Wiosna na pełnej... Kusimy RABATAMI! SPRAWDŹ!
SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne Forum

!!! Pojedyncze pytania o dawkowanie supli vol 6 !!!

temat działu:

Odżywki i suplementy

słowa kluczowe: , , ,

Ilość wyświetleń tematu: 284740

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 15 Napisanych postów 2242 Wiek 33 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 42188
jest wiele szkół brania solo różnych supli , ja np stosuję do 2 posiłków leucynę po około 3-5g , dawniej stosowałem aakg rano , przed po treningu i przed snem i szczerze fajnie się czułem . Podobno od większych dawek argininy często wychodzą opryszczki .
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
to zalezy po co stosujemy dany suplement, w jakim celu, to jest istota dobrania dawkowania i czestotliwosci brania danego produktu

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 40 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 29
Witam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 2 Wiek 40 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 29
Od dwóch dni stosuje dietę na spadek masy przygotowanej przez dietetyka ale nie potrafie skontaktować sie z nim odnosnie zażywania suplementów więc zapytam: Niedawno zacząłem uczęszczać na siłke, posiadam przedtreningówke Iron Horse Thermo Pump 360g Pompa + Spalanie oraz Białko Łowickie WPC 80% Serwatkowe a także BCAA, Pytanie moje, jakim czasie mogę zażywać dane odżywki? Serdeczne dzięki za odzew
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
anubis84 Instruktor Marcin Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 17764 Napisanych postów 132961 Wiek 40 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1464624
w sprawie odżywki białkowej się ze swoim dietetykiem skontaktuj on powinien ją uwzględnić w twej diecie, thermo pumpa przed treningiem, bcaa przed treningiem 1g na 10 kg masy

Gdyby ilość pieniędzy, jakie posiadamy, zależała od tego, jak traktujemy innych ludzi, bylibyśmy milionerami.

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
TomQ-MAG Fizjoterapeuta Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12449 Napisanych postów 161900 Wiek 36 lat Na forum 17 lat Przeczytanych tematów 1240296
bialko szamasz wtedy gdy nie mozesz dostarczyc go z diety, wiec dopoki masz zamkniety bilans, nie ma koniecznosci stosowania.
sypnij sobie jak nie bedziesz mogl zjesc odpowiedniej ilosci w ciagu dnia

Prowadzenie on-line, trening, dieta, suplementacja dla zaawansowanych kontakt
https://www.instagram.com/tomq.bb/ 

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 249 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3759
Redukcja, aktualnie 89 kg, 3 treningi siłowe FBW 5x5 w tygodniu pon, śr, pt oraz interwały 15 min wt, czw, sob. Jak dawkować BCAA? Z tego co wyczytałem 1 g na 10 kg przed tylko? czy po interwałach brać dodatkowo albo jak trzymają mocne zakwasy? Posiadam aktualnie Pure BCAA SFD. Niedługo wchodzę na masę, jak wtedy powinno się zmienić jego dawkowanie również przy 3 treningach w tygodniu? Słyszałem jeszcze o jakichś aminokwasach potreningowych, ale za nic nie pamiętam jak się nazywały, może ktoś podrzucić nazwę? Takie BCAA tylko po treningu
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3637 Napisanych postów 31015 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 294310
BCAA może być przed, w trakcie i po treningu, są różne szkoły
ja preferuje przed i w trakjcie, a po treningu posiłek albo WPC + banan

moze chodzi Ci EAA ?

Zmieniony przez - popuri w dniu 2014-08-27 22:48:49
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 249 Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 3759
Tak, dzięki :) Czy można to stosować zamiast BCAA?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3637 Napisanych postów 31015 Wiek 35 lat Na forum 14 lat Przeczytanych tematów 294310
BCAA to są 3 aminokwasy : walina, izoleucyna i leucyna, najważniejsze i o specyficznym działaniu,

EAA to po prostu aminokwasy egzogenne, bierze się w ciagu dnia, ale wg mnie lepiej zadbać o odpowiednią podaż białka pełnowartościowego i tyle
czyli po treningu lepszym wyjściem WPC + węgle albo np. pierś + węgle
Potrzebujesz szybkiej i rzetelnej porady z zakresu treningu, dietetyki i suplementacji? Skorzystaj z porad naszych ekspertów!
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

-GAINER, odżywki na mase BEZ ĆWICZEŃ

Następny temat

BCCA xplode+CREATYNA xplode+Olimp PROVIT+CARBONOX

Spalanie
Polecane artykuły