SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Dziennik treningowy Bziu

temat działu:

Ladies SFD

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 524805

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
Patio, smakowo to raczej zbliżone do piekarnika, jeśli nie tak samo

Tylko, że tu się nie przypala i nie trzeba dodawać tłuszczu

Plus zaletą jest czas
Piekarnik trzeba nagrzać, u mnie to min 15-20 min
Tu włączam na 2 min, żeby się zagrzał i już wstawiam do pieczenia

Łosoś jest gotowy dosłownie z 10-12min

To raz oszczędność czasu, a dwa prądu, bo nie dość że nagrzeqam dużo mniejsze urządzenie to używam znacznie krocej

Wszyscy zachwalają z tego frytki, ja narazie próbowałam raz i nie wyszły mi rewelacyjne, ale to był raczej mój błąd, narazie nie robiłam więcej, bo nie mogę takiej ilości ziemniaków
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 12217 Napisanych postów 22074 Wiek 54 lat Na forum 9 lat Przeczytanych tematów 627824
W piekarniku na papierze piekę więc i tak mam beztłuszczowo...
Chodzi za mną jakies nowe urządzenie:) wolnowar, szybkowar, czy własnie takie cudo:)
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
ja wolnowar mam, dobre z tego mięso, ale w sumie osttanio też stoi i sie kurzy :P
bo tam to opłaca się robic dużó,a nie chce mi się jesć tego smamego 5 dni :P

zreszta ja mam faze na ryby i codziennie wcinam ryby :P
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
wczoraj otworzyłam sezon na truskawki , narazie bardziej wyglądają niż smakują, ale miła odmiana tak czy siak

chleb upiekłam sobie gryczano-jaglany i pomroziłam po 3 kromki
innego w sumie nie moge jeśc, a taki całkiem spoko, daje radę







...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6529 Napisanych postów 36038 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679863
Chleb z jakiegoś specjalnego przepisu - pochwal się jak go zrobiłaś bo wygląda apetycznie.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
chlebek z takich składników powstał

Składniki
250 g mąki gryczanej
150 g mąki jaglanej
100 g skrobi ziemniaczanej
2 łyżek nasion u mnie mix
2 łyżki mielonego siemienia lnianego
1 paczka suszonych drożdży
1 łyżka cukru
1 spora łyżeczka soli
550-650 ml ciepłej wody
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
herbatki z przesłaniem

bardzo do mnie przemówiło coś takiego

na dziś

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
nightingal Moderator
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 6529 Napisanych postów 36038 Wiek 45 lat Na forum 19 lat Przeczytanych tematów 679863
bziubzius
chlebek z takich składników powstał

Składniki
250 g mąki gryczanej
150 g mąki jaglanej
100 g skrobi ziemniaczanej
2 łyżek nasion u mnie mix
2 łyżki mielonego siemienia lnianego
1 paczka suszonych drożdży
1 łyżka cukru
1 spora łyżeczka soli
550-650 ml ciepłej wody


Fajny przepis. jeszcze powiedz w jakiej temperaturze i ile czasu piekłaś. Przynajmniej orientacyjnie - bo wiadomo że każdy piekarnik inny.

BEZ BÓLU NIE MA EFEKTÓW !!!

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
wykonanie

Wszystkie suche składniki wsypujemy do dużej miski i dokładnie mieszamy.
Dodajemy ciepłą wodę i ponownie mieszamy do uzyskania dość gęstego ciasta. Należy przyłożyć się do mieszania (ja używam do tego dużej drewnianej łyżki), ponieważ na dnie miski może pozostać mąka.
Foremkę wykładamy papierem do pieczenia lub natłuszczamy olejem i wysypujemy otrębami.
Ciasto przekładamy do foremki i wyrównujemy. Foremkę przykrywamy wilgotną ściereczką.
Formę z ciastem odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (koło kaloryfera lub w miejscu nasłonecznionym) do wyrośnięcia.
Po około godzinie, gdy ciasto zwiększy swoją objętość i będzie wypełniać całą foremkę, wkładamy je do piekarnika nagrzanego do 190 stopni.
Chleb pieczemy przez ok. 55-60 min.
Upieczony chleb odstawiamy do wystygnięcia. Gdy forma nie będzie już gorąca, warto chleb przykryć ściereczką, żeby nie wysychał.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
bziubzius Moderator
Ekspert
Szacuny 4304 Napisanych postów 17985 Wiek 36 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 282905
swoją drogą musze upiec kolejny, bo minał tydzień i zostaly mi 3 kromki
Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Dołki w pośladkach, prośba o rady treningowe

Następny temat

Franii Dziennik Treningowy biegowo-silowy

WHEY premium