1) Mam pytanie odnośnie kreatyny jakiś czas temu pytałem czy przedłużyć cykl z 8 do 12 tyg. Wniosek był taki, że skoro widzę ciągły progres i wszystko idzie w dobrym kierunku to przedłużyć o 1 puchę (4 tyg). Dzisiaj zasłyszałem od właściciela sklepu z odżywkami, że
stosowanie kreatyny dłużej niż 6-8 tyg może obciążyć / negatywnie wpłynąć na nerki ? Pytanie czy to ma jakiekolwiek podłoże/uzasadnienie ? (wiem, że ogólnie panuje to przeświadczenie, że to mit)
2) Czy po 2 puchach stacka MP creatine, mogę zmienić wrzucić monohydrat (mam akurat, bo dostałem Universal Crepure.
3) Jest tego 500g więc u mnie na ok 8tyg. Czy jak otworze teraz puche i zjem pół to drugie pół "poleży" do kolejnego cyklu (czytaj ok 3 m-cy) ?
4) W jakim celu stosowane są tak naprawdę przerwy między cyklami kreatyny ? Jakie w teorii byłyby skutki stosowania permanentnego (powiedzmy rok czasu) ?
5) Co w przypadku stosowania w czasie między cyklami kreatynowymi przedtreningówek z niewielkimi ilościami kreatyny ? Zaburzy to jakoś okres wolny od kreatyny ?
Ps. Proszę o możliwie szybką odp. bo jutro kończy mi się stack MP :)
Zmieniony przez - JamesEnlightened w dniu 2015-02-07 23:54:37