Cześć! Przy dietach keto (diety gdzie 60-80% kalorii spożywamy z tłuszczu, ok. 50g węglowodanów) pierwszy spadek wagi to utrata wody. Zatem gdy wróciłbyś do węglowodanów waga by wróciła. Staraj się patrzyć na poziom tkanki tłuszczowej, a nie wagę.
[...] dobrze się rozpuszcza, a monohydrat nie. Osobiście polecam tańszy monohydrat. Nie widzę powodu ku temu żeby płacić więcej za jabłczan. Gainerów nie polecam. Przetworzone cukry nie będą dobrym rozwiązaniem dla zdecydowanej większości osób. Czy dla Ciebie? Tego nie wiemy, ponieważ nic nie wiemy na Twój temat. Wypełnij formularz ankiety działu.
[...] etc.) a to może prowadzić do zaburzenia pracy hormonów i tak dalej. Wszystko można robić ale z głową. /// a no i zdecydowanie organizm nie zareaguje tak samo. Czekolada, cukry, wyrzut insuliny, 2k z białka to ehm, duże spożywanie białka sprzyja zakwaszeniu organizmu. Nie oglądaj takich głupot bo ci goście tylko chcą hajs z youtuba trzepać, [...]
meteror chodzi mi o cukry proste - indeks powzyej 70 - powiedz mi dlaczego carbo moze nie miec 17 % glukozy ? Moze miec w skaldzie 40 % i tego nie poczujesz - hodzi mi o konkretne dane - nie przekrecam faktów - te fakty nigdzie nie byly podane - Olimp sie wytlumaczyl ale nie do konca Zmieniony przez - megon w dniu 2004-04-13 00:32:41
[...] tym przypadkiem nie mam powodu by w to wątpić, w ustalaniu składu węgl. kierujesz się li tylko smakiem, on owszem może być pomocny ale wierz mi w tym raczej nie za bardzo się przydaje, jest tyle substancji o wiele słodszych od cukru i są cukry o wysokim ig, które wcale nie są słodkie, a i glukoza też aż taka słodka nie jest, więc skąd ten pomysł?
jakiej "skuteczności" oczekujesz od gainera? to tylko mocno przetworzony posiłek co do składów to w większości będą to cukry proste + białko, są też takie oparte np na owsie + białko
nie są to jakieświelkie ilosci tego dzemu czy żurawiny, ale zawsze lepiej jak to sa świerze owoce i naturalne cukry a nie jakieś syrpy glukozowo fruktozowe itp
[...] bądź masz IBS, to musisz wiedzieć, że niestety pewna grupa produktów będzie oddziaływała w niekorzystny sposób na Twój organizm. W produktach wysokiego FODMAP podstawą są cukry - węglowodany na które trzeba uważać, aby nie odczuwać dolegliwości ze strony układu pokarmowego. Więcej na temat diety FODMAP przeczytasz w poniższym artykule. [...]
Jak liczysz kalorie to nie ma znaczenia na dłuższą metę z czego masz te węgle po prostu jak zjesz cukry jesteś szybciej głodny bo się szybciej wchłania i tyle
[...] ulgi dietetycznej. Mam tu na myśli przyzwolenie na umieszczenie w diecie gorszych jakościowo produktów jak np. żywności przetworzonej oraz niekiedy tej, które zawierają cukry proste. W tym momencie pojawia się duży problem. Skoro warunkiem robienia masy jest dodatni bilans kaloryczny, który i tak choćby w małym stopniu będzie skutkował [...]
[...] zmiana nawyków żywieniowych jest poprawnym działaniem. Czyli zmieniamy nawyki żywieniowe bez gwałtownych ruchów tylko stopniowo eliminujemy przetworzoną żywność, alkohol, cukry proste itd. Jeśli odżywialiśmy się źle to nagłe przejście na dietę restrykcyjną szybko się skończy porażką, lepiej zmieniać stopniowo. A gdy tez nawyki podstawowe mamy [...]
[...] czy WPC (koncentraty) to mocno oczyszczone produkty, poddane wielu procesom np. mikroultrafiltracji i nie tylko, nie znajdziemy w nich za dużo zbędnych dodatków , typu cukry proste, złej jakości tłuszcze,czy inne wypełniacze. Nie bez powodu nawet osobom chorym np. na nowotwory zaleca się spożywanie tego typu zamienników posiłków, które są [...]
[...] masą i nieprawidłowym składem ciała. Można powiedzieć, że wyroby cukiernicze są wrogiem numer jeden szczupłej i estetycznej sylwetki. Problem pogłębia fakt, iż zarówno cukry (sacharoza) jak i tłuszcze (izomery trans) obecne w wyrobach cukierniczych posiadają wybitną zdolność do wpływania na aktywność hormonów regulujących gospodarkę [...]
[...] które zaleca się osobom, które mają problem ze zwiększaniem swojej wagi i masy mięśniowej, to oprócz wspomnianego białka zawierają one węglowodany. Węglowodany to inaczej cukry bardzo podobne do tych, które znajdziesz w owocach, ryżu, kaszy czy ziemniakach i płatkach zbożowych. Odżywki białkowe i gainery stosuje się dlatego, że są łatwym i [...]
[...] teraz powinieneś przez najbliższe dwa tygodnie "polecieć" na niedużym ujemnym bilansie kalorycznym. Musisz także maksymalnie ograniczyć żywność przetworzoną, obciąć cukry proste. Jestem przekonana że po 2-3 tygodniach "higienicznego życia" wszystko wróci do normy. Jeśli wątroba ucierpiała, to warto rozważyć zakup LivSupport [...]
[...] Najlepszy czas przyjmowania gainera jest zaraz po treningu. Wtedy organizm jest najbardziej czuły na przyjęcie składników zawartych w odżywce. Mięśnie wychwytują cukry by uzupełnić glikogen oraz aminokwasy by rozpocząć proces regeneracji. Natomiast gdy dokupisz odżywkę białkową możesz stosować mieszankę gainera oraz odżywki białkowej [...]
[...] warto jest zastanowić się nad sensem stosowania napoju izotonicznego w trakcie trwania treningu siłowego, gdy celem, dobrze rozumiem jest kształtowanie sylwetki. Te cukry z niego do niczego Tobie nie będą potrzebne w sytuacji, gdy trening siłowy trwa około 1,5-2 godziny. Napoje tego typu przeznaczone są pod sporty wytrzymałościowe, które [...]
[...] treningu tego samego dnia, w zasadzie możesz zjeść co chcesz, zwykły posiłek, bułkę z serem :d gdzieś tam widziałem magiczne proporcje białka do wegli, czy że po treningu cukry proste, jakby o innej porze zalewały, a wyjątkowo po treningu nie %-) to są takie opowieści z osiedlowej siłki. Można domniemać, że białko jest kluczowe, w celu [...]
[...] lepiej będzie skoncentrować się na budowaniu masy o lepszej jakości. Ani nie przesadzać z nadwyżką kaloryczną, ani nie pozwalać sobie regularnie na śmieciowe jedzenie, cukry proste, zwłaszcza jeśli jest to połączone z tłuszcze, przykładem jest właśnie Twój posiłek. Produkty wysoko przetworzone, rafinowany cukier w połączeniu z nadwyżką [...]
[...] diety sprawdza się najlepiej metoda małych kroków. Stopniowo eliminujemy z diety składniki, które nie powinny się w niej znajdować. Eliminujemy żywność przetworzoną, cukry proste, słodzone napoje. A wprowadzamy złożone węglowodany, więcej owoców i warzyw. A im dłużej trenujemy tym mocniej przykładamy się do diety. [...]