Witam wszystkich serdecznie.
***Wstęp***
Na wstępie chciałbym podziękaowac ze mam zaszczyt przetestowac nowy produkt firmy Hi Trec Nutrition jakim jest STANOFUSION
Będę się starał jak najlepiej porwadzic blog żeby nie zawieśc i jeśli nic nie przewidzianego nie pokrzyżuje mi planów to tak będzie

***Cel***
Dokończenie redukcji, potem masa i będę się starał o jak najczystszą bo mnie bardzo szybko zalewa.
Na masie chciałbym dorzucic kreatynę, ale to będzie jeszcze do obgadania.
***Coś o sobie***
Z siłownią mam do czynienia od kwietnia 2009 roku, byłem przy kości i postanowiłem to zmienic, chciałem tylko schudnąć lecz ten sport uzależnia i ćwiczę do dziś można powiedziec że regularnie. Po zakończeniu redukcji zacząłem masowac, potem znowu redukcja, znowu masa i obecnie koncówka redukcji, którą mam zamiar pociągnąć do 20 czerwca, potem jakiś dzień na odsapniecie i jedziemy z masa.Bo jednak dawno nie miałem przerwy nie licząc tych 3 dni gdzie byłem na wycieczce.
***Aktualne wymiary***
Dokładnie na pewno nie jestem ich w stanie podac ale tak tylko orientacyjnie:
Waga: 85kg
Wzrost: 181cm
Obwód klatki: 109cm
Obwód ramienia: 40-1cm
Pas: 85-4cm
Obwód uda: pond 60cm
Barki: ok.124cm
***Dieta***
Od 2 czerwca ckd, wcześniej była zwykła, od konca marca obcinałem węgle, teraz były tylko praktycznie okołotrenigowo i trochę rano, ale że redukcja będzie do 20 czerwca wchodzę na ckd bo może uda się cos więcej zrobic niż na zwykłej diecie.
Zarys jak będzie wyglądać:
1.4jajka+oliwa+warzywa
2.200-250g miecha( łopatka wieprzowa, pierś z kurczaka)+warzywa
-bcaa
TRENING
-bcaa
AERO
-odzywka białkowa
3.200-250g miecha+opcjonalnie warzywa, ale zastanawiam się czy dawac po treningu
4,5,6.jajka/miecho/ryba+oliwa+wazrywa
Będę robiła ładowania
Wiec o tym jak cos będę pisał już na bierzoaco
***Trening***
Do tej pory był Split 4-dniowy
Niedziela: klata
Poniedziałek: nogi
Środa: barki+łapy
Czwartek: plecy
A wraz z dieta ckd będzie tez plan pod ten sposób żywienia i zobaczymy co z tego wyjdzie:
Czwartek
Nogi 1 Przysiady 4 15
2 MC na prostych nogach 4 15
3 Wykroki ze sztangielkami 4 15
4 Wspięcia stojac/siedzac 4 20
Biceps 1 Uginania ramion ze sztangą stojąc 4 15
2 Uginania ramion młotkowe sztangielkami siedząc 4 15
Triceps 1 Wyciskanie francuskie leżąc ze sztangą łamaną 4 15
2 Wyprosty ramienia w opadzie tułowia 3 15 lub pompki w podporze tyłem
Brzuch 1 Spięcia w leżeniu 4 30
2 Unoszenia kolan w zwisie na drążku 4 30
Piątek
Klatka piersiowa
1 Wyciskanie sztangi leżąc na prostej ławce 4 15
2 Wyciskanie sztangi w skosie 4 15
3 Rozpiętki w skosie 4 15
Plecy 1 drązek nachwytem/podchwytem 4 15
2 Wiosłowanie sztanga 4 15
3 wiosło połsztanga 3 15
Barki 1 Wyciskanie sztangi z klatki 4 15
2 Unoszenia hantli na boki 4 15
3 Unoszenia hantli na boki w opadzie 4 15
Poniedziałek
Nogi
1 Przysiady 2 8
2 MC na prostych nogach 2 10
3 Wykroki 2 10
Łydki 4 Wspięcia stojąc 3 10
Klatka 5 Wyciskanie hantli na ławeczce poziomej 3 10
Plecy 6 Wiosłowanie sztanga 3 8
Klatka 7 Rozpiętki w skosie 2 10
Plecy 8 Podciąganie na drążku 2 10
Barki 9 Wyciskanie żołnierskie 2 8
Barki 10 Unoszenia hantli na boki 3 10
Biceps 11 Uginania ramion ze sztanga stojąc 3 8
Triceps 12 Wyciskanie w wąskim uchwycie 3 10
Brzuch
13 Spięcia 3 15
14 unoszenie nóg 3 15
Do tego oczywiście dochodzi aero, ale to ile będę robił wyjdzie w „praniu", do tej pory było tak że robiłem 50min rowerka stacjonarnego po treningu, i podobnie było w dni nietrenigowe
Po zakończeniu redukcji na 90% będzie to znowu Split, niby miałem taka ochotę pocwiczyc intuicyjnie, bo już co nie co tam wiem i chciałem sprawdzic jakby takie cos na mnie podziałało, ale że zostałem wybrany do testy to raczej będzie to jakiś plan z góry ustalony prawdopodobnie z priorytetem na plecy.
Mniej więcej zarys tygodnia, zacząłem tak jakby tydzień od środy:
Środa: 60min rowerka/ CKD
Czwartek: siłowania/ CKD
Piątek: siłowania / CKD
Sobota: 60min rowerka/ CKD
Niedziela: 60min rowerka/ CKD
Poniedziałek: siłowania/ do treningu CKD potem ładowanie
Wtorek: ładowanie
***Suplementacja***
To co dostałem od firmy Hi Trec Nutrition razem z gratisami:

