a co masz przeciwko samemu smażeniu? A olej kokosowy jak najbardziej jest ok do smażenia ;-) Sorry za mały offtop ale właśnie apropo smażenia ktoś napisał artykuł o tym na czym najlepiej smażyć, jakby ktoś to kojarzył to byłbym bardzo wdzięczny
[...] o6 w stosunku 1:4 wtedy samopoczucie powinno się dużo poprawic. W necie poszukaj jakiś dobrych tablic kalorycznych (dla mnie najlepiej wypadał nutritiondata.self.com) Co do smażenia to ja unikałem na CKD, często gęsto grilowałem i waliłem sałatki z dodatkiem lnianego i wychodziło spoko także polecam. ;-) Zmieniony przez - koorasy w dniu [...]
Przede wszystkim polecam zapoznać się z podstawowymi zasadami smażenia. Istotny będzie dobór odpowiedniej patelni. Warto wydać trochę więcej na nią i w zasadzie nawet nie trzeba dawać tłuszczów do smażenia. Ewentualnie jeżeli smażymy coś trudniejszego, np. omleta, to jak najbardziej warto wysmarować patelnie tłuszczem. Resztę tłuszczów spożyć na [...]
[...] innymi dziennikami. Rozkład wygląda bardzo sensownie, ale jeśli nie będziesz tyła to dołożyłabym trochę, żebyś miała siłę na ntreningach bo tu trzeba będzie mocno dołożyć żeby coś zadziałać :) Co do diety olej rzepakowy zmień na inny, w zależności do czego go tam używasz. Jeśli do smażenia to zmień na olej kokosowy, masło klarowane albo smalec.
[...] masło zwykłe. Dla przykładu dzień wczorajszy : posiłek/B/T/W/kcal 1 Śniadanie/320/31/22/2 omlet z 3 jaj, do tego 50g wędzonej piersi z kurczaka, papryka, masło klarowane do smażenia 2 Śniadanie/510/28/17/60 omlet z płatków owsianych, 4 białka jaj, 30 g orzechów nerkowca, 1 banan(ten akurat miał 90g) kakao, cynamon,masło klarowane do smażenia 3. [...]
[...] Zagotować wodę 2. Wrzucić gotowe frytki ( nie kupne oczywiście, tylko oskrobane ziemniaki i pokrojone %-) ) na gotującą wodę na 3-5 min. 3. Odcedzić i po chwili wrzucić do smażenia. Taki zabieg powoduję, że ziemniaki piją o wiele mniej tłuszczu, a frytki się nie przypalą i wychodzą mega ! Polecam spróbować ;-) Sobota To był typowy cheat day %-) [...]
[...] już nie pamiętam kiedy takie jadłem hehe ) Ryb nie lubisz ? O zgrozo ;d Ja uwielbiam , gdyby chciało mi się przyżądzać to z pewnością bym zamienił tego kurczaka ;D A co do smażenia , to są przecięż inne sposoby np : pieczenie w piekarniku w pazłotku na kapce oliwy itp ;) - bardzo smaczne i zdrowe :) A co do tuny w puszcze to tylko w wodzie bo [...]
zrobił bym fote jak to wyglada -100 butelek wody niegazowanej 2 litrowej -Owsianka 10 kg w szafce jeszcze 1,5kg -Ryz 5 kg w szafce jeszcze mam 4 kg -Tuńczyk 45 sztuk w szawce jeszcze zostalo mi 33 sztuki -Kukurydza 2kg -Pierś 5 kg -Ananas 5 puszek chyba sa po 300gram -Mleko 10 sztuk tu msuze uwazac bo mi matka podbiera do kawy :( -5 litrów [...]
[...] już muszę Skrzydło - jakaś dieta jest, słodyczy nie jem, słodkich soków/napojów nie piję. Minimum węgli, maksimum białka, tłuszcze umiarkowanie - w zasadzie tylko oliwa do smażenia + to co w nabiale i mięsie, masła nie używam. Dzięki za propozycje planu - analizuję ;) Regeneracja/przeładowany trening - każdą partię mięśni robię raz w tygodniu, [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
owszem posiłek czwarty jest po treningu, a do ktorego posilku dodac te jogurty naturalne itp ? a co do smażenia czytałem gdzies kiedys ze podobno smalec jest dobry do smażenia co wy na to, a co do warzyw to jem dosyc sopro warzyw, czesto zamiast ryżu jem warzyw na parze wszystkie jakie aktualnie mam w domu, wiec mysle ze mi ich nie brakuje [...]
Produkty należy zawsze ważyć przed ich obróbką i takie wartości kalorii oraz składników odżywczych przyjmować. Oczywiście tłuszcz używany do smażenia również wliczamy w kalorie i składniki odżywcze. Polecam jednak użyć do obróbki jak najmniej tłuszczu. Np. smarując nim patelnie. Poza tym warto wydać trochę więcej na lepszej jakości patelnię. Nie [...]
[...] nie najem a dwa że trzeba je obierac :D Zawsze dobra rybka pstrąg lub makrela ewentualnie tuńczyk z puchy Z tłuszczy to oliwa z oliwek, olej lniany, masło i olej kokosowy do smażenia ! Ps Panowie dodajcie trochę motywacji do ciężkich treningów, bo minął tydzień a nikt nic nie pisze...... ? Oczywiście bez wzglądu na wszystko bloga bd cały czas [...]
[...] polecić olej z ryżu jako jeden z najzdrowszych i bezpiecznych olejów. Jego szczególną cechą jest temperatura dymienia 255 stopni dzięki czemu doskonale nadaje się do smażenia nie tracąc przy tym swoich dobrych właściwości. Jest także doskonały do sałatek. Neutralny smak i zapach pozwala podkreślić naturalne walory aromatyczne potraw. [...]
dobra, teraz seria pytan w zwiazku z tym ze redukcja zawsze była dla mnie czyms obcym i nie do pomyslenia 1. jak robic rowerek skoro mam trzymac puls na 70% max to wychodzi jakies 140, a jak robie tak srednio ze sie nie mecze ale leci ze mnie jak z swini i mam puls 182 ?? 2. czy 2400 kcal nie bedzie na mnie za duzo, skoro np solaros masz na 0 [...]
1. jak robic rowerek skoro mam trzymac puls na 70% max to wychodzi jakies 140, a jak robie tak srednio ze sie nie mecze ale leci ze mnie jak z swini i mam puls 182 ?? zalecane jest robic w przedziale 130-150max 2. czy 2400 kcal nie bedzie na mnie za duzo, skoro np solaros masz na 0 2800( gdzies tak wyczytałem) oblicz sobie ze wzoru swoje [...]
Witam, mam pytanie dotyczące smażenia. Czy moge smażyć na łyżce oleju kokosowego albo oliwy z oliwek będąc na redukcji czy zmniejszy to efekty redukcji? Czy olej sezamowy jest ok do smażenia?
Czesc. Miska mogłaby być co do rozkładu, natomiast nie łapie tego oleju rzepakowego - używasz do smażenia czy podlewasz po usmażeniu? Ja się zawsze boje tłuszczy roślinnych poza oliwa podgrzewać. Wrzucaj miski sukcesywnie - będziemy podglądać. Co do treningu - to lepszy siłowy niż aeroby na stawy. Jak leciałas już tym treningiem to wróć do niego. [...]