Szacuny
2
Napisanych postów
30
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
121
Witam, szukam osób które już użyły jakiś gazów pieprzowych, nie wiem który wybrać a każdy producent zachwala tylko swój,boję sie też że kupie jakaś podróbe, a ja potrzebuje gazu który naprawde powali napastnika a nie tylko że będzie troche łzawił.po przeczytaniu lektury w necie , wyszło że te są najlepsze.
Smith&Wesson
WALTHER Pro Secur
FOX LABS 5,3
No i ja szukam najlepszego. Czy ktoś z was uzył któregoś z tych gazów. I czy takim gazem można naprawde powalić napastnika?
Za pomoc z góry dziekuje
Szacuny
4064
Napisanych postów
45443
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
348507
Witam
Gaz pieprzowy najczęściej stosowany jest jako element samoobrony. Substancją czynną gazu pieprzowego jest kapsaicyna. Nie ma on działania paraliżującego.
Środek ten nie wywołuje bólu, jedynie wpływa na uczucie silnego pieczenia, wywołującego trudności z oddychaniem, utrzymaniem otwartych oczów oraz dezorientację. Dzięki temu znalazł zastosowanie podczas samoobrony. Jest on skuteczni w walce z napastnikami pod wpływem środków odurzających, takich jak alkohol czy narkotyki. Gazy te potrafią również zawierać kolorowy barwnik dzięki któremu łatwiej później zidentyfikować napastnika.
Istnieją również gazy pieprzowe używane do obrony przed agresywnymi zwięrzetami. Czym się różnią ? Najczesciej jedynie ilością substancji czynnej. Mają troche mniejsze stężenie i są dostępne w postaci żelu lub aerozolu.
W przypadku zakupu najlepiej skonsultować sie ze sprzedawcą by doradził odpowiedni produkt. Wszystko jest zależne od tego w jakim celu chcemy zakupić ów środek samoobrony.
Pozdrawiam
Zmieniony przez - ronie220 w dniu 2018-01-21 15:14:07
„I would like to be the first man in the gym business to throw out my scale. If you don't like what you see in the mirror, what difference does it make what the scale says?„
Ja nie miałem styczności z żadnym z tych gazów natomiast miałem do czynienia z wieloma produktami Walther'a (broń bojowa, pneumatyczna, nóż) i uważam ich za solidną firmę.
A co do powalania przeciwnika to pomyliłeś gaz z kijem do bejsbola .
Szacuny
3
Napisanych postów
318
Na forum
13 lat
Przeczytanych tematów
5250
Z gazami to jest tak, że na jednego człowieka podziałają, a na innego nie. Gaz to można mieć jak w twojej okolicy ludzie puszczają duże psy bez smyczy często np żeby się przed takim psem próbować gazem obronić. Za to masz gwarantowane, że ten kogo spsikasz jakimkolwiek gazem to wpadnie w berserk, a wtedy to już tylko wspomniany bejsbol może go powstrzymać.
Szacuny
37
Napisanych postów
3273
Na forum
17 lat
Przeczytanych tematów
34107
Czyli co? Te gazy to pic na wodę?
To nie pic na wodę ale nie licz, że psikniesz w kogoś a on kleknie przed Tobą i będzie prosił o łaskę.
czy gość zrezygnuje z walki. i czy będzie miał po dawce gazu dosyć? czy będzie w pełni sprawny?
Jeden zrezygnuje, drugi nie. Są ludzie, którym możesz np. strzelić w nogę a dalej nie będą spokojni a są tacy, którzy po dawce gazu mogą się wycofać. A sprawny na pewno nie będzie w takim stopniu jakby tym gazem nie dostał ale nie znaczy to, że nie będzie w stanie powiedzmy Cię uderzyć.