witam. Wie ktos moze ile procent wynosi zapotrzebowanie na weglowodany, bialko i tluszcze w jednym dniu na redukcji. Wyczytalem ze na utrzymanie wagi potrzebne jest wegle 55 proc tluszcze 15 bialka 30 tluszcze czy to prawda ?
Jak myślicie czy jest możliwe zalewanie fatem w dużym a nawet w bardzo dużym stopniu twarzy a w małym stopniu reszty ciała? Może to być genetyczne? Czy to byłem na redukcji czy na masie teraz to ciągle coraz bardziej mam zatłuszczoną twarz. Węgle mam na 3,5-4 a tłuszcze na 1g białko na 2,2. 3 razy fbw + w ni nietreningowe rowerek po 20-30min.
[...] składowych koenzymu A, którego synteza jest uzależniona od podaży kwasu pantotenowego w diecie. Kwas pantotenowy jako składnik koenzymu A wpływa na przemiany tłuszczowo-białkowe obniżając znacznie poziom cholesterolu, a także wspomagając preces pigmentacji włosów zapobiega ich siwieniu. Bierze udział w syntezie hormonów sterydowych i innych [...]
[...] składowych koenzymu A, którego synteza jest uzależniona od podaży kwasu pantotenowego w diecie. Kwas pantotenowy jako składnik koenzymu A wpływa na przemiany tłuszczowo-białkowe obniżając znacznie poziom cholesterolu, a także wspomagając preces pigmentacji włosów zapobiega ich siwieniu. Bierze udział w syntezie hormonów sterydowych i innych [...]
[...] bardzo smaczna (ale wzdłuż jego bicepsu biegnie żyła większa od mojego karku, co może świadczyć o skuteczności tego rodzaju białka). Obecnie panuje moda na wysokiej jakości białko uzyskiwane z serwatki. Wypróbujcie wszystkie rodzaje białka i wybierzcie to, które jest dla was najlepsze. Czy słuszny jest pogląd, że jednorazowo można spożyć nie [...]
[...] są najlepsze źródła białka? ------------------------------------- - Najlepszymi źródłami białka są produkty zwierzęce, gdyż ich skład aminokwasowy najbardziej przypomina białko człowieka. Są to - jaja, ryby, drób, wołowina, sery. Opieramy się na chudym mięsie i serach gdyż wolne są one od kwasów tłuszczowych nasyconych, których nadmiar w [...]
[...] stąd wniosek, że lepiej spożywać 4 - 5 posiłków o mniejszej objętości, niż 3 o objętości większej. Z punktu widzenia kulturysty najważniejszym składnikiem odżywiania jest białko (proteina od greckiego słowa proteion). Stanowi ono główny materiał budulcowy mięśni i innych tkanek organizmu. Poza nim istotną rolę w procesach energetycznych [...]
[...] (szczupłych) ludzi, spowodowało nieświadome spożywanie większej ilości kalorii niż zwykle, Co więcej, spożywany tłuszcz jest magazynowany wydajniej niż węglowodany czy białko (chociaż wiem, że są różne skrajne opinie na ten temat). Zmniejszenie liczby spożywanego tłuszczu jest prostym sposobem na zmniejszenie liczby przyjmowanych kalorii, [...]
[...] że posiadają wodę. Arbuz np. super rzecz i jaka pyyyycha!!! Ok. co do diety to: Kalorie trzymamy na poziomie 22-33 na kilogram. Składniki odżywcze - 20% tłuszcz - 30% białko - 50% węglowodany. Zmieniając proporcje na rzecz mniejszej ilości tłuszczu - czyli zwiększając węgle i białko przyczyni się do jeszcze większej redukcji tłuszczu ale [...]
[...] nam potrzebne? Węglowodany bardzo łatwo uzupełnić z jedzenia i będą to o wiele zdrowsze węglowodany. Jedyne zastosowanie gainera jakie widzę to jako posiłek po treningowy. *białko - jest to przydatna odżywka do uzupełniania diety. Dużo osób ma problemy z dostarczeniem odpowiedniej ilości białka i w takim wypadku odżywka proteinowa spełni swoje [...]
