Szacuny
3
Napisanych postów
117
Wiek
42 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1892
ok dzieki za wyjaśnienie.. a jeszcze jedno pytanie odnośnie jedzenia wątróbki wieprzowej, porównując jej makroskładniki z piersią kurczaka są prawie identyczne (niewielka różnica), a cena połowe niższa.. czemu to mięso nie jest że tak to nazwe popularne? co ma w sobie albo czego nie ma, że nie znajduje zastosowania w codziennej diecie?
Szacuny
3637
Napisanych postów
31015
Wiek
35 lat
Na forum
14 lat
Przeczytanych tematów
294310
Uprzedzenia ogólnie do podrób są. Wątróbka jest bardzo wartościowa, ale codziennie jako stałe źródło białka nie można jej ze względu na bardzo wysoką zawartość witaminy A, która w dłuższej perspektywie może być szkodliwa
Szacuny
3
Napisanych postów
117
Wiek
42 lat
Na forum
11 lat
Przeczytanych tematów
1892
poszukałem troche wartości odżywczych i rzeczywiście wątroba przebija wszystko pod względem wit A, ale w takim razie dobrze codziennie kawałeczek zjeść i nie trzeba wtedy kupować witaminy A w capsach no w każdym razie dzieki za info
Szacuny
0
Napisanych postów
291
Wiek
33 lat
Na forum
12 lat
Przeczytanych tematów
3700
witam, czy jest ktos moze kto moglby mi przeanalizowac wyniki ths i tescia ( krwi tez) i pomoc dobrac suple ( moze cos na powiekszenie tescia w granicach normyh ? )