[...] ich jest raczej ograniczone. I sprowadza się do niskointensywnych wysiłków fizycznych (aeroby)lub odpoczynku. Podczas wysokointensywnych wysilkow spalane sa glownie cukry na drodze glikolizy beztlenowej. Oczywiście możemy zastosowac inny model żywienia w fazie redukcji tj. ketoze. Taka dieta jak większość pewnie już wie sklada się [...]
[...] naszego ciała ulega ograniczeniu. Nadmiar cukru powoduje senność i drastyczny spadek naszej zdolności oceny i zapamiętywania. Cukier wszystkich rodzajów - naturalne cukry, takie jakie znajdują się w miodzie i owocach (fruktoza), jak również rafinowany biały cukier (sacharoza) - ma skłonność do blokowania wydzielania soków żołądkowych [...]
Wiek: 19 wzrost: 188cm waga: 73-74kg % tłuszczu - za mało :) Podstawowa przemiana materii: 2300kcal Całkowite zapotrzebowanie na kalorie: 3500kcal Celem oczywiście jest masa, mam budowę ektomorficzną, ćwiczę 3 razy w tygodniu od około 1,5 roku. Dieta: śniadanie Płatki owsiane z mlekiem Grapefruit 100g pomidorów 2 kromki pieczywa [...]
[...] bez skóry, białko jajek, chude czerwone mięso, beztłuszczowe produkty mleczne. Węglowodany. Główne źródło energii (aczkolwiek to tłuszcze są w nią najbogatsze). Dzielone na cukry proste (łatwo trawione, powodują zwiększenie ilości cukru we krwi, co ma wpływ na nastroje i może wpływać na zwiększone gromadzenie tkanki tłuszczowej) oraz cukry [...]
[...] lancz, lancz dowolnie, moge jesc co polecicie, na razie staram sie jesc tylko mieso, chude, owoce, warzywa (teraz sie dowiaduje ze owoce i warzywa na redukcje wcale nie, bo cukry ;/). wracam o 1330 i siedze na tym fotelu znowu. koncze roznie, od 1530 najwczesniej, do nawet 17. w medzyczasie tez zjem ze dwa jablka, poprawione mandarynka, czy tez [...]
Rezygnacja ze spożycia owoców jest dosyć częstym zabiegiem praktykowanym przez osoby próbujące uzyskać niski poziom tkanki tłuszczowej. Owoce zawierają cukry proste, a zwłaszcza fruktozę, posiadającą wyjątkowo silne właściwości lipogenne. Z tego względu zasadna wydaje się rezygnacja ze spożycia owoców, szczególnie w momentach stagnacji podczas [...]
[...] z zasadami racjonalnego żywienia sportowców dzienne zapotrzebowanie na miód wynosi 30 g, natomiast na cukier i glukozę odpowiednio 50 i 100 g. Z ogólnej dawki węglowodanów cukry proste mogą stanowić 36%, a pozostałe cukry 64%. Według innych danych w okresie prób sportowych powinno się przyjmować 40-50 g miodu dziennie. Jeszcze inne dawkowanie [...]
[...] ZBĘDNYCH DODATKÓW, TYLKO ORZECHY BRAZYLIJSKIE, MANGO, DAKTYLE I KOKOS. ALLNUTRITION - RAW WOW BAR to baton bez dodatkowego cukru, zawierający tylko naturalnie występujące cukry. Obydwa rodzaje batonów dostarczają energii i są źródłem błonnika pokarmowego. Baton RAW to zdrowa przekąska dla dzieci i dorosłych dbających o urozmaiconą dietę. Co to [...]
[...] pigułek. Sama otoczka kapsułek najczęściej robiona jest z cukrów przez co rozpuszczać się już zaczyna po kontakcie z ptialiną (amylaza zawarta w ślinie rozkładająca pewne cukry) przechodząc do żołądka, gdzie dzieła dopełnia chociażby kwaśny kwas solny. Także sportowcy nie powinni obawiać się o obciążenie wątroby przez ilość kapsułek jako [...]
[...] korzystniej jest zjeść słodki owoc, który zaspokoi "�smak na coś słodkiego", ale też dostarczy witamin i soli mineralnych. Ale uwaga !!! Owoce zawierają też naturalne cukry, dlatego w diecie odchudzającej nie należy jeść ich więcej niż 1-2 sztuki (wielkości jabłka) dziennie. Warto w ogóle zrezygnować ze słodzenia herbaty (cukier to "puste [...]
