7:00 Płatki owsiane 1 x 100 g (100g) 366 11.9 7.2 69.3 Jaja kurze całe 2 x 100 g (100g) 278 25 19.4 1.2 - dodaj oliwe i warzywa 644 kcal b-37 g t-27 g ww-71 g 10:00 Chleb żytni razowy 1 x 100 g (100g) 223 5.6 1.7 51.5 Szynka z piersi kurczaka 1 x 100 g (100g) 98 21.2 1.2 0.2 - Daj mięso z pewnego źródła np. filet z kurczaka, dołóż warzywa i daj [...]
[...] ulozysz to sprawdzasz ile ci wychodzi jakich tluszczy to potem mozesz wyrownywac proporcje orzechami czy oliwa , a tak to opieraj sie na jednej porcji tlustej rybki (sledz, makrela, losoc,pstrag) i tlustym miesku , jajkach. A skoro i tak robisz trening w miare rano , moglbys ewentualnie przemyslec czy nie lepiej by go bylo zrobic jeszcze [...]
makrela jest ok ALE nie tak często ponieważ podczas wędzenia tworzą sie rakotwórcze związki poza tym ma w sobie bardzo dużo soli więc nie jest tak pięknie niestety ale myśle że pare razy w tyg możesz sobie pozwolić byle by nie codziennie
Taniej i być może, ale proch bym dawał w ostateczności, nie robiąc z niego bazy. Jaja, nie bój się innych mięs - udko kuraka, karczek wieprzowy, czasem makrela (ceny dość porównywalne z cyckiem ) - tylko rzecz jasna z uwzględnieniem w misce większej ilości tłuszczu ;-)
[...] na platki owsiane mleko 0,5 %(300ml)/ok twaróg półtłusty(100g)/ok oliwa z oliwy 10g/ok, moga być także orzechy BTW:34/18/90,5 II w szkole: chleb razowy 100g/ok makrela 100g/ok jajko 60g/zbedne oliwa z oliwy 10g/ok BTW:33/32/51 Dodaj warzywa + obiadek na szkolnej stołówce III po szkole makaron 4-jajeczny 100g/makaron durum lub [...]
Takie same, jak na masie. Pstrąg jest jedną z tańszych ryb. Do tego śledź, makrela, mintaj, morszczuk, dorsz, miruna, karmazyn. Wszystkie do 25-30zl/kg. Tusza oczywiście tańsza niż filet.
25-30zł to nie jest droga cena za rybę. Makrela, czy śledź to koszt 20-24zł/kg. Np. w Biedronce. Nie biorę w ogóle pod uagę mintaja z marketów za 10-15zl/kg. Te ryby mają tyle fosforanów, że kg upieczony znika i zostaje z 200g gąbczastej ryby.
W obniżeniu węgli na korzyść B i T, może pomóc czarna fasola, ser żółty, kiełbasa i makrela - bo mają B+T. Nie wiem który wariant B/W/T wybrać. W sumie wypada z obliczeń 88,5kg x 24h x 1,18 = ok. 2500kcal 1,18 - wsp. ze względu na ćwiczenia I nie wiem tylko czy wybrać pierwszy schemat: B 195g W 219g T 94g czy drugi: B 195g W 250g T 80g [...]
[...] wieku (ale raz rozpoczętego procesu siwienia nie da się zahamować całkowicie). Zadbaj o uzupełnienie niedoboru wit. B5 i miedzi (np. kakao, słonecznik, otręby pszenne, makrela, ser, mleko, wątróbka, orzechy, jajka, banany, brokuły, kurczak itd.), wprowadź w życie zdrową dietę (odżywiaj się regularnie i zdrowymi produktami) oraz dodatkowo [...]
[...] leży kilka godzin jak nie dni w bardzo silnej, niezdrowej solance). Od czasu do czasu jeżeli ci smakuje, to nie ma sprawy ale nie możesz tego stosować na co dzień zamiast fileta rybnego. Piersi też są droższe od skrzydełek i to prawie trzykrotnie. A z tłustych ryb dużo tańszy jest śledź, makrela i flądra, więc łososia wybieraj od święta :)