A wiec do rzeczy: ktos musi zaczac zadawac pytania

Trenuje od okolo 2 lat. pierwszy rok byl glownie przygotowaniem do prawdziwych treningow bez diety treningu 'na oko' itp. jak poczatkujacy jasio

Przez te ostatnie 2 tygodnie duzo sie naczytalem i nabralem 'podstaw'. na prawdziwy bokserski trening planuje pojsc dopiero za jakies pol roku. Do tego czasu planuje przygotowac sie konkretnie na zajecia boksu.
No wiec zaczynam pytanie:
1. czy dobre jest jak gdzies przeczytalem 25% silowni 75% trening bokserski
2. Czy dieta okolo 3000 kalori ( ta ktora stosowalem chodzac na sama silownie ) jest dobra przy treningu bokserskim. Bo nie wiem czy ukladac sobie nowa czy zostac przy obecnej
3. Co z 'podwojnymi' treningami w ciagu dnia. czyli np. rano biegi pozniej skakanka,aeroby,anaeroby ( jak wiadomo w kulturysctyce 4-5 x w tygodniu po max 1.5h )
4. treningi robic codziennie? i po ile
5. Czy warto chodzic na rozne inne sporty jako relaksowanie + jak nabranie dobrej kondycji typu tenis/plywanie/pilka nozna/ping pong

6. Jak wyglada sprawa ze szpagatami? czy nie beda kolidowaly. chodzi mi tu o wieksza statycznosc. bo jestem wlasnie w polowie cyklu na francuski
7. czy do skakanki dokladac cwiczenia uzupelniajace na nogi?
8. jakie suple? bialko- to umiem zastapic w naturalny sposob, kreatyna i sterydy odpadaja na wstepie. Z tego co wyczytalem to warto tylko antykataboliki i aminokwasy rozgalezione np. bcaa
9. Interwaly to chyba podstawa?
10. mam worek bokserki i moge uderzyc w niego troche ponad swoja glowe (czyt. nogami). czy moze to byc dobre cwiczenie na nogi?
Ps. wiem ze worek jest zly i bee. ze naucze sie zlych nawykow ale chodzi mi o samo kopanie bo uderzac rekami w niego nie zamierzam
11. jakie cwiczenia sa tzw. 'podstawa' w tym sporcie
Zmieniony przez - Connecting w dniu 2009-08-02 13:53:43