[...] robisz tą pierś.Jeśli gotowana to tak jak mówisz marchewka ,z warzywami Jeżeli na patelni,to ja używam niewielką ilość tłuszczu albo używam olej PAM do beztłuszczowego smażenia, Smażę pierś,dodaje przyprawę gyros,papryka słodka,chilli,(przyprawy według uznania)czosnek,sos sojowy . Dodaję warzywa(mieszkanka chińska)mrożone i z ryżem [...]
lepiej do wrzyw i kuraka dolej pol szklanki wody i udus to, pod koniec dodaj kolejne pol szklany wody z 3 lyzeczkami malymi maki razowej, co spowoduje ze z tej wody zrobi sie smaczny sos, torche wiecej ww ale 10 g w ta czy w ta w przedtreningowym az tak bardzo nie szkodzi, a w smaku jest bdb i zdrowsze od smazenia
Na oliwie. Jak najbardziej nadaje się do długiego smażenia, a i przecież jajecznica, czy kurczak to krótka obróbka. ;-) https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20678538/ Zmieniony przez - Koniu151 w dniu 2021-07-02 14:59:26
[...] patelni po co Ci tluszcz? Zwłaszcza jak sie robi ja poprawnie czyli od zimmnej patelni, wtedy dla gładkości dodaj odrobinę mleka np. A co do kurczaka przecież taka pierś aby była soczysta to chwila smażenia jest. Możesz kupić termometr i zdziwisz sie jak szybko taki kurczak jest idealny ;) Zmieniony przez - piorun65 w dniu 2021-07-02 15:38:49
Czemu kokosowego nie? Czytam artykuł i jest napisane że niektóre oleje do krótkiego smażenia. Co oznacza słowo krótkie smażenie? Ile minut np?? Bo rozumiem jajecznica to szybko, omlet również...
czyli narazie wystarczy po prostu zdrowa dieta ( czyli brak chipsow, smazenia, cukierkow itp, za to duzo mleka, kefiru, serkow wiejskich), a prawdziwa dieta do kiedy po ilu miesiacach
Oliwe z oliwek poleca sie tez, z tego co wiem do krótkiego smażenia(np jajecznicy), ale smakowo odradzam. Wiadomo - mówi sie ze "są smaki i smaczki" ale ja jem wszystko, a to mi np wybitnie nie podchodzi.
Na pewno nie należy smażyć na olejach tłoczonych na zimno, które na swoich etykietach mają sformułowanie "przeznaczone do spożycia na surowo w zalewie sałatkowej", gdyż takie oleje nawet w warunkach krótkotrwałego smażenia, bardzo szybko ulegną niekorzystnym przemianom
jeżeli liczysz kalorie smaż na Pamie(kupisz w sklepach netowych) a tak nawiasem mówiąc najlepszy do zwykłego smażenia jest smalec, zresztą było o tym jakiś czas temu xxxxxl
[...] zmienić do kotletów, niż kupić gotowe mielone mięso. Lepiej będzie smażyć w odpowiedni sposób, na dobrze dobranym tłuszczu, a nie byle jak na byle czym. Podobnie w przypadku smażenia w panierce. Można to zrobić tak, aby panierka nie wciągnęła 40 gramów tłuszczu, smażąc na głębokim oleju, co jest dość modne u wielu osób nie zwracających uwagi na [...]
[...] pierwszy tydzien w duzej dawce, który zwalczył helicobacter pylori, lek osłonowy przez pierwszy tydzien oraz Helicid 20 przez 3 miesiace), - 3-miesieczna dieta (bez nabiału, smażenia, pieczenia, ostrych przypraw, herbaty, kawy, alkoholu, pieczywa, ciast, etc. Jedynie potrawy gotowane, warzywa, owoce (bez cytrusów). Efekt: - od 1,5 roku nie mam [...]
nie powienienes - najlepsze do tego celu sa tluszce wysycone - np smalec albo maslo (choc to sie szybko przypala :() zwykly olej roslinny po obrobce cieplnej moze wytworzyc duzo tluszczy trans a te sa trucizna dla nas - ludzi oliwa z oliwek jest ok - ale tez nie nalezy przesadzac z dlugoscia smazenia pozdrawiam Wiedza to podstawa "Madry [...]
[...] (smak naturalny) trochę rodzynek Wszystko razem do michy i mieszamy aż będzie w miarę jednolite. Rozgrzewamy teflonową patelnie z dosłownie kroplą oleju na małym ogniu. Zajzajer ładujemy na teflona, po 10 minutach (całość powinna się ładnie ściąć) smażenia na minutę przekręcamy na drugą stronę (może trochę urosnąć). Wszystko, smacznego. ;)
zostań, przy smalcu, czy maśle klarowany, oleju kokosowym, rzepak jedynie do krótkotrwałego smażenia i nie w głębokim tłuszczu, przeczytaj ostatnią ciekawostkę http://potreningu.pl/articles/2760/cztery-ciekawostki-na-temat-oleju-rzepakowego
Usmażyć, ugotować - co wolisz. Smażyć na olej/oliwa Przyprawy na końcu smażenia. Do kanapek tak średnio to widze. Lepiej weź sb pokrój tego fileta w kostkę i weź w jakimś pudełeczku np z ryżem i warzywami gotowanymi. Czas wyjdzie ci ten sam jak wsyzsko na raz załączysz :D Smaczne i makros dobry xd
jesli juz smażyc to na smalcu!!!! Najlepiej znosi wysokie temperatury, oleje roślinne wydzielają podobno mase syfu rakotwórczego i niezdrowego, A jak już uzmażysz to wszystko elegancko w papier do odsączenia, pamietaj by nie dziabac podczas smażenia widelcem, bo poranione mięso tłuszcz z patelni szybciej i głębiej chłonie Joł DUCK