SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

POJEDYNCZE PYTANIA

temat działu:

Odżywianie i Odchudzanie

słowa kluczowe: ,

Ilość wyświetleń tematu: 321550

Ankieta

Nowy temat Temat Zamknięty
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 282 Wiek 28 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9878
mam pytanie oczywiscie czy zmienia sie wartosc bialka jak np wezme i usmarze ryż z dwoma jajami na patelni??

prosze o szybka odp. pozdro

Nil mortalibus ardui est

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 842 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4976
z tego co mi sie wydaje to sie zmieni wartosc odzywcza
wiecej tluszczy, mniej bialka...
ale nie jestem w 100% pewny
Pozdrawiam
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 0 Napisanych postów 282 Wiek 28 lat Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 9878
chodzi mi o to czy bede mial w tych 100g ryżu i 2 jajach te 32.1g bialka

Nil mortalibus ardui est

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 842 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4976
to tak jak napislaem...
wydaje mi sie ze troche mniej bialka, poniewaz bialko ulega rozpadowi jezeli jest przetwarzane w tempraturze powyzej 60stopni.
Ake tak mnie sie tylko wydaje...
Pozdr.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 5 Napisanych postów 298 Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 1611
Czyli jakby tak wbić kilka białek na patelnie na kilkanascie sekund zeby tylko sie scielo to chyba nic nie straci tych wartosci co?

Niebo wypełniły olbrzymie nietoperze.Cholerne świnie!Latają!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 842 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4976
Hmmm raczej nie chociasz...
Napisalem ze nie jestem pewny na 100%, ale z tego co mi sie wydaje to jak bialko smazysz to jest chyba gorzej przyswajalne
Jezeli sie myle to wybacz

Zmieniony przez - Makaveli17 w dniu 2008-03-23 08:55:55
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6298 Napisanych postów 76178 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755695
Nie straci. Przyswajalnosc bedzie lepsza.

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 842 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4976

Powaznie po smazeniu nie straci zadnych wartosci odzywczych i bedzie jeszcze bardziej przyswajalne... yyyy
dlaczego?
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
domer ODŻYWIANIE Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6298 Napisanych postów 76178 Wiek 39 lat Na forum 20 lat Przeczytanych tematów 755695
Denaturacja bialka tora nastepuje np pod wplywem wysokiej temperatury nie powoduje strat w aminokwasach. Jezeli juz to bardzo male i nie bierze sie tego pod uwage. Straty moga byc np w witaminie C, ktora nie lubi wysokich temperatur i jest wyznacznikiem strat witamin poniewaz jest najbardziej wrazliwa. Podobnie jak peroksydaza wsrod enzymow, tylko ze tu odwrotnie

Moderator działu Odżywianie

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Początkujący
Szacuny 9 Napisanych postów 842 Na forum 16 lat Przeczytanych tematów 4976
Acha
No coz, mylilem sie ale co tam ;) czlowiek na bledach sie uczy :)
Dzieki za wyjasnienie Pozdrawiam
Nowy temat Temat Zamknięty
Poprzedni temat

Problem z jedzeniem po treningu

Następny temat

co z ta dietą ?

forma lato