SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dziennik treningowy Bziu

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 523519

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1664 Napisanych postów 1846 Wiek 36 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 16821
To na drugi raz kup piżmową. Ja nie lubiłam dyni, dopóki nie zaczęłam kupować piżmowej
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12192 Napisanych postów 22033 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627581
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
Hesia
To na drugi raz kup piżmową. Ja nie lubiłam dyni, dopóki nie zaczęłam kupować piżmowej


Ja pizmowej nie lubie

Hokkaido to jest zloto

Przepisy podrzuce
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 1664 Napisanych postów 1846 Wiek 36 lat Na forum 2 lata Przeczytanych tematów 16821
Właśnie piżmowa jest słodsza. Moim zdaniem smakuje tak, jak powinna smakować dynia ;)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
kwestia gustu, hokkaido ma jedyą w swoim rodzaju konsystencję

Placki dyniowe

130g puree z dyni
jajko
40-50g mąki owiana/orkiszowa
pdp
cynamon
15-20g odżywki

Mieszamy, masa ma być gęsta
smażymy na masełku
powinny wyjśc grubaski

pysznie smakują z duszonymi śliwkami/jabłkami z cynamonem i/lub kakao

Gofry dyniowe
na 5-6 szt

200g puree z dyni
100g mąki orkiszowej/owsianej
pdp
syrop daktylowy/syrop klonowy - do posłodzenia, ale to ważny skłądnik, daje chrupkość
jajko

mieszamy i pieczemy około 8min w dobrze nagrzanej gofrownicy
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
kopytka dyniowe

300g puree
150g mąki np ryżowej
jajko
50-100g twarogu

mieszamy, formujemy wałki, kroimy
wrzucamy na wrzątek

ja polecam je potem podmazyć na oliwie z rozmarynem i pomidorkami
podawać z rukolą i kozim serem
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
Korzenny Chlebek dyniowy

Dynia hokkaido 250g
mąka orkiszkowa 2000 150g
mąka pszenna 50g
płatki owsiane 50g
erytrytol 80g
olej kokosowy 15g
napój migdałowy 30mln
banan 100g
rodzynki 20g
jajka 2szt
wpc 20g
płatki migdałów 20g
słonecznik/dynia 10g
cynamon lyżeczka
przyprawa do piernika łyżeczka
soda pół łyżeczki
pdp pół łyżeczki
szczypta chilli
szczypta soli

Przygotowanie
Dynię kroimy na mniejsze kawałki (nie trzeba obierać jej ze skóry), gotujemy do miękkości (polecam na parze) i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia.
Przestudzoną dynię wkładamy do kubka/kielicha blendera, dodajemy jajka, olej, kawałki banana i całość blendujemy na jednolitą masę.
Wszystkie suche składniki (poza nasionami słonecznika) mieszamy w misce, następnie dodajmy przygotowaną masę i wszystko dokładnie mieszamy, przekładamy do foremki wyłożonej papierem do pieczenia i rozprowadzamy ciasto łyżką, a na końcu posypujemy pozostawionymi pestkami słonecznika.

Foremkę wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w 180'C przez 40 minut, studzimy na kratce.

Kaloryczność porcji
1/8 chlebka dostarcza
208 kcal 9,5g B 6gT 26,5gW
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
zupa krem z dyni

dynie kroimy na kawałki i pieczemy 30-40 min
blendujemy po przestygnięciu na puree

Na oliwie podsmażamy cebulkę, czosnek i marchewkę

dodajemy też trochę surowej pokrojonej w kostkę dyni

zalewamy wodą/bulionem

i gotujemy do miękkości

można tu dorzucić pierś kurczaka w całości

doprawiamy tymianek, sól, pieprz, kurkuma, chilli, imbir

wyciągamy kurczaka, jak już jest ugotowany

dodajemy puree dyniowe i blendujemy całość

warto doprawić jeszcze pastą curry (dałam łyżkę czerwonej pasty) oraz sosem sojowym

do tego mleczko lub napój kokosowy i z łyżka serka koziego lub bielucha

jeśli wyjdzie za rzadka mozna zagęścić lekko mąką owsianą

super smakuje z gnocci, natką pietruszki i fetą
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12192 Napisanych postów 22033 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627581
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dołki w pośladkach, prośba o rady treningowe

Następny temat

Franii Dziennik Treningowy biegowo-silowy

WHEY premium