Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno kiedy umrzesz...
...
Napisał(a)
z racji iż temat jest do pojedyńczych pytań a mogą ich być tysiące i jest już 136stron, to zapytam (tylko bez łaski, że niby nie użyłem wyszukiwarki, jak ktoś wie to niech zwyczajnie odpowie)
100g ryżu to 78gww, po ugotowaniu jest ok. 300g, więc ile jest ww na te 300g ugotowanych? Dwa - Pierś z kury jak każde mięso zmniejsza nieznacznie objętość przy smażeniu, ile traci białka, wagi? sporo odparowuje z niej wody więc po wrzuceniu na patelnie 100g mięsa czyli ok.20g białka, zostaje nam ile g białka/wagi?
Zmieniony przez - tommac20 w dniu 2008-01-30 20:11:39
100g ryżu to 78gww, po ugotowaniu jest ok. 300g, więc ile jest ww na te 300g ugotowanych? Dwa - Pierś z kury jak każde mięso zmniejsza nieznacznie objętość przy smażeniu, ile traci białka, wagi? sporo odparowuje z niej wody więc po wrzuceniu na patelnie 100g mięsa czyli ok.20g białka, zostaje nam ile g białka/wagi?
Zmieniony przez - tommac20 w dniu 2008-01-30 20:11:39
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
...
Napisał(a)
100g ryżu to 78gww, po ugotowaniu jest ok. 300g, więc ile jest ww na te 300g ugotowanych?
jakby patrzec logicznie to podczas gotowania nasiąka tylko wodą, więc ma tyle samo węgli
Dwa - Pierś z kury jak każde mięso zmniejsza nieznacznie objętość przy smażeniu, ile traci białka, wagi?
sporo odparowuje z niej wody więc po wrzuceniu na patelnie 100g mięsa czyli ok.20g białka, zostaje nam ile g białka/wagi?
równiez traci głównie wodę, wiec białka ma tyle co przed obróbką, mimo ze waga spadła
jakby patrzec logicznie to podczas gotowania nasiąka tylko wodą, więc ma tyle samo węgli
Dwa - Pierś z kury jak każde mięso zmniejsza nieznacznie objętość przy smażeniu, ile traci białka, wagi?
sporo odparowuje z niej wody więc po wrzuceniu na patelnie 100g mięsa czyli ok.20g białka, zostaje nam ile g białka/wagi?
równiez traci głównie wodę, wiec białka ma tyle co przed obróbką, mimo ze waga spadła
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj
na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
...
Napisał(a)
dzięki kolos za odpowiedź, a można ten ryż jeść troche niedogotowany, jak to jest, ryż gotujemy ,a da sie go jeść bez gotowania? zmielony np? czy za gotowaniem kryje sie coś więcej niż walory smakowe?
i odnośnie makaronu, makaron jest za***iście lekki, a po ugotowaniu już troche waży, w tabeli pisze, że na 100g jest 12gbiałka, 3tłuszczy, 76 węglowodanów, prosze nie załamujcie mnie, chyba po ugotowaniu już 100g odmierzone???? bo jak nie to trzeba tego wszamać ze 3,4 razy tyle! i pytanko, już ostatnie na szczęście czy z kolei makaron da się wszamać bez gotowania, czy to jedynie wygoda i smak o tym decydują oraz objętość po ugotowaniu, czy nic nie zaszkodzi? (to samo pytanie odnośnie ryżu)
i odnośnie makaronu, makaron jest za***iście lekki, a po ugotowaniu już troche waży, w tabeli pisze, że na 100g jest 12gbiałka, 3tłuszczy, 76 węglowodanów, prosze nie załamujcie mnie, chyba po ugotowaniu już 100g odmierzone???? bo jak nie to trzeba tego wszamać ze 3,4 razy tyle! i pytanko, już ostatnie na szczęście czy z kolei makaron da się wszamać bez gotowania, czy to jedynie wygoda i smak o tym decydują oraz objętość po ugotowaniu, czy nic nie zaszkodzi? (to samo pytanie odnośnie ryżu)
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
...
