84b880b22fbddf.png
wiec przed zawodami np które są w sobote robisz tak np jezeli to zawody piłkarskie jakies bardzo wazne - pon wtorek dieta srednio weglowodanowa i wysoko białkowa i tłuszczowa -sroda czwartek i piatek 3 pierwsze posiłki muszą byc weglowodanowe (oczywiscoie wegle złozone ryz kasza itp itd)malutko tłuszczu tak okolo 0.5g na kg masy ciała i [...]
[...] opierać swoją dietę: Węgle: produkty: pełnoziarniste makarony,z mąki durum, ryż brązowy, paraboiled po treningu biały, ciemne pieczywo, płatki owsiane itd. Tłuszcze: do smażenia olej ryżowy, oliwa z oliwek jako dodatek np do sałat itd, ryby, orzechy, bardzo dobre jest masło orzechowe, żółtka jaj to także są zdrowe tłuszcze, awokado, Białko : [...]
Dodam jeszcze, że nie ma sensu wrzucać do kalkulatora takich gotowych potraw typu "pierś smażona w panierce" bo to różnie bywa z tymi wartościami i mogą być spore różnice dodawaj pojedyncze składniki np, piers z kurczaka bez skóry + tłuszcz do smażenia + co tam jeszcze ...
Białka tylko 2g ? Wszędzie czytałem ze 2.5g na redukcji. Może ktos jeszcze sie wypowie ? Zwiększę tłuszcze ale wliczać tez oliwę do smażenia jajek, kurczaka i śniadania (placków)? To praktycznie całość tłuszczy mi pokryje. Jak zbije białko a dam wiecej tłuszczy przy tak samych węglach to kalori wiecej nie bedzie nic. Co zrobić ? Może ktos [...]
Zwiększę tłuszcze ale wliczać tez oliwę do smażenia jajek, kurczaka i śniadania (placków)? To praktycznie całość tłuszczy mi pokryje. Zmieniony przez - terrabith12345 w dniu 2016-08-15 12:13:25 Oczywiście że wliczasz tłuszcz na którym smazysz :-)) Zmieniony przez - K_PS w dniu 2016-08-15 12:19:50
A co do smazenia to polecam post Darka Szukaly: http://www.sfd.pl/temat77111/ - "D.Szukała-smażenie" Oliwe naturalnie mozesz dodawac do roznych potraw - ja dodaje do makaronu i do ryzu i nawet nie czuje roznicy w smaku - picie oliwy to moim zdaniem ostatecznosc - choc co kto lubi Zmieniony przez - anar w dniu 2004-05-19 22:28:16
jest ladnie, ale pare uwag bedzie ;-) 1. boczek zwykly, nie bazuj na produktach wedzonych w diecie, zawieraja niektore toksyczne zwiazki ktore wytwarzaja sie w procesie wedzenie, np. najbardziej znany benzopiren. raz na czas ok, ale nie jako staly element diety. 2. maslo orzechowe sante to maslo z dodatkiem cukru, soli i tluszczu, tak wiec wymien [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Węgle: Kasze, ryże, makarony (najlepiej razowe), pieczywo (jak poprzednio), płatki owsiane Tłuszcze: Oliwa z oliwek, olej nierafinowany, wiórki kokosowe, orzechy, smalec do smażenia, masło extra... Zapewnie wiele rzeczy nie wypisałem, jest tego dużo :) Do wakacji nie nastawiałbym sie na jakąś super sylwetke, tzn. zależy co dla ciebie znaczy [...]
Masła też nie jesteś w stanie wprowadzić? :) Masło klarowane jest bardzo dobre do smażenia. A smalec wbrew pozorom ma bardzo neutralny smak i da się nałożyć minimalną ilość (ja kostką smaruję patelnię) a po za tym przede wszystkim źródłem zwierzęcych tłuszczy jest tłuste mięso.- karkówka, szynka, schab.
ja tam leje zwykly olej roslinny (rzepakowy) sa w sklepach nawet specjalne spreje nie zawierajace tluszczu do smazenia, wystarczy spryskac patelnie i mozna smarzyc
skoro z miodem to chyba oczywiste, że na słodko jaja smaż bez tłuszczu lub na maśle smalec do smażenia też git, ale do takich placków raczej się nie komponuje ale masz mega podobny nick Zmieniony przez - Volcanodon w dniu 2009-02-14 21:31:01