SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Nie znaleziono "bia3ko na redukcji". Wyświetlono wyniki dla:

białko na redukcji

  • [...] g/h (trening powyżej 2.5 h, jeśli ktoś toleruje tyle węglowodanów) 8–10 g/kg masy ciała dziennie (pierwsze 24 h)   1.0–1.2 g/kg/h (pierwsze 3–5 h) lub 0.8 g/kg na godzinę + białko (0.3 g/kg na godzinę) Białko 1.4 g/kg dziennie (można zwiększyć do 1.6 – 2.2 g, szczególnie na redukcji) 0.3 g/kg m.c. co każde 3–5 h 0.3 g/kg m.c. po zakończeniu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2493 Data: 2020-06-30 11:00:00
  • [...] jednak największy nacisk położono na ich rolę w budowaniu masy i siły mięśniowej, a także odchudzaniu. Zapoznając się z treścią poradnika, dowiesz się, w jaki sposób białko wspiera anabolizm organizmu, jak przyczynia się do regeneracji mięśni zmęczonych po treningu, w jakich ilości i porach powinno się je spożywać, ile ma kalorii czy ile [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 70468 Data: 2018-08-22 06:14:50
  • Białka: rola w organizmie, zapotrzebowanie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] jest tylko przytycie, ale przybieranie na beztłuszczowej masie ciała, co wiąże się z dopasowaniem bilansu kalorycznego pod możliwości wysiłkowe osoby trenującej. Skąd brać białko? Ułożenie jadłospisu, który będzie obfitował w białka pełnowartościowe, nie powinno być dla nas problemem. Aby dieta była zasobna w aminokwasy egzogenne, powinniśmy [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 8791 Data: 2018-08-18 16:45:24
  • Redukcja zazwyczaj zwiększa zapotrzebowanie na produkty zawierające białko. Wiąże się to z tym, że białko działa antykatabolicznie, zabezpieczając nie tylko tkankę mięśniową, pod względem ilości aminokwasów potrzebnych do utrzymania bilansu azotowego na dodatnim poziomie, ale i zabezpiecza tkankę mięśniową pod kątem energetycznym, pomimo tego, że [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 37098 Data: 2017-11-14 01:30:56
  • Co jeść na diecie na kolację, obiad i śniadanie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] nadmierna konsumpcja jajek (szczególnie z hodowli przemysłowych) nie musi być dobrym pomysłem. Najlepsze źródła protein Chuda wołowina, pierś z kurczaka, jajka, ryby, białko serwatkowe (WPC, WPI, WPH), aminokwasy (BCAA, EAA), białko kazeinowe. Mniej wartościowe są proteiny sojowe czy białko pszeniczne. Niektórzy odradzają wieprzowinę, ale [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 15506 Data: 2019-03-16 11:43:38
  • Białko i tłuszcze w diecie, a wpływ na tycie i odchudzanie

