[...] powinien nie tylko bilans ilościowy tłuszczu, ale też poszczególnych kwasów tłuszczowych, więc zwróć w diecie uwagę nie tylko na oleje, ale też tłuste ryby i mięso, nabiał, jaja, czy awokado, orzechy. Nie mniej jednak zwykły olej rzepakowy będzie rozwiązaniem o wiele lepszym niż olej z pestek winogron, na surowo jak i zwłaszcza do smażenia. ;-)
Oliwa jest dobrym pomysłem jeśli spożywamy ja na zimno do smażenia bardziej polecam liwę z wytłoczyn... i nie smazyć na niej długo a najlepiej gotować parować lub piec pozdr
Wprowadzać rotację kcal czy trzymać na stałym poziomie, daj my na to 2800 ? Drugie pytanko. Jak liczyć kcal z mięsa. Jak podaje je obróbce to cześć tłuszczu się wytapia i kcal spada ( tak mi się wydaje ) Trzecie pytanko. Tłuszcz wliczać użyty do smażenia/pieczenia? Mięso przecież go nie wchłonie.
i jeszcze mialbym bonusowe pytanie, poniewaz musze odswiezyc swoje patelnie - czy taki oryginalny Tefal, ktory robi patelnie z aluminium sa bezpieczne w uzyciu? poniewaz z tego, co sie orientuje to ponoc aluminium tak nie bardzo do smazenia...
Nie smaż na oliwie z oliwek! ma mały punkt dymienia, są lepsze rzeczy do smażenia chociażby zwykły olej Smażenie smażeniem, tam mało tej oliwy dajesz, możesz łyknąć jeszcze osobno albo dodać masło orzechowe jak mówisz Zmieniony przez - staranny w dniu 2012-05-19 16:20:24
160 g platkow 130 gram mleka 3 jajka (czyli jakies 180g) 15 g oliwy Ja dodaje troche slodzika rozpuszczonego w lyzce albo dwoch wody, albo lyzke kakao albo kawy. Zmieniaja smak minimalnie ale zawsze to jakas odmiana. Smazysz to na teflonie, wyjdzie z tego jakies 4 albo 5 cienkich plackow, konsystencja ciasta powinna byc w sam raz do smazenia. Ze [...]
Witaj, Wszystko zależy od stopnia dymienia oleju jaki użytkujesz do smażenia. Dlatego taką oliwę jak masz polewaj na warzywa, smaż na smalcu, oleju kokosowym czy na maśle klarowanym. Pozdrawiam
[...] zdarzyło. Może zbyt małej ilość używasz. Podobno nie powinno się podgrzewać oliwy z oliwek ale czasami mi się zdarzało smażyć na niej i nigdy nie miałam takich "przypałów" - dosłwonie :) Może to rzeczywiście wina oleju w takim razie. Jak najbardziej można używać oliwy z oliwek do smażenia. Zmieniony przez - dudee w dniu 2018-02-20 11:08:50
Nie widziałem wałka ale biłem oryginał i wiem że tak jak Hyge pisze jest on bardzo gęsty na tyle że igła 6 trzeba się troszkę napocić aby go przecisnąć. Kolor żółty jak olej do smażenia. Wałek rzadki jak woda. Działać pewnie działa dobrze ale płacisz za fake jak za oryginał.
Oki moze ktos to przeczyta z ekspertow a jak nie to zaloze swoj post chodzi oto, ze wiem olej odpada do smazenia oki dalej smazyc na samym teflonie tez zrozumiane i dalej jedziem na czym smazyc omlet? dalsza sprawa jak to jest z tym sosem czy zalega ona z zarciem az 12h w zoladkui czy moge go uzywac ogolnie sos lagodny widac ze malo chemii duzo [...]
A czemu chcesz kupic slonine na smalec? Szczegolnie 200 g, to duzo nie wyjdzie. Smalec gotowy jest mega tani i nie zawiera dodatkow chem. ani wody takze nie widze sensu kombinowac. Chyba, ze dodajesz inne skladniki zeby mial jakis aromat (no i skwarki sa ;)) ale to wtedy nie do smazenia raczej. Kupilbym szproty wedzone. Mocno niedoceniany produkt [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Do smażenia lepiej jakiś w szpreju kupić. Podciąganie dałbym pierwsze, na nogi daj pierwsze przysiady, potem wykroki, potem prostowanie i uginanie Zmieniony przez - OzzyMG w dniu 2013-05-26 13:40:33
W pierwszym posiłku wywal chleb. Nie potrzebujesz w nim węgli. Dodaj za to jakiś smalec lub masło do smażenia. Ten o 15:00 to przed treningowy? Wywal węgle. A najlepiej w ogóle go usuń. Nie potrzebujesz odżywki przed treningiem. Użyj je w potrenigowym, razem z jakimś owocem. W potreningowym możesz dodać pół woreczka ryżu brązowego lub czegoś [...]
Zwiekszyłem tłuszcze poprzez ser zółty i zwiekszenie ilości oleju do smażenia, teraz jest lepiej? /SFD/2018/5/21/44cb80eabb6b4480b66918bb4aee5a60.jpg Zmieniony przez - xssdfd57 w dniu 2018-05-21 20:14:07
Z 5 minut podgrzewam tylko aż będzie ciepłe, co minute poruszam mięsem na patelni i przekładam, więc się nie niszczy. Ale czy jedzenie takiego smażonego jest zdrowe ? Słyszałem, że oliwa się nie nadaje do smażenia Zmieniony przez - Rossipl w dniu 2014-03-10 14:23:27