Witam.
Mam 178cm i ważę 70kg a mój wiek to 28 lat. Od 8 lat
nie mogę przybrać na masie i nie ważne ile czego bym nie zjadł. Wyprzedzając złośliwe pytania powiem że nie mam tasiemca ani innego syfu. Uprawiam kolarstwo górskie już od 4 lat, gram w sporty rakietowe, biegam. Ogólnie rzecz biorąc jestem bardzo aktywny fizycznie i jem dosyć sporo. Moja waga zaczęła mi doskwierać no i zastanawiam się nad zakupem białka. nie zalezy mi na szybkim przybraniu na masie - mam czas. Jestem nawet zadowolony z mojej sylwetki ale chciał bym mieć chociażby ładniejszą klatę czy motyle (jakiekolwiek). Jak pewnie się domyślacie nogi mnie nie "bolą".
Od ponad miesiąca ćwiczę siłowo i zauważyłem że robię się jedynie bardziej żylasty a mięśnie robią się bardziej pręgowane jednak cały zcas ważę te 70kg. Ćwiczę codziennie przez 40min bez cooldownów ketle ławeczka skośna na brzuch i pompki ze skakanką wplecioną między serie aby się nie schładzać.
Lubię ten trening ponieważ ułożył się sam, po prostu dokładałem kolejne ćwiczenia na mięśnie których zmęczenia nie czułem. Nie chcę go zmieniać. Nie chcę też jeść kreatyny - jak już mówiłem mam czas.
Pracuję jako sprzedawca rowerów i serwisant 6-10 godzin dziennie, przez ten cały czas chodzę lub dźwigam rowery na hak itd.. Określił bym tą pracę jako średnio męczącą. Mogę wam wkleić mój dzienny raport z odżywiania ponieważ mam go na tabelach kalorii pl.
(samo śniadanie to około 1400 kcal w tym 60g białek 65g weglowodanow 95g tluszczy)
I mam pytanie do was: Czy mogę brać białko tylko po treningu? Czy muszę 3 razy dziennie? ile tego mam brać? Upatrzyłem sobie białko firmy Olimp Whey Protein.
Proszę nie sugerować mi innych - droższych opcji ponieważ kokosów nie zarabiam a to białko mam pod ręką w decathlonie bardzo blisko.
Jeżeli są jakieś inne mozliwości zażywania jedynie po treningu to bardzo proszę, podajcie mi je. ;) i jakie ilości.
Dziei z góry.
Zmieniony przez - Nashael w dniu 2014-08-18 11:58:35