STANOFUSION

StanoFUSION pozwala mięśniom przygotować się na ciężki trening o różnym charakterze wysiłku fizycznego. Jego uniwersalny zestaw składników został opracowany z myślą zarówno o przedstawicielach sportów siłowych jak wytrzymałościowo-siłowych. Doskonała kompozycja ergogenicznych cząstek i psychostymulantów zapewnia sportowcom optymalne
krążenie krwi w małych naczyniach krwionośnych oplatających włókna mięśniowe a samym komórkom mięśniowych wydajną pracę i super silne skurcze. Kompleksowy zestaw składników niezbędnych do efektywnej syntezy i akumulacji tlenku azotu w mięśniach - sole organiczne ornityny, cytruliny i argininy, OPC - zapewnia maksymalne przed-treningowe ukrwienie, natlenowanie i rozgrzanie tkanki mięśniowej
Beta-alanina w sposób naturalny zwiększa zdolność sportowca do wysiłku fizycznego poprzez ograniczenie akumulacji kwasu mlekowego
Kofeina pobudza centralny układ nerwowy do wytężonej pracy, wzmaga uwalnianie energii z tkanki tłuszczowej, dzięki czemu oszczędza zapasy glikogenu mięśniowego
Tyrozyna uczestniczy w syntezie hormonów stresowych, uwalnianych w trakcie treningu przez pobudzony centralny układ nerwowy
Ekstrakty z różenca górskiego i żeńszenia pozwalają szybko zaadaptować organizm do ekstremalnie dużych obciążeń treningowych
Aminokwasy BCAA dostarczają energii komórkom mięśniowym w trakcie trwania wysiłku fizycznego, regulują poziom glukozy we krwi, blokują uczucie zmęczenia w mózgu a leucyna silnie stymuluje procesy syntezy białek mięśniowych
Acetylowana postać glutaminy to wyjątkowo stabilna forma antykatabolicznego aminokwasu, niezbędnego w trakcie intensywnego i długotrwałego wysiłku fizycznego.
Białko HI-ANABOL PROTEIN

Hi-Anabol Protein to wysokobiałkowa odżywka, zawierająca aż 91% białka, stworzona z myślą o kulturystach, pragnących w krótkim czasie uwidocznić poprzeczne prążkowanie swoich mięśni. Hi-Anabol Protein charakteryzuje się doskonałą wchłanialnością, posiada wysoką wartość biologiczną, optymalny skład aminokwasów egzo- i endogennych z szczególnie wysoką zawartością aminokwasów siarkowych (cysteina, metionina), aminokwasów rozgałęzionych BCAA, glutaminy i argininy
Plus do tego co mi jeszcze zostało, czyli BCAA, spalacz i swoje białko

Nie wykluczone, ze w trakcie testu dokupie jeszcze bcaa i białko to zalezy na jak długo mi wystarczą obecne zapasy i jak pozwola fundusze, bo na trzymanie michy tez trzeba troche mieć

Suplementacja będzie wyglądać tak:
DT :
-po przebudzeniu spalacz
-30min przed treningiem porcja 30g STANOFUSION, spalacz
-przed treningiem BCAA 10g,
-pod koniec treningu 10g BCAA
-po aero białko
DNT:
-Po przebudzeniu spalacz
Jęsli aero będzie na czczo to przed aero BCAA
Po aero białko
- w godzinach południowych druga porcja spalacza
- opcjonalnie białko do uzupełnienia
W dniu ładowań nie będę brał spalaczu, podobno to jakoś upośledza, nadkompensację glikogenu
***Zdjęcia***
Robione jakis tydzień temu, przed 3-dniowym wyjazdem, teraz jedynie co może być to wiecej wody ale chyba już nie,gdyż na wyjeżdżie micha była słaba, ale starałem się jak mogłem
A tu jeszcze dwie zrobione wczoraj po treningu, już bez węgli:
Mam odwieczny problem z boczkami, ale może chociaż trochę uda się je jeszcze przyciac

Klimat na siłce zabójczy, ale podobno największe dziki wychodzą z piwnicy

Wiadomo jakieś korekty tutaj na pewno jeszcze będą...
Jeśli cos jest nie tak, czegoś brakuje, są jakieś zastrzeżenia, to proszę o napisanie postaram się skorygowac

Ale starałem się żeby było dobrze
Pozdrawiam MARIAN
Zmieniony przez - MARIAN 17 w dniu 2011-06-04 10:05:43
Aktualny dziennik:
http://www.sfd.pl/Mariusz_Żaba:_MPJ_2015_str_34,_Kłodzko_44-t1089000.html
Galeria zdjęc:
http://www.sfd.pl/Marian_rocznik_92-t628047.html
DOPÓKI WALCZYSZ JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ!