SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

[BLOG] by Banan - str 755 ogarniam się pod ten 2022 ;)

temat działu:

Trening dla zaawansowanych

słowa kluczowe: , ,

Ilość wyświetleń tematu: 1888025

Nowy temat Wyślij odpowiedź
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11393 Napisanych postów 72671 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958475
opalinho
Ja to bym... Zmielil i gotowe, haha. Ale ja jestem leniwy


zmielona tez spoko sprawa to wielu opcji, ale nie umywa sie smakowo do pieczonego miesa ;) zmieloną jak będzie inne makro w misce to będzie mi łatwiej przemycić do jakiegoś spaghetti itp

Tutaj robi sie to mega prosto (czas zajmuje marynowanie w lodówce + pieczenie), smiem twierdzic ,ze reszta idzie szybciej niz zmielenie miesa (w domu) + sprzatanie po tej całej zabawie z mieleniem

no bo co tu robic? kawal miesa pod wode, szybkie osuszenie recznikami, zrobienie marynaty 2-3 min + obsmarowanie miesa i wrzucenie do lodowki,a potem piekarnika; oczywiscie te koncowe czynnosci zajmują nawet i dobe ale uwzgledniam w miedzyczasie inne posilki , a to sie zrobi i bedzie na kilka ladnych porcji na nastepne 2-3 dni
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Jest liderem w tym dziale Szacuny 5939 Napisanych postów 9100 Wiek 64 lat Na forum 13 lat Przeczytanych tematów 345989
Dobre masarnie mają maszyny,myją mięso i mielą --przyprawiam,doprawiam ,brytfanka i do piekarnika
a całość to co najmniej 24h w zalewie i lubię w rękawie w sosie własnym
1
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
DJ_DoDo Doradca
Ekspert
Szacuny 29912 Napisanych postów 27250 Wiek 32 lat Na forum 18 lat Przeczytanych tematów 384534
Jawor50
Dobre masarnie mają maszyny,myją mięso i mielą --przyprawiam,doprawiam ,brytfanka i do piekarnika
a całość to co najmniej 24h w zalewie i lubię w rękawie w sosie własnym

zmielenie tam gdzie kupujesz to nie problem, problemem jest to że mało kto czyści te maszyny, ograniczają się tylko do mycia na koniec dnia
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11393 Napisanych postów 72671 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958475
to wiadomo, chociażby w głupim dino - mielą bez problemu, ja też korzystam z mielenia w sklepie; mam swój ulubiony mięsny, z reguly robie zakupy od samego rana, wiec mam nadzieje,ze maszyna jest w miare czysta w domu to bym sie pochlastał z mieleniem miesa ,bo mam starej generacji maszynę do tego, o ile samo mielenie to nie problem , to czyszczenie tego ->
Dlatego dosc rzadko u mnie mielone, ostatnio czesciej wolę pieczone
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609926
to mięcho bym oyebł bez zastanowienia D
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Ekspert
Szacuny 3202 Napisanych postów 5126 Wiek 37 lat Na forum 10 lat Przeczytanych tematów 119909
Ja mielę najczęściej w domu, maszynka dosyć sprawna. Mycia też za wiele w sumie nie ma.
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
FighterX Moderator
Ekspert
Szacuny 24270 Napisanych postów 25221 Wiek 35 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 1020297
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11393 Napisanych postów 72671 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958475
pozazdrościć, u siebie jak już będę mieszkał , to na pewno nowa - maszynka do mielenia będzie podstawą, bo z tego typu to można się jedynie nawku

(przykladowa, zdjecie z neta - ale cos w tym stylu )

...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
MARIAN 17 IFBB PRO
Ekspert
Szacuny 10650 Napisanych postów 30005 Wiek 32 lat Na forum 15 lat Przeczytanych tematów 609926
u mnie taka kiedyś suche bułki na bułkę tartą tarli
...
Napisał(a)
Zgłoś naruszenie
Banan BOSS FORUM Administrator
Ekspert
Szacuny 11393 Napisanych postów 72671 Wiek 37 lat Na forum 21 lat Przeczytanych tematów 958475
Do końca jednak się wahałem i w końcu obsmażyłem chwilę jak zasugerował Pit, przerzuciłem do naczynia, oblałem tym co zostało na patelni + odrobina wody
Wrzuciłem na 220 st na 20 min, teraz na około 190 st na jakieś 2-2,5h (sprawdzę w trakcie), jak nie wyjdzie to następnym razem zrobię pieczeniem w niskiej temperaturze. Co ma być to będzie - i tak zjem ze smakiem

Dzisiaj DNT - więc 55 min cardio, wleciało w ciągu dnia - dość długo po 1 posiłku.
Rano nie miałem jak zrobić.

Co do jedzenia, to dzień LC, ale będzie lekko przestawione makro, bo węgle z wieczornego wleciały od rana. Żona przygotowała pyszne gofry z mąki gryczanej i nie mogłem odmówić



Następnie same białko + tłuszcz posiłki, m.in omlet, wczorajsza pieczeń z ogórkiem, test nowych WPI z treca




No i zapewne wieczorem wołowinka lub coś innego , został mi jeszcze jeden posiłek

Co do białka, to przetestowałem póki co sernik - bardzo fajny smak, konsystencja dużo bardziej gęsta niż izolaty AN, ale może miarka coś oszukana. Bo odmierzałem wg etykiety (30g = 1,5 miarki), więc poszły 3 miarki ale na moje oko , wydaje mi się, że mogło tam być trochę więcej. Jutro zważę

Tu jako ciekawostka, ostatni posiłek z wczoraj. Wliczony w makro
Renia przygotowała 'chlebek' na bazie kaszy jaglanej i białej fasoli, super przyprawiony + do tego zrobiła pastę z chrzanu i ciecierzycy, a ja dodałem sobie chudy twaróg z rzodkiewką. No nie będę Wam tu ściemniał - ale było to mega smaczne



Już jutro trening nóg!
Więc w końcu więcej węgli , wołowinka wleci pewnie z 3 x jutro



Nowy temat Wyślij odpowiedź
Poprzedni temat

Split 4 dni staż okolo 2 lata bf 15 93 kg

Następny temat

Wybór planu na siłę-masę.

WHEY premium