[...] i podziel makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
[...] w sprzedaży. Ale ludzie kupują, interes się kręci więc ci co kupują bezmyślnie mówią innym, że "musisz to mieć" bo on czuje to i tamto. BCAA masz w każdym białku (jedzeniu które zawiera białko) i to znacznie lepsze niż te w proszkach bo prawdziwe i naturalne. Więc daj ulgę swojemu portfelowi i powiedz korporacyjnym pijawką "SAYONARA" PzDr
Cześć! Jeżeli nie widzisz postępów, to masz dwa wyjścia: - redukcja kalorii, - zwiększenie aktywności fizycznej. Z tego co widzę, to ani kalorii za dużo nie masz, ani aktywności. Na początku sprawdziłbym ile potrzebujesz kalorii poniżej masz kalkulator: A następnie dodałbym aktywność, bo redukcja przy 3 treningach siłowych i 2 cardio to wygląda [...]
6:00 kawa i do pracy sniadanie powinno być zjedzone 9:20 koktajl bialkowy(waniliowy)1porcja 1,4 W 19B 2T jak bedziesz tak jadła z rana(1i2 opisany przez ciebie posilek) to wieczorem bedziesz miala giga apetyt 9:30 Gym pozniej napisze co tam wyprawiam:P 2h 12:30 ser feta 150g5%tluszczu 34,5B 7,5T 3,8W lub mieso kurczak z grila(nie wiem ile?) lub [...]
Cześć! Najlepiej byłoby to obliczyć korzystając ze wzoru -> http://www.sfd.pl/-t276436.html Jednak jeżeli zaobserwowałaś, że przy 2200kcal waga stoi, to masz dwa wyjścia: - zrobić tygodniową lub dwu tygodniową przerwę od diety i wejść na tak zwane zero kaloryczne, Twój organizm wtedy trochę odpocznie i się zregeneruje, a następnie wejść znów na [...]
Tak jak już wyżej wspomniano to białko nie jest magicznym suplementem i równie dobrze możesz go w ogóle nie mieć w diecie jak chodzi o dodatek z prochu. Kreatyna możesz stosować aczkolwiek ja osobiście jestem zdania że kreatynę warto włączyć dopiero po kilku miesiącach A na początku wykorzystać potencjał jaki daje nam dopięta dieta trening i [...]
[...] Warto również pamiętać o dostarczeniu odpowiedniej ilości białka w diecie, które przyspiesza przemianę materii i wspiera wzrost beztłuszczowej masy ciała. Nie wiesz jakie białko wybrać? Zerknij na nasze rankingi, a z pewnością znajdziesz coś idealnego dla siebie. [...]
Cześć! Na samym początku należy obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
Witam , jeśli deficyt energetyczny jest zbyt głęboki, automatycznemu włączeniu ulega tzw tryb oszczędny, który powoduje zmniejszenie wydatkowania energii. W ten sposób mimo, że trenujemy dużo – spalamy stosunkowo niewiele. Co więcej do akcji wkracza kortyzol, który doprowadza do nasilonej proteolizy – zamiast spalać tłuszczu, zaczynamy spalać [...]
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]
Cześć! Dalej powinieneś redukować, poziom tkanki tłuszczowej jest jeszcze daleko od takiego, który pozwoli Ci optymalnie rozpocząć budowanie tkanki mięśniowej. Obecnie wygląda jakbyś miał około 18% tkanki tłuszczowej, ale najlepiej jakbyś użył kaliperów, które pozwolą Ci to lepiej ocenić ze względu na fakt, że tkankę tłuszczową masz nie tylko na [...]
[...] warto zadbać o poziom białka nie niższy niż 2g na każdy kilogram masy ciała. Przykładowo, jeśli ważysz 70 kg, warto dostarczać minimum 140g białka dziennie. Jakie białko wybrać? Najlepiej zerknąć znów w aktualne rankingi. https://www.sfd.pl/art/Rankingi/Od%C5%BCywki_bia%C5%82kowe_ranking__najlepsza_od%C5%BCywka_bia%C5%82kowa-a907.html
bialko jajeczne, wiesz jak to z nim jest... ja dosypuje jedynie pewien %, jak robie sobie jakiegos miksa%) jakbym byl uczulony na bialka mleka, to pewnie bym nie narzekal, ale jak moge miec dobre WPC, to juz podniebienie robi sie wybredne%) ten pudding sprawdz jak wczesniej nie jadles nigdy, ja w koncowce redukcji zawsze skusze sie na jedno [...]
[...] wsparcie z ich strony. Jakąś kontrolę nad kaloriami musisz mieć. Nie możesz spożywać jednego dnia 2000 kcal, a drugiego 5000 kcal. Nie możesz też stosować diety ubogiej w białko, bo bez niego Twoje przyrosty nie będą optymalne. Jesteś młody, czytaj, wdrażaj to powoli etapami i rozmawiaj z rodzicami. Przede wszystkim zacznij od zmian takich jak [...]
Witam. Diety niskokaloryczne na dłuższa metę zadziałają odwrotnie . „Niedojadanie” może zaszkodzić redukcji przy dużym wysiłku,nie chodzi tu o białka mięśniowe i katabolizm, bo to twoje najmniejsze zmartwienie. Chroniczne niedożywienie prowadzi m. in. do zaburzenia pracy enzymów trawiennych czy gospodarki hormonalnej, więc lepiej dojadać.Te [...]
Cześć! W okresie redukcji należy zacząć od obliczenia zapotrzebowania kalorycznego, a następnie odjęcie około 10% kalorii. Zapotrzebowanie obliczysz tutaj:
[...] Podstawa będzie prawidłowa dieta z ujemnym bilansem kalorycznym : Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal W rozkładzie makroskładników na początek przyjmujesz białko 2 g , tłuszcze 1-1,5 g na kg masy i reszta kalorii z węglowodanów
[...] podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to 9kcal. Źródłami tłuszczu są: [...]