[...] procesy starzenia oraz doskonale wpływa na wzrost kości u dzieci. Przeciwdziała zakrzepom. Powinna być stosowana przez osoby chore na cukrzycę, bo doskonale asymiluje cukry i wyrównuje ich poziom we krwi. Oliwa z oliwek nie zawiera soli, jest produktem bezglutenowym. Dlatego PROFILAKTYCZNIE powinno się stosować codziennie jedną łyżkę [...]
[...] ilości utleniaczy i przeciwutleniaczy. Po stronie utleniaczy mieszczą się: żelazo zawarte w produktach mięsnych i dieta wysokokaloryczna, bogata w tłuszcze zwierzęce oraz cukry proste (inaczej mówiąc: mięso zwierzęce, słodycze i gotowe produkty w technologii "fast food"). Po stronie przeciwutleniaczy ulokować należy owoce, jarzyny i warzywa. [...]
[...] metabolizm cukrów w organizmie i hamuje ich niekorzystny wpływ na tkankę tłuszczową. Jednocześnie intensywnie zmniejsza łaknienie na pro-dukty węglowodanowe, szczególnie cukry proste oraz słodycze, które najsilniej przyspieszają proces tycia. Kwas linolowy Działa na zasadzie termogenicznej, ułatwia utratę tkanki tłuszczowej przy jednoczesnym [...]
[...] organicznych, szczególnie kwasu cytrynowego i jabłkowego, co daje znaczące ilości naturalnej witaminy C (w suchych owocach do 500 mg). Ponadto zawiera flawonidy, saponiny, cukry, beta-sisterol, gomissyny A, B, C, N oraz ponad 30 związków lignianowych, o charakterystycznej strukturze podstawowej dibenzo-cyklo-oktanu. Nowoczesne badania sugerują, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] węglowodanowe, • odżywki węglowodanowo - białkowe, • odżywki białkowe, • kompleksy aminokwasowe. Odżywki węglowodanowe, to popularnie znane Carbo. Zawierają jedynie cukry jeśli chodzi o główne składniki pokarmowe. Wykorzystywane są w szczególności po treningu w celu uzupełnienia strat energetycznych oraz zapasów glikogenu wywołanych [...]
Rezygnacja ze spożycia owoców jest dosyć częstym zabiegiem praktykowanym przez osoby próbujące uzyskać niski poziom tkanki tłuszczowej. Owoce zawierają cukry proste, a zwłaszcza fruktozę, posiadającą wyjątkowo silne właściwości lipogenne. Z tego względu zasadna wydaje się rezygnacja ze spożycia owoców, szczególnie w momentach stagnacji podczas [...]
[...] zabawą należy spożyć posiłek, który spowolni wchłanianie alkoholu, spożyć duże ilości płynów by nie doprowadzić do odwodnienia, oraz zjeść dowolny owoc by uzupełnić cukry w organizmie minimalizując efekt przepicia - kaca. Dobrym wyjściem jest popijanie soku owocowego pomiędzy kolejkami. Witaminy, minerały i cukry zawarte w sokach pozwolą [...]
[...] fizjologiczny proces polegający na tym, że brakuje naszego enzymu kosmkowego rozglądającego laktozę mleczną do glukozy i galaktozy. Dla wyjaśnienia tylko po hydrolizie oba cukry proste mogą dostać sie do krwiobiegu. W przeciwnym razie laktoza trafia do jelita grubego i ciągnie wodę, powodując biegunki i straszne objawy jelitowe. Największą [...]
[...] hipoglikemii natychmiastowo musi spożyć cukier. Dawki zacząć należy minimalnie. I powoli zwiększać obserwując jak organizm reaguje. Zawsze należy natychmiastowo spożyć cukry proste. Zalecenia sa żeby zjeść 10g cukru na 1 jednostkę. Nie chce podawać protokołów insuliny gdyż to zbyt duże igranie z ogniem - dla zaawansowanych. YOHIMBINA, [...]
Rezygnacja ze spożycia owoców jest dosyć częstym zabiegiem praktykowanym przez osoby próbujące uzyskać niski poziom tkanki tłuszczowej. Owoce zawierają cukry proste, a zwłaszcza fruktozę, posiadającą wyjątkowo silne właściwości lipogenne. Z tego względu zasadna wydaje się rezygnacja ze spożycia owoców, szczególnie w momentach stagnacji podczas [...]