Napisał(a)
jeśli chodzi o kwestie wygody - można zjeść bez gotowania? pewno będe gotował ale pytanie nie daje mi spokuju
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
...
Napisał(a)
mozna, ale raczej wyjdzie drugą stroną w takiej postaci w jakiej wchłonąłeś ten makaron tą pierwszą stroną
Wojownicza dusza, więc po swoje ruszaj
na ławę nie zejdę nawet gdy dostanę karę, rezerwowy ze mnie żaden, ja rasowym napastnikiem !! Czuję w sobie straszną parę, widzisz mnie na piedestale? I słusznie się chwalę, cudze znam lecz swoje walę.
...
Napisał(a)
aha. czyli jednak będe musiał się pofatyfować i ugotować
Co mnie nie zabije to mnie wzmocni
Poprzedni temat
Problem z jedzeniem po treningu
- 1
- 2
- ...
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
- 11
- 12
- 13
- 14
- 15
- 16
- 17
- 18
- 19
- 20
- 21
- 22
- 23
- 24
- 25
- 26
- 27
- 28
- 29
- 30
- 31
- 32
- 33
- 34
- 35
- 36
- 37
- 38
- 39
- 40
- 41
- 42
- 43
- 44
- 45
- 46
- 47
- 48
- 49
- 50
- 51
- 52
- 53
- 54
- 55
- 56
- 57
- 58
- 59
- 60
- 61
- 62
- 63
- 64
- 65
- 66
- 67
- 68
- 69
- 70
- 71
- 72
- 73
- 74
- 75
- 76
- 77
- 78
- 79
- 80
- 81
- 82
- 83
- 84
- 85
- 86
- 87
- 88
- 89
- 90
- 91
- 92
- 93
- 94
- 95
- 96
- 97
- 98
- 99
- 100
- 101
- 102
- 103
- 104
- 105
- 106
- 107
- 108
- 109
- 110
- 111
- 112
- 113
- 114
- 115
- 116
- 117
- 118
- 119
- 120
- 121
- 122
- 123
- 124
- 125
- 126
- 127
- 128
- 129
- 130
- 131
- 132
- 133
- 134
- 135
- 136
- 137
- 138
- 139
- 140
- 141
- 142
- 143
- 144
- 145
- 146
- 147
- 148
- 149
- 150
- 151
- 152
- 153
- 154
- 155
- 156
- 157
- 158
- 159
- 160
- 161
- 162
- 163
- 164
- 165
- 166
- 167
- 168
- 169
- 170
- 171
- 172
- 173
- 174
- 175
- 176
- 177
- 178
- 179
- 180
- 181
- 182
- 183
- 184
- 185
- 186
- 187
- 188
- 189
- 190
- 191
- 192
- 193
- 194
- 195
- 196
- 197
- 198
- 199
- 200
- 201
- 202
- 203
- 204
- 205
- 206
- 207
- 208
- 209
- 210
- 211
- 212
- 213
- 214
- 215
- 216
- 217
- 218
- 219
- 220
- 221
- 222
- 223
- 224
- 225
- 226
- 227
- 228
- 229
- 230
- 231
- 232
- 233
- 234
- 235
- 236
- 237
- 238
- 239
- 240
- 241
- 242
- 243
- 244
- 245
- 246
- 247
- 248
- 249
- 250
- 251
- 252
- 253
- 254
- 255
- 256
- 257
- 258
- 259
- 260
- 261
- 262
- 263
- 264
- 265
- 266
- 267
- 268
- 269
- 270
- 271
- 272
- 273
- 274
- 275
- 276
- 277
- 278
- 279
- 280
- 281
- 282
- 283
- 284
- 285
- 286
- 287
- 288
- 289
- 290
- 291
- 292
- 293
- 294
- 295
- 296
- 297
- 298
- 299
- 300
- 301
- ...
- 302
Następny temat
co z ta dietą ?
Polecane artykuły