Naturalny sposób zwiększania testosteronu Testosteron to główny hormon warunkujący budowę naszych mięśni. Odpowiada on też za nasze zachowanie. Niski poziom testosteronu powoduje szybsze odkładanie tkanki tłuszczowej, gorsze jakość mięśnie oraz trudności w ich budowaniu. Poziom testosteronu u mężczyzny warunkowany jest głównie genetycznie. Nie [...]
[...] , dlatego zachęcam do czytania na temat naszej wybranej diety dokładnie wszystkie posty z forum -ważne jest tez opanowanie podstaw odżywania, musimy wiedzie co to jest białko, węglowodany i tłuszcze(ważna i podstawowa uwaga: średnio przyjmuje się dla węglowodanów i białek kaloryczność na poziomie 4 kcal a dla tłuszczy 9 kcal) Rozpisanie [...]
Metabolizm - co to właściwie? Jak czytamy w wikipedi metabolizm to: „całokształt reakcji chemicznych i związanych z nimi przemian energii zachodzących w żywych komórkach, stanowiący podstawę wszelkich zjawisk biologicznych. Procesy te pozwalają komórce na wzrost i rozmnażania, zarządzanie swoją strukturą wewnętrzną oraz odpowiadanie na bodźce [...]
[...] przeprowadzić lekki trening, choć jest to potencjalnie ryzykowne, okres powysiłkowy to bowiem czas, w którym warto uwzględnić choć niewielką porcję składników takich jak białko i węglowodany. Na co należy uważać? Przyczyną większości problemów doświadczanych w trakcie wprowadzania czy stosowania koncepcji żywieniowych uwzględniających [...]
[...] jakiegoś czasu i każdy pisze, że przy redukcji trzeba dużo cwiczeń siłowych i aerobowych oraz oczywiście DIETA! I stąd moje pytanie, mam nadzieję, że nie super glupie: czy białko po treningu nie będzie powodowało wzrostu mięśni?? a tym samym nie - redukcji, a przybytku masy? Mnie samą intersuje zapisanie się na siłownie + aerobik, ponieważ [...]
[...] i są minimalne więc regenerować powinienem się dać radę. Jem czyste 2300kcal + suple: Kreatyna, stack witamin i minerałów, omega, magnes, cynk, ashwaganda i raz na kilka dni białko jak nie wyciągnę odpowiedniej ilości z jedzenia. Ok trening to 1 ale teraz pytanie czy jeśli schudłem te 2.5kg i widzę zarys brzucha to powinienem masować będąc w [...]
[...] nie zajrzę w sieci to jest informacja o tym, że w większych dawkach dla mężczyzny raczej niewskazane. Ryby (tuńczyk) - kilka tygodni temu wpadłem na pomysł by nadrabiać białko tuńczykiem, bo przecież jest tani i na szybko zawsze sobie go z czymś zjem. Zajadałem go przez ostatni miesiąc po 2-3 puchy po 100g dziennie i właśnie dziś do mnie [...]
[...] Obecnie przy wzroście 184cm ważę około 89kg, moim celem jest zredukowanie tkanki tłuszczowej. I tutaj pytanie, jakie rzeczy przydałoby się suplementowac? Ostatnio zakupiłem białko od BioTechUSA i stosuje je po treningach siłowych jak i aerobowych. Czy jakaś rzecz pomogłaby mi w redukcji? Czy białko przyjmować po treningach tylko po treningach [...]
[...] redukcji nie powinno się zjadać więcej niż 30g węgli aby organizm mógł się nauczyć czerpać energię z tłuszczy. To prawda? Węgle dostarczać jedynie z warzyw czy może jednak wrzucić węgle do posiłku przedtreningowego i potreningowego lub tylko do potreningowego? A i jeśli chodzi o białko. Jaka ilość będzie odpowiednia? 3-4g/kg masy czy 2-2.2g/kg?