Szacuny
6
Napisanych postów
222
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2263
Jeżeli kreatyna przyspiesza odnowe ATP w organiźmie to jaki jest sens brania jej w dni nietreningowe a w dni treningowe rano zamiast przed treningiem? Może to ktoś wyjaśnić?
Szacuny
213
Napisanych postów
22991
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
173464
Taki że następuje "kumulacja" i zwiększenie jej poziomu, na dzień dzisiejszy istnieje kilka odmiennych metod stosowania kreatyny i każda z nich ma jakieś sensowne uzasadnienie.
Wszystko kwestia dawek oraz czasu jaki zamierzasz ją suplementować.
Cykl bardzo krótki: dawki codziennie + najlepiej nasycenie
Cykl normalny: dawki codziennie
Ciągła suplementacja: mniejsza dawka codziennie, bądź większa tylko około treningowo
"That's not normal because we don't want to be normal.
Normality is what weak people call living. I call it death."
Szacuny
6
Napisanych postów
222
Na forum
15 lat
Przeczytanych tematów
2263
No slyszałem wypowiedz Karmowskiego na ten temat, sam juz jakis czas temu zastanawialem sie nad tym co mi daje kreatyna w dni nietreningowe no ale może faktycznie powoduje jakąs kumulacje tylko co to da? i tak przeciez wykorzystamy to w trakcie wysiłku a skoro będziemy przyjmować przed treningiem? Jeszcze większe możliwości?
Spotkałem się z jeszcze jednym dawkowaniem mianowicie 2 tygodnie normalne przyjmowanie, 2 tygodnie przerwy, 2 tygodnie normalne , 2 przerwy łącznie żeby było 8 tygodni kreatynki
Zmieniony przez - waceq w dniu 2014-06-07 11:59:37
Szacuny
213
Napisanych postów
22991
Na forum
16 lat
Przeczytanych tematów
173464
Osiągnięcie żądanego pułapu będzie szybsze, każda z tych opcji przyniesie wymierne korzyści zwyczajnie w różnym czasie, nie ma jednej uniwersalnej metody o której można powiedzieć że będzie najlepsza bo jak już wspominałem każda ma swoje zalety i znajdą się wyznawcy każdej z nich.
To o czym wspominasz ma za zadanie doprowadzić do skoków jej poziomu i odpowiedzi mięśni, choć osobiście nie byłbym do niej specjalnie przekonany.
Tak czy inaczej kreatyna choć jest najskuteczniejszym suplementem, to nadal tylko nim i nie ma co się nad nią specjalnie rozprawiać.
Równie dobrze możesz zastosować każdą z metod i porównać czy sam czujesz jakąkolwiek różnicę.
Zmieniony przez - Amentoris w dniu 2014-06-07 12:10:02
"That's not normal because we don't want to be normal.
Normality is what weak people call living. I call it death."