[...] uwagę, które będziemy zażywać przed treningiem, po treningu, a które przez cały dzień, bądź na noc. Białko Najpierw należy dokładnie obliczyć, czy będziemy dostarczać w diecie odpowiednią ilość białka, ponieważ jest to częstym problemem wśród ćwiczących. Dostateczna podaż białka podczas redukcji zabezpieczy mięśnie przed rozpadem, podczas [...]
[...] witamina ktora moze byc magazynowana w organizmie "na zapas" i wykorzystywana pozniej. Odgrywa ona m.in. wazna role w procesie tworzenia krwi. Owoce morza są najlepszym w diecie czlowieka zrodlem jodu i dobrym zrodlem selenu oraz fluoru. Ponadto zawieraja umiarkowane ilosci zelaza, cynku i magnezu. Ilosc zawartego w nich zelaza stanowi okolo [...]
[...] produkcję oraz wydzielanie hormonu wzrostu. Badania naukowe potwierdzają, że niektóre z aminokwasów maja kluczowe znaczenie w tym procesie i że ich wysoki poziom w diecie bezpośrednio przekłada się na stopień syntezy i sekrecji somatotropiny. Niektóre z nich takie jak L-arginina, L-lizyna i L-glutamina wchodzą bezpośrednio w skład [...]
[...] ULTRA AMINO, AMINO ANABOL, MEGA BCAA, BCAA TST 4) zażywanie węglowodanów podczas treningu - PLUTONIUM zawiera relatywnie mało węglowodanów, dlatego nie będąc na ostrej diecie można stosować CARBO PLUS lub CARBO PUR podczas treningu również w kombinacji z AMINO FUSION lub BCAA TST. 5) PLUTONIUM + POST WORKOUT SUPP - aby uzyskać jeszcze [...]
[...] oraz dwutlenek węgla. Najważniejsze z nich to jony wapnia i magnezu, ze względu na ich znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania organizmu, a przy tym znaczne niedobory w diecie. Wody pitne zaspokajają od kilku do kilkudziesięciu procent dziennego zapotrzebowania na wapń (8-24 proc.) i magnez (4-20 proc.), odgrywają więc ważną rolę w [...]
[...] osłonę mielinową przed działaniem wolnych rodników, powoduje, że człowiek staje się nerwowy i nie może się skoncentrować. Zatem to one powinny znaleźć się w codziennej diecie. A znaleźć je można w takich pokarmach, jak: nasiona słonecznika, orzechy, pomarańcze, kiwi, czarne i czerwone porzeczki, cytryny, jabłka, papryka, pomidory, dynia, [...]
[...] węgle, teraz były tylko praktycznie okołotrenigowo i trochę rano, ale że redukcja będzie do 20 czerwca wchodzę na ckd bo może uda się cos więcej zrobic niż na zwykłej diecie. Zarys jak będzie wyglądać: 1.4jajka+oliwa+warzywa 2.200-250g miecha( łopatka wieprzowa, pierś z kurczaka)+warzywa -bcaa TRENING -bcaa AERO -odzywka białkowa [...]
[...] wygląd -są doskonałe przy wszelkich kuracjach (łagodzą i likwidują objawy chorób, jak też wielką ich zaletą jest to, że są lekkostrawne, dzięki czemu mogą się znaleźć w diecie ludzi chorych), -odchudzają - zawarte w kiełkach flawonoidy pobudzają wydzielanie żółci, a więc ułatwiają trawienie, i nie ma pokarmu, który byłby równie wartościowy [...]
[...] tych pokarmów, chęć ich zjedzenia staje się nieodparta. W tym momencie jeśli zaczniesz jeść, binge eating jest niemal pewny. Pozwalając sobie na posiadanie tych pokarmów w diecie, jeśli mieszczą się one w założony rozkładzie makro, pragnienie ich spożywania traci swoją siłę. Może się okazać, że tak naprawdę nie potrzebujemy ich, a jeśli już [...]
[...] posiadanie dużej wiedzy z zakresu dietetyki i fizjolgii funkcjonowania układu trawiennego. Jeżeli chcemy pozbyć się nadmiernej ilości tkanki tłuszczowej, to wymagany jest w diecie pewien niedobór energetyczny, oraz jej modyfikacja w kierunku pozyskiwania energii ze spożywanych białek. Białka są kiepskim źródłem energii, co zmusza nasz organizm [...]