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] mso-fareast-language:EN-US;}  Najciekawszy wniosek z cytowanych danych brzmi: duża podaż protein stłumiła apetyt zwierząt. Grupa pozbawiona węglowodanów, a jedząca tylko białko i tłuszcze dostarczała najmniej energii ze wszystkich grup zwierząt. Należy podkreślić, iż szczury mogły jeść, ile tylko chciały. Powyższy eksperyment potwierdza, iż [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3494 Data: 2020-05-30 10:55:48
  • [...] one mięśnie, ale zahamują pozbywanie się tkanki tłuszczowej. Dla odnoszenia największych efektów redukcyjnych należy zastosować dietę z ujemnym bilansem energetycznym, wysokobiałkową. Nie ma aż takiego znaczenia, czy będzie ona dostarczała więcej, czy mniej węglowodanów albo więcej, czy mniej tłuszczów.  Według badań, diety wysokotłuszczowe, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3113 Data: 2020-12-26 10:59:58
  • [...] na optymalizacji treningu, np. pod kątem redukcji tkanki tłuszczowej, nie mogą polegać na losowym dobieraniu związków - wszystko powinno mieć uzasadnienie. Węglowodany i białko Odżywka potreningowa: węglowodany o szybkiej kinetyce (glukoza, maltodekstryny), białko serwatkowe, izolat, hydrolizat, elektrolity, witaminy. Może to być także gotowe [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3974 Data: 2020-06-01 08:15:00
  • Tłuszcz i węglowodany: tuczący duet?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] na dwie grupy. Każdej zaproponowano dwie diety w układzie randomizowanym: grupa 1 (n 22): normalna zawartość protein (NP; 10% białka, 60% węglowodanów i 30% tłuszczów) wysokobiałkowa (HP; 30% białka, 40% węglowodanów i 30% tłuszczów) grupa 2 (n 23): normalna zawartość protein (10% białka, 60% węglowodanów i 30% tłuszczów); dodatkowo obniżano tu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 3230 Data: 2019-07-16 22:56:14
  • [...] pojawienie się o 66,7% większej ilości niezbędnych aminokwasów w krwiobiegu i to w ciągu 60 minut. Ilość aminokwasów niezbędnych, jaką wołowina daje po 120 minutach, białko serwatkowe dało w ciągu ~20 minut! Po prostu mięso ma stosunkowo wolną kinetykę, odwrotnie niż białko serwatkowe (np. WPC). Jeszcze szybszymi formami są: izolat i [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 10535 Data: 2020-12-24 08:31:19
  • [...] obiegowym opiniom, wszyscy sportowcy mogą spożywać o wiele więcej białka, niż kiedyś sugerowano w podręcznikach. Dlaczego? Ile białka powinienem dostarczyć? A po co mi białko, skoro jestem biegaczem? Ile białka potrzebuję, gdy trenuję i jem za mało węglowodanów? Ile białka tracę w trakcie biegania? Czy duża ilość protein jest szkodliwa dla [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 5134 Data: 2018-09-10 11:50:39
  • Greg Doucette to znany zawodnik mający swój kanał YouTube. Kiedyś miał przykrą wpadkę związaną z przemytem sterydów i innych środków dopingujących (rzekomo wartych 250 tys. dolarów, co wydaje mi się 10-krotnie przesadzoną kwotą). Kosztowało go to tysiące dolarów. W odróżnieniu od większości kanałów w tym serwisie, Greg opiera się na ponad 30 [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11322 Data: 2020-05-02 11:39:54
  • Co jeść na diecie?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    Dieta pozwala na osiągnięcie sukcesu pod względem poprawy wyglądu sylwetki, nieco mniejsze znaczenie ma w dyscyplinach, w których liczy się tylko siła. Dlatego kiedyś ciężarowcy kategorii open nosili brzemię potężnych brzuchów (najlepiej było to widać od lat 60. do lat 80. XX wieku). Czy dieta jest naprawdę tak ważna? Czy mogę jeść w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 6820 Data: 2018-09-19 16:31:13
  • Po treningu siłowym następuje kluczowy czas ważny dla odbudowy mięśni. Wbrew obiegowym opiniom wchłanianie składników pokarmowych po intensywnym treningu jest znacząco zahamowane, dlatego nie ma znaczenia, czy rzucisz się na worki z ryżem i kurczaka jeszcze przed wyjściem z klubu czy dopiero po przyjeździe do domu. Niestety klasyczne jedzenie w [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 2886 Data: 2020-12-29 09:10:07
  • [...] tkanki tłuszczowej i budowy mięśni? Cóż, sprawa nie jest taka prosta. Stało się tak w największej mierze przez naukowców, którzy nie rozumieją, czym jest dieta wysokobiałkowa. Co zapamiętać? Większość badań dotyczących diety „wysokobiałkowej” jest fikcją. Stosowane są tam niskokaloryczne diety, a nawet odcięcie z 1200 kcal 30% energii, [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 4119 Data: 2020-07-20 13:16:57
  • W poniższym artykule przedstawię opis przypadku modelowej kobiety w wieku ponad 20 lat, która chce pozbyć się tkanki tłuszczowej. Z przedstawionych szczegółów mam zamiar wyciągnąć ogólne wnioski, które znajdą zastosowanie u każdej osoby chcącej pozbywać się nadmiarowej tkanki tłuszczowej, niezależnie jakiej jest płci, w jakim wieku, czy jest [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 861 Data: 2023-03-06 19:41:41
  • Ile kalorii na masie, redukcji, podczas odchudzania?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] czynników). Gdzieś pośrodku tych wartości leży pułap kaloryczności, który pozwoli utrzymać niezmienioną wagę ciała. Ogólnie sugerowałbym: „na masie” proporcje 25%, 50%, 25% (białko, węglowodany, tłuszcze), „na redukcji” proporcje 30%, 40%, 30% (białko, węglowodany, tłuszcze). Czyli „na masie”: 750 kcal z białka, czyli 187,5 g dziennie, 1500 kcal [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 24281 Data: 2020-01-16 08:18:37
  • Najlepsza dieta od dietetyka - na jakie diety lepiej uważać?

    Artykuł
    Dietetyka i zdrowe odżywianie

    [...] kwestii pojawiających się w trakcie redukcji tkanki tłuszczowej.  Ze względów praktycznych na energię pochodzącą z protein trzeba patrzeć z dużym dystansem, ponieważ białko nie jest materiałem energetycznym, tylko budulcowym. Rozbudowana muskulatura „pali” tłuszcz całą dobę, dlatego w czasie redukcji należy stosować podaż rzędu 2 g [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 566 Data: 2023-03-17 08:59:10
  • [...] czynnie uprawiających sporty siłowe bywa mocno rozbudowana. Osoby trenujące wykorzystują kreatynę, beta-alaninę, l-karnitynę, kofeinę, argininę oraz preparaty odżywcze typu białko, BCAA czy aminokwasy. Jednak, jeśli zapytamy część z nich bez jakiego produktu nie wyobrażają sobie treningów, odpowiadają, że jest to białko. Białko jest elementem [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 11597 Data: 2018-08-29 12:13:43
  • [...] będą zasobne w białka zwierzęce. Tego typu działania będą sprzyjać dostarczeniu do organizmu znacznych ilości aminokwasów EAA oraz BCAA, które wspomagają odchudzanie. Czy białko jest bezpieczne? Odżywki białkowe są to głównie produkty pochodzenia mlecznego. Oznacza to, że nie stanowią wytworu syntezy chemicznej, a więc dla naszego organizmu [...]

    Odpowiedzi: 1 Ilość wyświetleń: 23328 Data: 2018-09-06 10:59:43