[...] znow jakies 52-53 kg. Wpadlam wiec jakies 4-5 lat temu czytajac oczywiscie z pasja SFD (oczywiscie blednie interpretujac wiele zalecen) na pomysl ograniczenia znacznego w diecie wegli. Oczywiscie od czasu do czasu ulegalam pokusa, ale naprawde rzadko. Wegli balam sie jak diabel swieconej wody. Generalnie wiec nie jadam chleba, kasz, makaronow, [...]
[...] fakty dotyczące CLA i MCT. Ponieważ to nie one są tematem tego artykułu. Jak widać tłuszczy nie należy się bać, a nawet należy zabiegać o ich obecność w naszej diecie. Pozostaje tylko kwestia ich jakości. A jaki gainer wybrać? To zależy od organizmu i uprawianej dyscypliny. Taj zwani „hargainerzy"(trudno tyjący) na ogół stosują [...]
[...] sumie mogę robić wszystko. 8-) Stosowane aktualnie i wcześniej preparaty : tran (obecnie) Stosowane wcześniej diety : kurde, jak ja się cieszę, że nigdy nie byłam na żadnej diecie w stylu dukana czy innego świra. Co prawda, przyznałam się już, że przez długi czas jadłam za mało, ale od września zwiększyłam kaloryczność do 2000 kcal (nie wiem, [...]
[...] stan anabolizmu, który umożliwi zwiększanie masy mięśniowej należy dążyć do utrzymania dodatniego bilansu azotowego, który wymaga jeszcze większych dostaw białka. W diecie należy uwzględnić przede wszystkim białka charakteryzujące się niską zawartością tłuszczu. Niezmiernie ważne jest zabezpieczenie wypoczynek diecie źródeł energii, [...]
[...] przyczyniając się do bardziej racjonalnego treningu, ale również w tym względzie suplementacja węglowodanów może okazać się skuteczna. Odpowiednia podaż białka w diecie jest także istotna. Węglowodany są zalecanym źródłem energii dla zawodników dyscyplin wytrzymałościowych. Jeżeli ilość węglowodanów w pożywieniu jest [...]
[...] wyraźnie się zmniejszyła po ograniczeniu kalorii. - Kaloryczne cięcie daje podobne efekty jak antyudeniacze, witaminy E czy C - twierdzi prof. Dugan. Liczba kalorii w diecie nie jest też obojętna dla naszych genów. Okazuje się, że za reakcję organizmu na poszczególne składniki diety odpowiadają specyficzne zmiany w DNA, tzw. snipy (single [...]
[...] W swojej skarbonce udało mu się uzbierać 600zł , i na ten cel postanowił je przeznaczyć. Po ustaleniu diety w dziale odżywianie okazało się iż Jasiowi brakuje w diecie białka (jak wiadomo na redukcji powinniśmy podnieść ilość tego makroskładnika w naszej diecie) , dlatego swoje poszukiwania rozpoczyna od wybrania odpowiedniej odżywki [...]
[...] organizm, ale i występuje w wielu produktach spożywczych. Około dwóch trzecich powstaje w organizmie w wyniku przemiany materii. Resztę dostarczamy zazwyczaj w codziennej diecie. Inozytol jest syntetyzowany w mózgu, częściowo w wątrobie, nerkach i prawdopodobnie we wszystkich tkankach. Jest również budulcem błon komórkowych. Krąży we krwi, [...]
[...] 3.Choroba wieńcowa 4.Hiperlipidemia 5.Cukrzyca 6.Żylaki 7.Zakrzepica żylna Przyczyny otyłości to prawie wyłącznie nie dostosowanie ilości, oraz jakości makroskładników w diecie do trybu życia. Nadpodaż głównie cukrów prostych, tłuszczy nasyconych oraz tłuszczy trans. I.Profilaktyka - czyli łatwiej zapobiegać niż leczyć. W zapobieganiu [...]
[...] pożądany przyrost masy mięśniowej i siły, konieczne jest uzyskanie dodatniego bilansu azotowego (białko zawiera około 16% azotu) . Jest to spożycie azotu w całodobowej diecie minus straty (pot, kał, mocz). Stąd tak ważne w odżywianiu się każdego kulturysty są koktaile proteinowe. Należy je pić praktycznie o każdej porze dnia - zarówno [...]